Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Swap na 1.2 16V

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

czy ma ktoś jakieś doświadczenia ze swapem w Pandzie?

Pada mi moje 1.1, a zamiast kupować kolejne 1.1 wolałbym dołożyć i kupić komplet na swapa 1.2 16V.

Wkładał to ktoś do Pandy?

Z góry dzięki

Pozdro

Napisano

> Witajcie,

> czy ma ktoś jakieś doświadczenia ze swapem w Pandzie?

> Pada mi moje 1.1, a zamiast kupować kolejne 1.1 wolałbym dołożyć i kupić komplet na swapa 1.2 16V.

> Wkładał to ktoś do Pandy?

> Z góry dzięki

> Pozdro

ktoś dał 1,4 z turbo (kolega Szyba chyba dzielił linkiem do projektu) - o ile mnie pamięć nie zawodzi

ale poza tym nikt nic u nas nie robił takiej przekładki

Napisano

Ja wiem że miało jeździć 2,0 z Fiata Coupe ale coś z elektryką było nie tak.

A jeździ 1,2 8v Turbo cool.gif

Napisano
  • Autor

> Wejdź na centomanie tam Tjety jezdza

Ale ja nie chcę T-jeta zlosnik.gif

Mi by nawet 1.2 8V styknęło. Po prostu jak się rozpadnie 1.1 to jak już zmieniać dół to na coś większego.

Do CC/SC to wiem, że wchodzi b. łatwo. Ale w Pandzie nie wiem wink.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

> Ale ja nie chcę T-jeta

> Mi by nawet 1.2 8V styknęło. Po prostu jak się rozpadnie 1.1 to jak już zmieniać dół to na coś

> większego.

> Do CC/SC to wiem, że wchodzi b. łatwo. Ale w Pandzie nie wiem

Z tego co wiem to do Pandy też. Znalazłem opinię, że zmiana głowicy na tą z Punto I 75KM sporo pomaga ale nie wiem czy to prawda. Poza tym co na to ECU?

No i jak zmienić silnik z ECU i zgrać z body? Dajmy na to takie 1.2 16V wejdzie ale co dalej z body? niewiem.gif

Napisano

Jakby kogoś interesowało wrzucenie głowicy z Punto to... niech sobie głowy nie zawraca. W Punto silnik jest mocowany od dołu a w Pandzie jest zawieszony na łapie przykręconej do głowicy. Głowica z Punto nie ma możliwości przykręcenia łapy z Pandy. Pozostaje urzeźbienie jakiejś łapy wg własnego pomysłu.

Napisano

> Jakby kogoś interesowało wrzucenie głowicy z Punto to... niech sobie głowy nie zawraca. W Punto

> silnik jest mocowany od dołu a w Pandzie jest zawieszony na łapie przykręconej do głowicy.

> Głowica z Punto nie ma możliwości przykręcenia łapy z Pandy. Pozostaje urzeźbienie jakiejś

> łapy wg własnego pomysłu.

A zadam pytanie inaczej - przyznam się, że trochę mnie to interesuje na przyszłość, ale może i dobry temat. Z tego co widziałem Panda 100 HP ma bardzo podobne ECU silnika do stilo 1,2 16V - pytanie jest moje takie - czy jest ktoś w stanie sprawdzić numery na kompie z pandy 100HP? Zastanawiam się nad tym czy - biorąc silnik 1,2 16V, wrzucając kompa ze stilo nie byłbym w stanie uruchomić i pożenić body komputer i sterownik silnika itd. itd. Oczywiście zakładam użycie wiązki stilowej wink.gif.

Chętnie bym to przetestował - jeśli miałby ktoś ochotę się zabawić w takie coś to dysponuję trochę częściami - kolektor plastikowy, komp, wiązkę niestety pokroiłem i inne rzeczy. Oczywiście chętnie wezmę udział w takim projekcie, bo przyznam się że nurtuje mnie ten temat od dłuższego czasu grinser006.gif.