Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

polerwanie alu-porady prosze

Featured Replies

Napisano

jak w temacie. bom zanabyl kolka ino nie blyszczom sie nalezycie. mam troche czasu to mysle je przeczyscic nieco.

tym bardziej, ze ktos je farba wymalowal :/

Napisano

zagadaj do Woyteca, wiem ze on troche polerował co prawda nie felgi ale powie ci co i jak, pzdr

Napisano

Ja ci co cieco też moge powiedziec smile.gif

Ja to robilem na dwa etapy, choc uwazam ze powinny byc trzy(tyko grosza poskapilem i byly dwa smile.gif )

A wiec narpierw musisz felge aluminowa przygotowac, oczyscici do golego aluminium papierkiem nap 100, pozniej jedziesz 240 dalej 400 no i tu zaczynamy od wodnych 600, 800,1200 i jak bedziesz maił sile jeszcze to polec 2000 lub 2500 smile.gif bedzie lepszy efekt koncowy im lepiej przygotujesz ttym mniej rysek pozostanie!

Etap II

Polerowanie ja z powodow oszczednosci dysponowalem tylko pasta wstepna zielona! Musomy sie wyposazycz w szlifierke kontowa lub inne urzadzenie wysoko obrotowe! Nakladamy filc i jedziemy (niezalamuj sie jak nic niebedzie wychodzilo1 na poczatku to norma) aluminium sie robi gorace i dobiero zaczyna wchodzic ladny polysk, teraz polewamy lekko woda i dalej polerujemy, po tym bierzxemy bawelniana szmatke i doczyszczamy z pasty, a nie uzywaj rozpuszczalnika bo wtedy robi sie slepe to co wypolerowalismy! teraz powinine byc etap trzeci ktory ja ominelem:( kupujemy paste rozowa specjalna do aluminium i wykanczamy ja juz recznie na filcu i efekt bedzie maksymalny!

A umnie to tak wyglada na mojej MAXIMie smile.gif

max1a.jpg

P7050011a.jpg

276504315-Stanowisko1%281%29.jpg

A WAŻNE jest maly proble z utrzymaniem tego w takim stanie zeby sie swiecilo:( Bozna sobie to nawoskowac, bo lakierowanie jest to kiepskie rozwiazanie z tego powodu ze nam wszystko slepnie frown.gif A w mojej miejscowosci mieszalnie farb nie dysponuja takimi lakierami zeby bylo cacy malina. Reasumujac ta robota to syzyfowa praca raz do roku trzeba poswiecic 2 dni na doprowadzenie teko do pierwotnego stanu. Zima jest tragedia sol najdzie i wszystko trafia.

post-46442-14352468580146_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

dzieki za porady.

na felgach sa dwie warstwy farby i podklad. na probe uzylem papieru 60-nie lapie sie wogole icon_eek.gif

jestenm zaopatrzony w wysokoobrotwa wiertarke do grawerowania na szkle biglaugh.gif

pierwsza felga narazie pod wplywem cemii oczyszcza sie z syfu sick.gif

czy zamiast pasty do polerowania alu mozna uzyc pasty do docierania zaworow? cfaniaczek.gif

a na zime to one i tak beda szly do piwnicy a samochod bedzie jezdzil na stalowkach wink.gif

Napisano

> dzieki za porady.

> na felgach sa dwie warstwy farby i podklad. na probe uzylem papieru

> 60-nie lapie sie wogole

> jestenm zaopatrzony w wysokoobrotwa wiertarke do grawerowania na

> szkle

> pierwsza felga narazie pod wplywem cemii oczyszcza sie z syfu

> czy zamiast pasty do polerowania alu mozna uzyc pasty do docierania

> zaworow?

> a na zime to one i tak beda szly do piwnicy a samochod bedzie jezdzil

> na stalowkach

zakup sobie srodki do zmywania lakieru...

moze byc i nitro tez cos po trochu zmyjesz...

ale sa napewno inne srodki do zmycia lakieru...

milej pracy Panie Sir tongue.gifiwnko:

biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano

lakierowanei po polerce odpada

lakier zrobi sie zoltawy i odpadnie, jest taki srodek specjalny do tego ale cholernie drogi

jak robia to fachowo to poleruja chemicznie cos jak wytrawianie alu. i na koncu doadja specj. srodek ktory zachowuje sie jak lakier bezbarwny

taka przyjemnosc 220 pln od 1 felgi:)

Napisano

> dzieki za porady.

> na felgach sa dwie warstwy farby i podklad. na probe uzylem papieru

> 60-nie lapie sie wogole

> jestenm zaopatrzony w wysokoobrotwa wiertarke do grawerowania na

> szkle

> pierwsza felga narazie pod wplywem cemii oczyszcza sie z syfu

> czy zamiast pasty do polerowania alu mozna uzyc pasty do docierania

> zaworow?

> a na zime to one i tak beda szly do piwnicy a samochod bedzie jezdzil

> na stalowkach

Hmm co do pasty do zaworow nie mam pojecia? ale mi sie wydaje ze na polerowanie wstepne wyda smile.gif

Moj blad ze nie napisalem zeby kupic zmywacz do powlok lakierowanych:) Ja uzywalem BEMIXOL podam ci link jak to wyglada http://www.bem.pl/oferta.php?search=1&search_query=bemixol

Jest rewelacjny smile.gif Jesli kogos nielubisz to wylej mu to na dach autka smile.gif zmyje do blachy smile.gif galaretka ladna bedzie smile.gif

Napisano

Bo się zawstydzę blush.gif Dodam im wiekszy rant tyl lepszy efekt, im lepsza pasta tym lepszy efekt, im wieksze checi tym lepszy efekt smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.