Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reczny działa bardzo ciezko

Featured Replies

Napisano

Tak jak w temacie. W sc kolegi ktore serwisuje reczny dziala bardzo ciezko. Linka zalozona jest nowa, rozpieraki chodza idealnie a szczeki na tyle sa nowe oryginaly z unto.pl (na szczekach no-name tyl hamowal szybciej niz przod). I ogolnie reczny strasznie ciezko dziala. Sama dzwignia recznego chodzi leciutko.

Wychodzi, ze samoregulatory szczek sa bardzo ciasne spasowane co powoduje opor. Samoregulatoro nigdy w zadnym cc/sc nie smarowalem. Czy przesmarowanie tych samoregulatoro cos pomoze ?? Nie chce wymieniac szczek na inne gdyz moze powrocic problem z blokujacym tylem znow.

Napisano

Upewnij się czy linka jednak dobrze chodzi.... na sucho

Miałem tak ostatnio ... po 2 miechach jakaś podróba padła kumplowi i mechanicy chcieli mu wymienić wszystko a ja machłem ino linkę i wsio banglało....

jak nie to kombinuj z innymi szczekami... jeśli chodzi o samoregulatory... osobiście nie wiem... nigdy nie miałem z tym problemu zarówno w szczękach za 20 zł jak i tych za 70-80 czy ...

Napisano
  • Autor

> Upewnij się czy linka jednak dobrze chodzi.... na sucho

> Miałem tak ostatnio ... po 2 miechach jakaś podróba padła kumplowi i mechanicy chcieli mu wymienić

> wszystko a ja machłem ino linkę i wsio banglało....

> jak nie to kombinuj z innymi szczekami... jeśli chodzi o samoregulatory... osobiście nie wiem...

> nigdy nie miałem z tym problemu zarówno w szczękach za 20 zł jak i tych za 70-80 czy ...

linka nowa jest zalozona. Dla pewno wyciagnalem ja jeszcze raz i przelalem ja cala olejem

Napisano

Ja się oduczyłem kupować zamienników, bo potem takie cyrki wychodzą. Za oryginalną linkę na aledrogo zapłaciłem 60zł, dwa tygodnie temu wymieniałem i wsio bangla idealnie. Sprawdź czy dobrze poprzeciągane są przyłącza do rozpieraków, czy linka nie jest zagięta.

Napisano
  • Autor

> Ja się oduczyłem kupować zamienników, bo potem takie cyrki wychodzą. Za oryginalną linkę na

> aledrogo zapłaciłem 60zł, dwa tygodnie temu wymieniałem i wsio bangla idealnie. Sprawdź czy

> dobrze poprzeciągane są przyłącza do rozpieraków, czy linka nie jest zagięta.

hmm no wlasnie wsio jest idealnie. Bez podpietych rozpierakow linka chodzi lekko majac na uwadze opory sprezyny. Dziwna sprawa.

Napisano

> hmm no wlasnie wsio jest idealnie. Bez podpietych rozpierakow linka chodzi lekko majac na uwadze

> opory sprezyny. Dziwna sprawa.

mam to samo wsio nowe stawiam na dzwignie ręcznego

Napisano
  • Autor

> mam to samo wsio nowe stawiam na dzwignie ręcznego

dzwignia bez linki chodzi idealnie smile.gif Ja musze wyciagnac te szczeki i je dokladnie przesmarowac. Jezeli bedzie poprawa to znaczy ze samoregulatory sa bardzo sztywne i przez nie reczny ciezko chodzi

Napisano

> dzwignia bez linki chodzi idealnie Ja musze wyciagnac te szczeki i je dokladnie przesmarowac.

> Jezeli bedzie poprawa to znaczy ze samoregulatory sa bardzo sztywne i przez nie reczny ciezko

> chodzi

Samochód obniżony ? Też tak mam.

Jak go uniosę na lewarku to hamulec leciutko się zaciąga.

Opuszczam go i muszę dwoma rękoma go zaciągać.

Podobno trzeba inaczej linkę w tylnym wahaczu ułożyć.

Ja nie wymyśliłem na to sposobu.

Może ktoś doradzi.

Napisano
  • Autor

> Samochód obniżony ? Też tak mam.

> Jak go uniosę na lewarku to hamulec leciutko się zaciąga.

> Opuszczam go i muszę dwoma rękoma go zaciągać.

> Podobno trzeba inaczej linkę w tylnym wahaczu ułożyć.

> Ja nie wymyśliłem na to sposobu.

> Może ktoś doradzi.

seria seria w 100% smile.gif W moim byly cc na fk 70-50 reczny chodzil leciutko