Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarcze VB Kombi + nawiewy

Featured Replies

Napisano

Mam ja VB kombi '98 2.0 DTI silnik TDH. Felgi 14" zima, 15" lato. Jakie tarcze hamulcowe na przód kupić? Bosh powinien pewnie wystarczyć. Są jednak 236 mm i 288 mm i podobno i te i te są do mojego autka... Ktore brać? Czy 288 zapasują? Dzięki za pomoc.

Aha jeszcez coś mi się przypomniało... Wypaliła mi się kostka przy dmuchawie od nawiewu. Gość zrobił, ale teraz mimo, że wentylator słychać, że duje na maksa, jednak prawie nic nie leci do środka. Nawet jak zmienia się położenie klap, to "coś" się przestawiają - jednak np na szybę nic, a nic nie leci... Cóż on mógł "nabroić"?

Napisano
  • Autor

> 256x24mm lub 288x25mm. Zmierz sobie średnicę i dopiero kupuj

Chyba tak zrobię. Rozmiary brałem z alle i na jednej aukcji było i 236 wink.gif

Napisano

> Mam ja VB kombi '98 2.0 DTI silnik TDH. Felgi 14" zima, 15" lato. Jakie tarcze hamulcowe na przód

> kupić?

256mm: mocowanie na 4 śruby, i takie masz

288mm: 5 śrub

Dmuchawa: rozumiem że spaliłeś rezystor.

Filtr masz nowy czy dalej wietrzysz na starym?

Napisano

W przedliftowym dieslu obstawialbym 256mm, bo pewnie kola masz na 4 sruby.

A tarcze z klockami jak najbardziej mogą być boscha ok.gif

Napisano
  • Autor

> 256mm: mocowanie na 4 śruby, i takie masz

> 288mm: 5 śrub

> Dmuchawa: rozumiem że spaliłeś rezystor.

> Filtr masz nowy czy dalej wietrzysz na starym?

O dzięki smile.gif TEraz wiem jaka jest różnica pomiędzy 256 i 288 wink.gif

Nie - rezystor był OK. Zesmażyła się kostka. Po wymianie kostki wentylator słychać, że kręci jak szalony, od strony filtra jak się podstawi rękę to trzeba uważać żeby człowieka nie wciągnęło wink.gif, ale na auto prawie nic nie leci. Nawiew na szyby nie leci wcale (po tym poznałem, że coś nie tak, bo zawsze używam bieg 1/2 i mało co go czuję, a akurat po ustawieniu na szyby tym razem mi nadal parowały), w pozostałe miejsca ledwie co dmucha...

Napisano

A sprawdzałeś okolice filtru kabinowego? może taka klapka na spinki (dotyczy systemu BEHR w DEPLHI jest bodajże na śrubki) się otworzyła i nią wylatuje powietrze zamiast lecieć dalej? Lub zapchało coś przepływ.

Napisano

> A sprawdzałeś

szybciutko wyedytuj posta zanim chłopaki wstaną, dobrze Tobie radzę. I gramatycznie i merytorycznie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> A sprawdzałeś okolice filtru kabinowego? może taka klapka na spinki (dotyczy systemu BEHR w DEPLHI

> jest bodajże na śrubki) się otworzyła i nią wylatuje powietrze zamiast lecieć dalej? Lub

> zapchało coś przepływ.

No właśnie wygląda jakby coś było przypchane/wylatywało bokiem. W sobotę rozkręcę i obejrzę...

A tak BTW, żeby nie zakładać nowego wątku... Da się może gdzieś kupić prowadnice do szyb elektrycznych (te w drzwiach). Mam pogięte (kuzynka próbowała zamarznięte otworzyć) i się nie domykają po otwarciu :/

Napisano
  • Autor

I guzik.

W sb byłem w pracy po powrocie zobaczyłem i jednak bez zdjęcia całego podszybia nie ruszę tego :/