Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Walek rozrzadu z 1.4 do 1.6

Featured Replies

Napisano

witam szanowne grono mam pytanie czy walek rozrzadu z silnika 1.4 podejdzie do 1.6 oba na monowtrysku

Napisano

> witam szanowne grono mam pytanie czy walek rozrzadu z silnika 1.4 podejdzie do 1.6 oba na

> monowtrysku

trochę mało precyzyjne pytanie, ale wygląda na to, że nie podejdzie - o ile numery wałków do C14NZ i X14SZ są takie same, o tyle C16NZ, X16SZ, X16SZR - są każdy inny i oczywiście różne od 1.4,

ale może koledzy praktycy coś podpowiedzą,

brat

Napisano

Na przykład wałek od 13S podchodzi do C16NZ, X16SZ®, więc pomimo różnych numerów katalogowych pasuje, a jest o tyle fajny że chyba jeden z ostrzejszych w Oplu ok.gif

Napisano

> Na przykład wałek od 13S podchodzi do C16NZ, X16SZ®, więc pomimo różnych numerów katalogowych

> pasuje, a jest o tyle fajny że chyba jeden z ostrzejszych w Oplu

no dlatego mówię, że praktycy będą wiedzieć najlepiej, czasem jest jakaś wypustka pod aparat zapłonowy, która nie przeszkadza, a całość i tak pasuje itd. itp.

brat

Napisano

Z kolei głowica z VB X16XEL nie pasuje do AG pomimo tych samych numerów katalogowych, przynajmniej ktoś mnie kiedyś opierdzielił za to jak napisałem że są takie same zlosnik.gif Zrozumiałbym, gdyby mowa była o starym XELu i nowszym smile.gif

Napisano

> Z kolei głowica z VB X16XEL nie pasuje do AG pomimo tych samych numerów katalogowych, przynajmniej

> ktoś mnie kiedyś opierdzielił za to jak napisałem że są takie same Zrozumiałbym, gdyby mowa

> była o starym XELu i nowszym

eee to jakieś jaja Panie, przecież nie mogą być różne części o tym samym numerze - chociażby w GM-ie zamawia się część o numerze katalogowym nie pisząc do jakiego modelu, w takim razie jak można by zamówić taką głowicę do A-G a jak do V-B?

brat

Napisano

Nie wiem, ale dziwna wydała mi się reakcja tego kogoś spineyes.gif bo też wychodzę z założenia że po coś są te numery katalogowe, żeby można było rozróżniać części, jeśli coś ma ten sam numer katalogowy to znaczy, że część jest ta sama, no ale nie przepychałem się w tamtej rozmowie ok.gif

Napisano

Podejdzie jeśli w jakiś sposób zapewnisz mu współpracę z aparatem zapłonowym. W 1,4 jest sworzeń, a w 1,6 płetwa.

Napisano

> Podejdzie jeśli w jakiś sposób zapewnisz mu współpracę z aparatem zapłonowym. W 1,4 jest sworzeń, a

> w 1,6 płetwa.

Kolega, który założył temat wspominał, ze ma 16szr, a tam nie ma aparatu zapłonowego tylko DIS i czujnik na kole wału... więc może podejdzie?