Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ma ktos pojecie o sterowaniu bram SOMFY? Piloty i inne.

Featured Replies

Napisano

1.

Mam brame sterowana sprzetem SOMFY PASSEO 520/550/570 (ktora dokladnie nie wiem).

Mam tez sobie 2 piloty jak na zalaczonym obrazku, ale sa strasznie sciachane i postanowilem zakupic nowe.

Jest tylko dylemat co z obecnie dostepnych uda mi sie doprogramowac do centralki (naczytalem sie cos o tym, ze te moje stare maja kodowanie NS, a dostepne do kupienia przewaznie RTS i nie beda pasowac).

Moze ktos poradzic co powinienem dokupic?

Obecny pilot w instrukcji oznaczony jest jako "beige 2400465" - zdjecie zapozyczone z elektrody.

287745253-somfypilot.jpg

2.

Mam tez brame garazowa ze sterowaniem MITTO.

Wiem juz, ze czestotliwosci nadajnikow sa rozne i nie zaprogramuje pilotow SOMFY do MITTO i na odwrot.

Ogarnia ktos co powinienem zrobic, albo gdzie poszukac rozwiazania (chcialbym to sam ogarnac, o elektryce troche wiem, ale o bramach nic), wymienic centralke, czy samo "radio"?

post-61568-14352524287288_thumb.jpg

Napisano

Co do pierwszego - co znaczy ściachane ? grinser006.gif

Jak źle chodzą klawisze, to dokup takie microswitche, przelutuj i masz nówkę nieśmiganą. Można też pewnie dokupić obudowę i już w ogóle luks.

Napisano
  • Autor

> Co do pierwszego - co znaczy ściachane ?

> Jak źle chodzą klawisze, to dokup takie microswitche, przelutuj i masz nówkę nieśmiganą. Można też

> pewnie dokupić obudowę i już w ogóle luks.

Z mikrostykami dalbym se rade bez pytania o to.

Sciachane obudowy, a jak dotad identycznych nie znalazlem w necie (sama wielkosc aktualnych pilotow mi nie bardzo odpowiada, do nowszych modeli sa znacznie mniejsze).

Oczywiscie odwiedze przedstawiciela, dowiem sie co i jak, a potem sie zobaczy (kiedys oryginalny pilot do alarmu kupilem w necie za 30zl, a serwis chcial 300zl).