Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

e46

Featured Replies

Napisano

Witam

Jako ze po golfie zostala mi tylko skrzynka, radyjko i 16cm jbl, chcialem podpytac o solution do bmw e46. Robił ktos to autko ? mam tam oryginalnego kaseciaka i jakies glosniczki w drzwiach z przodu i jakies pod szyba z tylu (przod prawdopodbnie 13, tyl ??). W necie znalazlem jedynie przerobke fabrycznego zestawu HK, ale to zbyt straszne harakiri. Pasowaloby znalesc jakis manual odnosnie dolozenia 2 radyjka w schowek pod klimą (oryginalne zostawilbym na miejscu), lub ewentualnie dorobic wyjscie chincz przy radyjku i dokupic zmieniarke (jaki dokladnie model szukac??). Oczywiscie jesli ktos umialby doradzic gdzie i jak pusic mądrze kabelki to tez bede wdzieczny bo nie chce kolejny raz pruć autka coby sie sam nauczyc zlosnik.gif Glosniki przod - kupic jakies 13 czy masakrowac zeby wlazly 16cm ? moze te 16 co mam wejda akurat na tyl w podszybie? moze jakies ciekawe sposoby na zabudowe suba w e46 (skrzynke bedę robil raczej nową) ? Mam nadzieje ze cos pomozecie, bo pytan duzo wink.gif Pozdr!

Napisano

No ja jestem właśnie w trakcie robienia BMW, tyle że e36. W sumie myśle, że niewiele się tam zmieniło. Jeżeli tylko nie masz nic przeciwko małej demolce, to warto sie pomęczyć żeby weszły 16 na drzwi. Poza tym drzwi koniecznie trzeba wygłuszyc, bo inaczej nie ma sensu montować dobrego sprzętu. Jeżeli w e46 miejsca na tweetery pozostały bez zmian (czyli przy zaiwasach na drzwiach), to pasowało by przenieść gwizdki na słupki. Co do tylnego zestawu to jeżeli jest kiepski to go poprostu zezłomuj, bo i tak tylko zakłuca scene. Broń boże nie inwestuj w w tylne głosniki;). Co do puszczania kabli, to poszukaj na forum bo było już nie raz;). W sprawie drugiego tunera to Ci nic nie poradze bo sie w takie coś nie bawiłem. Poza tym...po co Ci 2 radia?? Sprzedaj stare i kup coś solidnego!

Jeśli chodzi o bagażnik to również jestem w trakcie budowy. Jak skoncze to się pochwale fotkami;)

Napisano

> No ja jestem właśnie w trakcie robienia BMW, tyle że e36. W sumie

> myśle, że niewiele się tam zmieniło. Jeżeli tylko nie masz nic

> przeciwko małej demolce, to warto sie pomęczyć żeby weszły 16 na

> drzwi. Poza tym drzwi koniecznie trzeba wygłuszyc, bo inaczej

> nie ma sensu montować dobrego sprzętu. Jeżeli w e46 miejsca na

> tweetery pozostały bez zmian (czyli przy zaiwasach na drzwiach),

> to pasowało by przenieść gwizdki na słupki. Co do tylnego

> zestawu to jeżeli jest kiepski to go poprostu zezłomuj, bo i tak

> tylko zakłuca scene. Broń boże nie inwestuj w w tylne

> głosniki;). Co do puszczania kabli, to poszukaj na forum bo było

> już nie raz;). W sprawie drugiego tunera to Ci nic nie poradze

> bo sie w takie coś nie bawiłem. Poza tym...po co Ci 2 radia??

> Sprzedaj stare i kup coś solidnego!

> Jeśli chodzi o bagażnik to również jestem w trakcie budowy. Jak

> skoncze to się pochwale fotkami;)

w e46 radio jest zespolone z dechą smirk.gif

Napisano

> Witam

> Jako ze po golfie zostala mi tylko skrzynka, radyjko i 16cm jbl,

> chcialem podpytac o solution do bmw e46. Robił ktos to autko ?

> mam tam oryginalnego kaseciaka i jakies glosniczki w drzwiach z

> przodu i jakies pod szyba z tylu (przod prawdopodbnie 13, tyl

> ??). W necie znalazlem jedynie przerobke fabrycznego zestawu HK,

> ale to zbyt straszne harakiri. Pasowaloby znalesc jakis manual

> odnosnie dolozenia 2 radyjka w schowek pod klimą (oryginalne

> zostawilbym na miejscu), lub ewentualnie dorobic wyjscie chincz

> przy radyjku i dokupic zmieniarke (jaki dokladnie model

> szukac??). Oczywiscie jesli ktos umialby doradzic gdzie i jak

> pusic mądrze kabelki to tez bede wdzieczny bo nie chce kolejny

> raz pruć autka coby sie sam nauczyc Glosniki przod - kupic

> jakies 13 czy masakrowac zeby wlazly 16cm ? moze te 16 co mam

> wejda akurat na tyl w podszybie? moze jakies ciekawe sposoby na

> zabudowe suba w e46 (skrzynke bedę robil raczej nową) ? Mam

> nadzieje ze cos pomozecie, bo pytan duzo Pozdr!

jesli chcialbym cokolwiek robic z audio w tym aucie zlecił bym pierw wydłubanie serynego kaseciaka i dostosowanie wneki pod 1 din, moze istnieja przejścówki - poszukaj bo ja w bmw nie rozeznany

Napisano
  • Autor

Owszem są przejsciowki, tyle ze dochodzi do tego lakierowanie pod kolor blendy. Ja jednak wolalbym zostawic oryginalne radyjko bo ladnie sie komponuje i nie wyobrazam sobie tam klocka 1 din. To po pierwsze. A po drugie to nikt mi tak szybko szyby nie wywali. Co do glosnikow z tylu jesli sa tam 16cm to wsadze tam jbl ktore atualnie mam luzem (6506ce) i niech sobie gra. Na przod myslalem bez inwazyjnie wstawic jakies 13cm + gwizdki w oryginalne miejsca. Wiem wiem scena i inne bzdury, ale jednak zawsze mozna tył faderem wylaczyc, a i czasem siedziec z tylu przyjemniej. Wracajac do radia - myslalem jeszcze zeby wstawic je do schowka badz pod siedzenie - interesuje mnie tylko granie z CD, nie bawie sie bajerami typu skaczace delfinki itd. Dlatego w gre wchodzi rownierz zmieniarka i wyjscie chinczem na wzmak z radia fabrycznego. Nie wiem natomiast jak sie to odniesie do jakosci i jaki bedzie poziom trudnosci wykonania pod wzmaka okablowania (pal licho zasilanie - wazne chincze i kabelki do glosnikow). CO do wytlumiania drzwi to z tegoci widzialem na fotkach fabryka nie oszczedzała i obawiam sie ze po takiej mojej modyfikacji byloby raczej gorzej niz jest (bo w gre wchodzi tylko robota wlasna). Ktos ma jakies sensowne tezy ?

Napisano

CO

> do wytlumiania drzwi to z tegoci widzialem na fotkach fabryka

> nie oszczedzała i obawiam sie ze po takiej mojej modyfikacji

> byloby raczej gorzej niz jest (bo w gre wchodzi tylko robota

> wlasna). Ktos ma jakies sensowne tezy ?

Na tym fabryka zawsze oszczędza;). Warto tłumić. I nie jest to trudna robota wbrew pozorom. Co najwyżej troche sobie ręce poobdzierasz ze skóry;). Mi na 2 dzrwi przednich poszło jakies 16 mat APP. 100-120zł i masz cacy. Co do tunera, to są i takie na 2 din. Np. tegoroczne Clariony. I Alpine też coś ma w swojej ofercie.

Napisano
  • Autor

> CO

> Na tym fabryka zawsze oszczędza;). Warto tłumić. I nie jest to trudna

> robota wbrew pozorom. Co najwyżej troche sobie ręce poobdzierasz

> ze skóry;). Mi na 2 dzrwi przednich poszło jakies 16 mat APP.

> 100-120zł i masz cacy. Co do tunera, to są i takie na 2 din. Np.

> tegoroczne Clariony. I Alpine też coś ma w swojej ofercie.

Wiem ile to roboty i jaka to robota (tłumiłem juz 3 swoje autka, zarowno APP jak i tasmą dekarska TYTAN). Jednakze w tamtych wozach przy muzyce wszystko grało, a w tej bejcy nic nawet nie piernie. Dlatego na moje ucho wytlumianie jest zbedne, wystarczylyby mi glosniki z lepszym zejsciem i bardziej detaliczna gorą. Tyle mi trzeba. Ten system co jest gra dośc niemrawo, pozatym gra tylko jakies radio (nie uzywam tasm) co tez ma znaczenie. Byc moze przy CD graloby owiele lepiej (czyt. dla mnie wystarczajaco)

Napisano

OK, to tak:

Do e46 wchodza spokojnie 16cm, seryjne nawet sa tego rozmiaru (o dziwo, w przypadku BMW), wiec tu nie ma problemu, potrzebujesz tylko takiej ramki:

000000975b0e179b4.jpg

Co do radia to korzystajac z takiego adaptera podlaczysz zmieniarke Sony:

000000975b0899904.jpg

Ew faktycznie podlaczyc jakies ludzkie radio w schowku i juz...

Napisano
  • Autor

Wow

Respect! wlasnie takich odpowiedzi szukam! Napisz mi jeszcze jesliś łaskaw gdzie mozna dostac takie przydatne pierdołki ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.