Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zmywarka modułowa

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Czyli będę przecierał szlaki? smile.gif

Napisano
  • Autor

Jak się tego używa?

Czy są jakieś różnice w użytkowaniu w stosunku do zmywarek stojących (oprócz rozmiaru oczywiście)?

Czy miniaturyzacja nie wpływa na żywotność?

Czy plastikowe dno w zmywarce Bosch jest na "TAK" czy na "NIE"?

Napisano

> Jak się tego używa?

Normalnie zlosnik.gif wrzucasz brudne naczynia wyciągasz czyste hehe.gif przy okazji popatrz na zmywarki z ukrytym panelem. Front mebli elegancko maskuje zmywarkę i nie rzuca się w oczy. Zwróć uwagę na system załadunku brudnych naczyń bez opłukiwania bardzo fajna sprawa, nawet tłustą patelnie po smażeniu dobrze domywała zmywarka.( W zmywarce whirpola nazywa się auto clean, zmywarka sama czyści filtr)

> Czy są jakieś różnice w użytkowaniu w stosunku do zmywarek stojących (oprócz rozmiaru oczywiście)?

żadnych

> Czy miniaturyzacja nie wpływa na żywotność?

żywotność urządzeń jest przewidziana przeważnie do końca gwarancji, jeśli urządzenie ma możliwość rozszerzenia gwarancji do 5 lat, to wytrzyma 5 lat nawet jak nie wykupisz gwarancji. Wiadomo, firma musi produkować żeby zarabiać i sprzęt po pewnym czasie musi się popsuć.

> Czy plastikowe dno w zmywarce Bosch jest na "TAK" czy na "NIE"?

wg mnie nie ma różnicy wszystko wkładasz do kosza więc dno nie robi jakiejś wielkiej różnicy.

Napisano
  • Autor

> W zmywarce whirpola nazywa się auto clean, zmywarka sama

> czyści filtr)

No i tu jest problem bo będę miał pod blatem tylko 78 cm, więc zwykła zmywarka się nie zmieści. Co za tym idzie nie mam zbyt dużego wyboru co do sprzętu smile.gif Zostaje tylko Bosch i Samsung.

Napisano

> No i tu jest problem bo będę miał pod blatem tylko 78 cm, więc zwykła zmywarka się nie zmieści. Co

> za tym idzie nie mam zbyt dużego wyboru co do sprzętu Zostaje tylko Bosch i Samsung.

Oczywiście bosch i samsung też ma jakieś zmywarki z tą funkcją ale pewnie tylko inaczej się nazywa. Sprzętu jest cała masa musisz popatrzeć jakie funkcję będą ci potrzebne a z których w ogóle nie korzystasz. Przykładowo tryb nocny gdzie mycie trwa 2.5h wg mnie jest zbędne jeśli nie śpisz w kuchni to nie słyszysz zmywarki przez ścianę w pokoju. Może w małych mieszkaniach z otwartą kuchnią na pokój gdzie się śpi to przydaje się taka funkcja. Fajną sprawą jest podział załadunku zmywarki albo system inteligentnego dobierania cyklu mycia, wrzucasz naczynia i nie kombinujesz jaki tryb ustawić tylko samo dobiera.

Napisano

> No i tu jest problem bo będę miał pod blatem tylko 78 cm, więc zwykła zmywarka się nie zmieści. Co

> za tym idzie nie mam zbyt dużego wyboru co do sprzętu Zostaje tylko Bosch i Samsung.

Czy masz np 150 cm wzrostu , lub ktoś kto będzie "gotował" w tej kuchni ?

Pytam ponieważ wykonując meble kuchenne namawiam klientów na min 86 cm wysokości szafek dolnych.

Wysokim robię i 90 cm.

Wszyscy po czasie bardzo zadowoleni.

Napisano
  • Autor

> Czy masz np 150 cm wzrostu , lub ktoś kto będzie "gotował" w tej kuchni ?

> Pytam ponieważ wykonując meble kuchenne namawiam klientów na min 86 cm wysokości szafek dolnych.

> Wysokim robię i 90 cm.

> Wszyscy po czasie bardzo zadowoleni.

Będę miał blat 8 cm prawdopodobnie z korianu, więc jest kompensata tych 4 cm do 86 cm.

PS. Meble robię z ojcem bo mamy zakład stolarski grinser006.gif Jestem świadom wysokości, ale w sumie nigdzie nie pisałem że sam robię meble.