Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zaciety wielozawor ?

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko Panowie. Ostatnio zauwazylem, ze nie spada mi poziom gazu na panelu wewnatrz auta. Uznalem ze moze cos sensor na wielozaworze nie domaga bo poziom stal w miejscu. Dzis bylem na stacji zatankowac i na chwile sie odwrocilem od auta a tam do butli 44l weszlo mi 42l gazu gdzie srednio wchodzi 37-38l.

W mojej glowie zaswiecilo sie, ze widocznie plywak wielozaworu sie zawiesil i nie odbil podczas napelniania. Po tankowaniu dalej poziom gazu stal w miejscu. w pewnym momencie patrze na wskaznik a tam butla pelna yikes.gif Czy mozliwe jest aby cos zamarzlo w butli lub cos innego ?? Narazie auto stoi w garazu aby sie ogrzalo. Patrzac na budowe wielozaworu no to ciezko jest aby cos tak sie zacielo.

Olac narazie czy wyjezdzic gaz do konca i wyciagnac wielozawor ??

Napisano
Może nie jest to miarodajne, ale u mnie reakcja na zwiększenie poziomu LPG w butli też nie jest natychmiastowa. Zwykle trwa to chwilkę...
Napisano
  • Autor

> Może nie jest to miarodajne, ale u mnie reakcja na zwiększenie poziomu LPG w butli też nie jest

> natychmiastowa. Zwykle trwa to chwilkę...

u mnie natychmiast jest reakcja. Czujnik zmienia napiecie i sterownik zmienia odrazu wskazanie

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

powiedzcie mi panowie, czy po 8 latach uzytkowania butli i wielozaworu moglo dojsc do znieksztalcen butli lub wielozaworu ?? Miesiac temu wyciagnalem wielozawor. Chodzil idealnie nic sie nie przycinalo. Wygialem plywak w ten sposow aby miescilo sie w butlu mniej gazu (weszlo 28l do butli 44l). Wyjezdzilem gaz i dzis ponownie wyciagnalem wielozawor. Plywak przywrocilem do stanu poprzedniego i znow jest zaciety angryfire.gif chyba kupie nowy za 150zl bo juz mam dosc tego ciaglego wyciagania i zakladania