Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy da się taki wężyk zakleić?

Featured Replies

Napisano

O taki: https://onedrive.live.com/redir?resid=82...nt=photo%2c.jpg

jakieś 1,5 cm od końcówki zrobiła się mała dziurka i woda przez tą dziurką spływa sobie oplotem w dół i mam całą szafkę podzlewozmywakową w wodzie.

Jako, że dojście żeby tern wężyk wymienić jest fatalne to pomyślałem, że mógłbym to na jakiś czas połatać.

ps. jutro komunia mojej córki i nie za bardzo chce mi się dzisiaj bawić w hydraulika.

Napisano

Najpierw owiń taśmą izolacyjną elektryczną, a następnie najlepiej taśmą powertape, aby solidnie docisnąć tą elektryczną - wtedy będzie zrobione przyzwoicie. Jak masz trochę szczęścia, to może sama elektryczna wystarczy, ale ona może z czasem trochę zacząć przeciekać, bo ciśnienie ją rozciąga.

Napisano
  • Autor

> Najpierw owiń taśmą izolacyjną elektryczną, a następnie najlepiej taśmą powertape, aby solidnie

> docisnąć tą elektryczną - wtedy będzie zrobione przyzwoicie. Jak masz trochę szczęścia, to

> może sama elektryczna wystarczy, ale ona może z czasem trochę zacząć przeciekać, bo ciśnienie

> ją rozciąga.

Odpada, bo taki bandaż nie wszedłby w metalowy oplot.

Poradziłem sobie inaczej: obciąłem końcówkę aż do miejsca pęknięcia i na nowo po podgrzaniu wężyka wcisnąłem to metalowe coś.

Dzięki.

Napisano

> Odpada, bo taki bandaż nie wszedłby w metalowy oplot.

> Poradziłem sobie inaczej: obciąłem końcówkę aż do miejsca pęknięcia i na nowo po podgrzaniu wężyka

> wcisnąłem to metalowe coś.

> Dzięki.

Zdjęcia nie oglądałem, bo zapomniałem hasła do skydrive zlosnik.gif ale piszesz o wężyku przyłączeniowym z oplotem?

Jeżeli jesteś podłączony do sieci wodociągowej inie masz na początku instalacji reduktora ciśnienia, to uważaj z tą naprawą, bo skoki ciśnienia w sieci mogą Ci ten wężyk zepchnąć, nie bez powodu końcówki są zaprasowywane.

Napisano

> Zdjęcia nie oglądałem, bo zapomniałem hasła do skydrive

kolega zle wysherowal fotke 270751858-jezyk.gif