Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AutoScanner Opel - tempomat

Featured Replies

Napisano

Witam,

Nabyłem dziś od kolegi wszim interfejs AutoScanner Opel. Czy ktoś może orientuje się czy można nim aktywować kontrolkę tempomatu? A jeśli ktoś miałby instrukcję obsługi (może być po angielsku) to byłbym jeszcze bardziej wdzięczny.

Napisano

Nie można. I chyba nie o programowe aktywowanie chodzi, tylko trzeba fizycznie wlutować leda w licznik.

Napisano
  • Autor

Używając opel scannera natrafiłem na błąd: chodzi o to, że mam radio nieoryginalne i nie pokazuje daty na wyświetlaczu. Pamiętasz może który kabelek trzeba odciąć i gdzie, by data pokazywana była po włączeniu radia?

EDIT

znalazłem coś takiego:

>6. Zmieniłem seryjne oplowskie radio na inne, co zrobić aby wyświetlało mi datę na wyświetlaczu?

>Należy przeciąć PIN2 (czerwono-biały przewód) idący do TID-a, odpowiadający za komunikację radia z wyświetlaczem.

Czy w midzie to to samo ? i gdzie przeciąć? przed samym midem ?

I kolejne pytanko, czy AutoScannerem można coś aktywować czy jest to tylko narzędzie diagnostyczne?

Napisano

> Czy w midzie to to samo ?

Tak, na pinie 8. Przetnij gdzie Ci wygodnie. Przy midzie lepiej.

> czy AutoScannerem można coś aktywować czy jest to tylko narzędzie diagnostyczne?

Coś tam można programować; obroty jałowe zdaje się. Luknij co masz w zakładce special -> Control ECU.... Tam się wprowadza ew. zmiany. Aktywować raczej nie.

Napisano
  • Autor

Odciąłem przy midzie, ale nie wiedziałem, który to jest 8 więc odciąłem polski: biało- czerwony i zadziałało, także więc dziękuje 20.GIF