Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

12V z oswietlenia wnetrza do zasilenia rejestratora

Featured Replies

Napisano

Witajcie!

Zastanawiam sie nad zakupem rejestratora. I mysle sobie zeby go zamontowac gdzies wysoko na szybie zeby nie zaslanial. Ciagnac kable od deski rozdzielczej to znow kicha bo wzdluz szyby bedzie szedl kabel....

A pytanie....czy nie mozna wykorzystac jakies wtyczki wolnej w oswietleniu wnetrza samochodu? U mnie jest tam standard czyli glowne swiatelko + 2 doswietlacze bokow.

Na pewno sa tam wolne wtyczki....ale pytanie, czy znajdzie sie tam 12V po wlaczeniu auta i czy te 12V wystarczy do rejestratora?

Napisano

Utrudniasz sobie za bardzo.

Dodatkowe gniazdko zapalniczki w górnym schowku, wyprowadzając kabel ze schowka schowasz go w łączeniach plastików, szczelinie przy słupku, uszczelce przy słupku i w podszybiu.

Proste? - proste. Ze schowka mam tak mam zasilany telefon/navi i kamerkę.

Poszły tak 2 kable i nie widać żadnej pajęczyny.

Tylko w schowku elektrownia clown.gif

Napisano
  • Autor

> Utrudniasz sobie za bardzo.

> Dodatkowe gniazdko zapalniczki w górnym schowku, wyprowadzając kabel ze schowka schowasz go w

> łączeniach plastików, szczelinie przy słupku, uszczelce przy słupku i w podszybiu.

> Proste? - proste. Ze schowka mam tak mam zasilany telefon/navi i kamerkę.

> Poszły tak 2 kable i nie widać żadnej pajęczyny.

> Tylko w schowku elektrownia

Elektrownie w schowku posiadam wink.gif zwykle kable od nawi chyba sa za krotkie zeby pociagnac tak dookola. Wiem ze te od rejestratorow sa wyjatkowo dlugie i moze rzeczywiscie to jest jakis pomysl wink.gif - dzieki

Napisano

> Witajcie!

> Zastanawiam sie nad zakupem rejestratora. I mysle sobie zeby go zamontowac gdzies wysoko na szybie

> zeby nie zaslanial. Ciagnac kable od deski rozdzielczej to znow kicha bo wzdluz szyby bedzie

> szedl kabel....

> A pytanie....czy nie mozna wykorzystac jakies wtyczki wolnej w oswietleniu wnetrza samochodu? U

> mnie jest tam standard czyli glowne swiatelko + 2 doswietlacze bokow.

> Na pewno sa tam wolne wtyczki....ale pytanie, czy znajdzie sie tam 12V po wlaczeniu auta i czy te

> 12V wystarczy do rejestratora?

a co za problem włożyć kable pod tapicerkę? Odkręcasz lampkę, odkręcasz osłony przeciwsłoneczne, odchylasz słupki od góry (o ile trzeba bo nie jestem teraz w 100% pewien), gumowe uszczelki i podsufitka Ci opada w dół.

+12V i masa dochodzi do światełka w osłonie przeciwsłonecznej i znika po 20 min od wyłączenia stacyjki (kabelki czerwony i czarny)