Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dorobienie kluczyka/wymiana zamków Focus1

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Mam problem i szukam porady. Zgubiłem kluczyk do mojego Focusa 1, niestety ten gorszy z pilotem w korpusie, i mam dylemat co zrobić. Zastanawiam się nad wymianą zamków albo dorobieniem kluczyk gdyż klucz zgubiłem w podróży więc opcja że ktoś namierzy samochód jest znikoma i niewiem czy w związku z tym wymieniać wkładki. Jeżeli się na to zdecyduje to czy dużo jest grzebania z wymianą stacyjki i wkładek, i drugie jaki może być koszt dorobienia kluczyka.

Dzięki za odpowiedź!

Pozdrawiam ok.gif

Napisano

> Cześć,

> Mam problem i szukam porady. Zgubiłem kluczyk do mojego Focusa 1, niestety ten gorszy z pilotem w

> korpusie, i mam dylemat co zrobić. Zastanawiam się nad wymianą zamków albo dorobieniem kluczyk

> gdyż klucz zgubiłem w podróży więc opcja że ktoś namierzy samochód jest znikoma i niewiem czy

> w związku z tym wymieniać wkładki. Jeżeli się na to zdecyduje to czy dużo jest grzebania z

> wymianą stacyjki i wkładek, i drugie jaki może być koszt dorobienia kluczyka.

> Dzięki za odpowiedź!

> Pozdrawiam

Oryginalny kluczyk :

Surowy sam klucz

Pilot

do tego koszty programowania... nie wiem jaka jest cena w ASO lub u specjalistów od dorabiania..

I same wkładki :

link

Napisano

> i drugie jaki może być koszt dorobienia kluczyka.

Jak się orientowałem w kosztach to mi majster krzyknął 380zł za kluczyk z pilotem + frezowanie + programowanie.

Samo frezowanie 50zł.

W końcu stanęło na tym, że kupiłem kluczyk z pilotem na Allegro i dofrezowałem u majstra. Zaprogramowałem sam - miałem już wcześniej dwa oryginalne kluczyki więc mogłem to zrobić we własnym zakresie.

Napisano
  • Autor

Właśnie mi chodzi o dorobienie bardziej, mam drugi zapasowy tylko bez pilota, myśle że nie powinno być problemu ze zczytaniem immo?