Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hak do stilo kombi.

Featured Replies

Napisano

Witam, mam pytanie dotyczące haka do stilo kombi. Operacja instalacji dość prosta, ale przeglądając ofertę dwóch firm i ich instrukcje montażu pojawiają się pewne różnice (dość istotne). Firma Steinhof ma 1500kg/85kg i w instrukcji montażu jest napisane że po demontażu tylnej belki już się jej nie montuje, natomiast firma Auto hak-Słupsk 1300kg/60kg każe lekko podciąć tylną belkę i ją przykręcić. Czy ktoś z was zakładał hak i wyrzucał tylną belkę? co w, przypadku uderzenia w tył czy sama belka haka wytrzyma? i co na to ubezpieczyciel, nie będzie odmawiał wypłaty ubezpieczenia bo nie ma oryginalnej belki?

Napisano

Odświeżę i podłączę się pod temat bo i ja sie przymierzam do tematu.

Z tą belką to może być tak że zakupiony hak ma ją wbudowaną i przykręca się go w miejsce belki... brzmi fajnie i bezinwazyjnie. Pytanie ile w tym prawdy. Trzeba zadzwonić do producenta i się dowiedziec.

Napisano
  • Autor

Wg. instrukcji nie montuje się haka w tych samych miejscach co była belka przykręcona. Wsadza się uchwyty w podłużnicę, skręca się je potem z uchwytami z zewnętrznej strony podłużnicy, trzeba wywiercić po jednym otworze na stronę i wykorzystać dwa istniejące już otwory.

Kiedyś jak dostałem w tył to pogięło belkę, a jak belki braknie to belka haka prawdopodobnie zetnie śruby i wejdzie w tylny pas, albo pognie boczne powierzchnie podłużnicy.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Wg. instrukcji nie montuje się haka w tych samych miejscach co była belka przykręcona. Wsadza się

> uchwyty w podłużnicę, skręca się je potem z uchwytami z zewnętrznej strony podłużnicy, trzeba

> wywiercić po jednym otworze na stronę i wykorzystać dwa istniejące już otwory.

Witam,

Ja w zeszłym roku miałem montowany hak ,wlasnie tak jak opisane jest to powyżej, czyli bez wyrzucania tylnej belki a z wierceniem otworów w podłuznicach. hak mam firmy Galia (słowacka firma) i poki co sprawuje się dobrze. Polecam ten hak ze względu na bardzo łatwy montaż kuli ( wybrałem wersję z wyjmowana kulą bez użycia klucza)

Pozdrawiam