Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wyciagarka... - zwijanie liny

Featured Replies

Napisano

Czy jest jakis sposob aby lina na wyciagarce zwijala sie zwoj obok zwoju przy obciazeniu??

Napisano

> Czy jest jakis sposob aby lina na wyciagarce zwijala sie zwoj obok zwoju przy obciazeniu??

tak, musi być zamontowany układacz liny grinser006.gif

Napisano

> Czy jest jakis sposob aby lina na wyciagarce zwijala sie zwoj obok zwoju przy obciazeniu??

Jak walczysz to patrzysz tylko czy auto wyjdzie. Jak juz wyjdzie zajmujesz sie duperelami takimi jak ulozenie zwojow. wink.gif

Napisano

Dużo jeździłem Roburem 4x4. Tam była układarka do liny, działało to perfekcyjnie i to przy DUŻYM obciążeniu, bywało tak że miałem 4 - 5 t na pace i w głębokim błocie pod górę układało bez problemu.

Napisano
  • Autor

> Dużo jeździłem Roburem 4x4. Tam była układarka do liny, działało to perfekcyjnie i to przy DUŻYM

> obciążeniu, bywało tak że miałem 4 - 5 t na pace i w głębokim błocie pod górę układało bez

> problemu.

jakas fotka?

Napisano
  • Autor

> Jak walczysz to patrzysz tylko czy auto wyjdzie. Jak juz wyjdzie zajmujesz sie duperelami takimi

> jak ulozenie zwojow.

chodzi o wyciagarke na lawecie zlosnik.gif

Napisano

> jakas fotka?

ALLEGRO

tak wygląda, przypadkiem na allegro znaleziona, ładnie widać system układania .

Napisano

warte tyle co i wyciągarka dragon wincha..Na amatorskich zawodach byli sponsorami, dali najlepsiejszy model na unimoga i wymyślili konkurencje wyciągnij se auto z błota sam naszym winchem.. Stoi organizator, prezes firmy i przy trzeciej terenówce był problem bo nie mogło wyciągnąć land rovera. Poszedł dym i tyle zabawy, prezes był niepocieszony. Nie ma dobrego układacza poza pilotem w dobrych rękawicach zlosnik.gif

Napisano

> warte tyle co i wyciągarka dragon wincha..Na amatorskich zawodach byli sponsorami, dali

> najlepsiejszy model na unimoga i wymyślili konkurencje wyciągnij se auto z błota sam naszym

> winchem.. Stoi organizator, prezes firmy i przy trzeciej terenówce był problem bo nie mogło

> wyciągnąć land rovera. Poszedł dym i tyle zabawy, prezes był niepocieszony. Nie ma dobrego

> układacza poza pilotem w dobrych rękawicach

Z tym wynalazkiem z Allegro sie zgodzę, ale z tym że nie ma dobrego układacz sie nie zgodzę. Opisywana przezemnie wyciągarka fabrycznie montowana w Roburach jest nie do zajechania, pracowałem 3 lata z tym sprzętem w lesie, codziennie wyciągaliśmy auto i ( z racji pracy w beskidach) wyciągaliśmy całe drzewa z różnorakich wąwozów itd. Przez 3 lata użytkowania praktycznie codziennie i przy mega obciążeniach ( poza urwaniem liny ) nic sie nie działo z układarką i zawsze lina była ładnie zwój koło zwoju ułożona. W tej wyciągarce układarka chodzi po takim wałku zestrojonym z prędkością nawijania.

Napisano

Źle się wyraziłem. Nie ma dobrej zwijarki do tuningowej wyciągarki w kwocie poniżej 3 tysięcy. Za 3 tysie jest taka fajna na siłowniku pneumatycznym ze sterowaniem, ale widziałem ją raz tylko

Napisano

> Źle się wyraziłem. Nie ma dobrej zwijarki do tuningowej wyciągarki w kwocie poniżej 3 tysięcy. Za 3

> tysie jest taka fajna na siłowniku pneumatycznym ze sterowaniem, ale widziałem ją raz tylko

Ciekawe rozwiązanie, a nie masz gdzies jakiejs foty z google ? chetnie bym zobaczył

Napisano

> Ciekawe rozwiązanie, a nie masz gdzies jakiejs foty z google ? chetnie bym zobaczył

Widziałem to w land cruiserze v8, przerobionym do bezpiecznej jeździe po ukrainie typu zderzak p/t metalowy itp. Auto za pół bańki i koło stówy na zabezpieczenia. Wiem, że wyciągarka kosztowała 12 tysięcy z tym

Napisano

> Widziałem to w land cruiserze v8, przerobionym do bezpiecznej jeździe po ukrainie typu zderzak p/t

> metalowy itp. Auto za pół bańki i koło stówy na zabezpieczenia. Wiem, że wyciągarka kosztowała

> 12 tysięcy z tym

No to niestety juz nie na nasze polskie średnie kieszenie :>