Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zepsułem....Ale naprawiłem [wiatrówkowo, tylko dla chetnych]

Featured Replies

Napisano

1. Mam pistolet Gamo PT-25. Fajna zabawka, na śrut diabolo, z blow backiem. Goniony kocią ciekawością rozebrałem ją, następnie pomyslałem że zajrzę do środka zaworu. Gdy już rozebrałem zawór pomyslałem że skrócę sprężynę powrotną, do będę miał więcej mocy (pistol ma problem z przebiciem obu ścian puszki po piwie).Po skręceniu wszystkiego do kupy spierdzielał gaz. Dziś dopiero doszedłem do tego, jak to poprawnie zmontować i działa. Co nie było takie oczywiste, bo już obawiałem się że zepsułem coś na dobre i czeka mnie kupno nowego zaworu lub pomoc speca (za drobną opłatą).

2. Hatsan 20. Też pistolet, tylko sprężynowy. Wymieniłem oring, na kolanie zrobiłem koronę wkrętarką. Ku mojemu zdziwieniu pistol zrobił się naprawdę przyjemnie celny, mała puszka na 10 metrów obrywała raz za razem. Robiłem to akurat przy krewniaku, już pełnoletnim - i już wytargował ode mnie ten pistolet. Nawet nie zdążyłem się nacieszyć, ale czego się nie robi by zarażać ludzi swoją pasją. zlosnik.gif

3. Hatsan at - po montażu regulatora uciekało powietrze z kartusza i to dość szybko. Montaż wykonałem poprawnie, po nawierceniu otworu odpowietrzającego usunąłem zadziory papierem ściernym, kartusz był czysty w środku. Ku mojemu zdziwieniu po ponownym jego rozebraniu wewnątrz było sporo wiórów (z regulatora??), więc rozebrałem wszystko w drobny mak, wyczyściłem, nałożyłem smar silikowowy na oringi - w tym jeden nowy, skreciłem, napompowałem i do wody. Nic nie leci. Uffff....

Tyle z mojej strony, dziękuję za uwagę. Fotek brak bo....nie przypuszczałem że podjete przeze mnie kroki zakończą się sukcesem. hahaha.gif

Napisano

Gratulacje. ok.gifwink.gif

Ja muszę się zabrać za swojego CP99, zawór mnie się chyba skończył 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

> Gratulacje.

> Ja muszę się zabrać za swojego CP99, zawór mnie się chyba skończył

Który cp99 bo jest kilka wersji? cfaniaczek.gif

Napisano

> Który cp99 bo jest kilka wersji?

Compact.

Napisano
  • Autor

> Compact.

Miałem, fajny sprzęcik. ok.gif

Narzędzia w dłoń i dajesz. zlosnik.gif

Napisano

> Gratulacje.

> Ja muszę się zabrać za swojego CP99, zawór mnie się chyba skończył

No właśnie potrzebuję tą gumkę co blokuje tą miedzianą zawleczkę w magazynku CP99.

Uszczelnia ten wylot z magazynka co doprowadza gaz dalej.

Ceny nowych magazynków coś koło 200 PLN sick.gif

Jekieś podpowiedzi?