Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

do szukaczy płytkowych

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Tragedia.

jak to dobrze, ze nie wszyscy maja identycznie - zawsze mozesz sie pocieszyc, ze Ty masz ladnie, a ktos tragedie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> co to za otwor w pierwszym stopniu ?

krazek tasmy klejacej

Napisano

> a tak to wyglada w praktyce:

Słabo jeżeli to jest w środku to naprawdę słabo ale czekam na efekt końcowy

Napisano
  • Autor

> Słabo jeżeli to jest w środku to naprawdę słabo ale czekam na efekt końcowy

dla mnie duzo slabiej jest miec panele lub drzwi z tektury, ale nie mam ambicji nikogo nawracac do drewna.

Zastanawiam sie nad fuga - chyba dam jakas szara, ale w cieplym odcieniu.

Napisano
  • Autor

> a te cienie na plytkach to jakos planujesz czy na losowo ukladasz ?

Losowo. Niespecjalnie da sie cos z nich ulozyc (nie znalazlem ani jednej bez ciemniejszej plamy), a poza tym nie mam juz czasu na zabawe.

Napisano

> dla mnie

"Jeżeli jedna osoba mówi ci że jesteś osłem, wyśmiej ją. Jeżeli druga osoba mówi ci że jesteś osłem, zignoruj ją. Jednak jeżeli trzecia osoba mówi ci żeś osioł, to zacznij zbierać na siodło."

ok.gif

Napisano

> Losowo. Niespecjalnie da sie cos z nich ulozyc (nie znalazlem ani jednej bez ciemniejszej plamy), a

> poza tym nie mam juz czasu na zabawe.

ok. ja tam widze wzor aczkolwiek wydaje sie, ze plytki sa z dwoch roznych serii produkcyjnych lub jakis inny gatunek

Napisano
  • Autor

> ok. ja tam widze wzor aczkolwiek wydaje sie, ze plytki sa z dwoch roznych serii produkcyjnych lub

> jakis inny gatunek

Nie, to tylko zamysl producenta, zeby te plamy byly w kilku miejscach.

Napisano
  • Autor

> "Jeżeli jedna osoba mówi ci że jesteś osłem, wyśmiej ją. Jeżeli druga osoba mówi ci że jesteś

> osłem, zignoruj ją. Jednak jeżeli trzecia osoba mówi ci żeś osioł, to zacznij zbierać na

> siodło."

A slyszalas o tym, ze gust jest jak tylna czesc ciala? I trudno, zeby bylo inaczej - w koncu to ja tu bede mieszkal, a nie Ty, czy ktokolwiek inny z tego forum, a rozchodzi sie jedynie o wzgledy estetyczne, a nie o parametry techniczne grozace np. katastrofa budowlana.

Napisano

> A slyszalas o tym, ze gust jest jak tylna czesc ciala?

Tak wiem, żartuję sobie tylko smile.gif Śmiech to zdrowie smile.gif

Napisano

> dla mnie duzo slabiej jest miec panele lub drzwi z tektury, ale nie mam ambicji nikogo nawracac do

> drewna.

> Zastanawiam sie nad fuga - chyba dam jakas szara, ale w cieplym odcieniu.

Ja dałbym fuge jasną nie bardzo ale jasną... Nie wiem jakie będą ściany ale może w ich kolorze? Napewno polecam fuge ceramiczną kerakoll'a ok.gif świetna jest.

Napisano
  • Autor

> Ja dałbym fuge jasną nie bardzo ale jasną... Nie wiem jakie będą ściany ale może w ich kolorze?

> Napewno polecam fuge ceramiczną kerakoll'a świetna jest.

sciany biale, jak to w zamku grinser006.gif

kerakoll lepszy od mapei? W okolicznych marketach i sklepach jest wim, sopro, atlas i mapei.

Napisano

> sciany biale, jak to w zamku

> kerakoll lepszy od mapei? W okolicznych marketach i sklepach jest wim, sopro, atlas i mapei.

Wg mnie lata świetlne... Kerakol fuga ceramiczna - łatwo się kładzie ale zachowuje się jak nazwa wskazuje ceramika.... No coś świetnego - raczej wątpię abym kiedykolwiek kupił inna fuge

Napisano
  • Autor

> Wg mnie lata świetlne... Kerakol fuga ceramiczna - łatwo się kładzie ale zachowuje się jak nazwa

> wskazuje ceramika.... No coś świetnego - raczej wątpię abym kiedykolwiek kupił inna fuge

na zewnątrz, na elewacje ta sama polecasz?

a moze by tak ciemna, prawie czarna?

20140707_193114.jpg

Napisano

> na zewnątrz, na elewacje ta sama polecasz?

Nie używałem na zewnątrz ale powinna się nadać...

> a moze by tak ciemna, prawie czarna?

Grafit ok.gif

Napisano

> a moze by tak ciemna, prawie czarna?

Będzie wyglądało jak podłoga w kiblu w podstawówce albo w szalecie miejskim na dworcu...

Napisano
  • Autor

> Ja dałbym fuge jasną nie bardzo ale jasną... Nie wiem jakie będą ściany ale może w ich kolorze?

> Napewno polecam fuge ceramiczną kerakoll'a świetna jest.

Masz na mysli te fugalite eco?

Napisano

> Masz na mysli te fugalite eco?

Dokładnie ale ważne 2skladnikowa ceramiczna ok.gif

Napisano
  • Autor

> Dokładnie ale ważne 2skladnikowa ceramiczna

slyszalem, ze lekko polyskujaca jest? Idzie ja bez problemu zmyc z chropawych plytek bez glazury?

Napisano

> slyszalem, ze lekko polyskujaca jest? Idzie ja bez problemu zmyc z chropawych plytek bez glazury?

No zachowuje się jak ceramika, czyszczenie idzie lepiej niż zwykła fuge... Mapejowski epoksyd to dramat do kwadratu w porównaniu z tym co zobaczyłem przy kerakoll'u

Napisano

> pytanie kluczowe kto to bedzie sprzatal i jak czesto ;-)

Nie ma potrzeby sprzątać, bo już nowe wyglądają jak brudne, więc są i plusy ok.gif

Napisano

> spokojnie, to jest korytarz wejsciowy. Zreszta zona sie nagle zbuntowala, ze ona nie chce

> ceglanych. Tzn. ceglane chce, ale nie w kolorze cegly. Ja chyba pojde po zapalki do kiosku i

> wroce za 25 lat.

Nic się nie martw, moja żona chciała się na rok przeprowadzić do matki jak remontowałem chatę. zlosnik.gif W miesiąc poczyniłem takie postępy, że później w pracy przez kolejny miesiąc dokonywałem rekonwalescencji. zlosnik.gif