Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra F lampka wnetrza

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem z lampka podswietlenia wnetrza lampka ma chyba jakas atrape alarmu (Jak sie nacisnie guziczek przy niej to miga czerwona dioda na przycisku od awaryjnych) Na pinach wtyczki jest + 12v, ale nie ma masy czy to po otwarciu drzwi czy po wyciagnieciu włacznika swiateł. Krancowka w drzwiach kierowcy raczej sprawna ( załacza gong od nie wylaczonych swiatel) Gdzie ida przewody miedzy drzwiami a lampka? Wydaje mi sie ze gdzies tam musi byc przerwa.

Napisano

Przewody idą lewym słupkiem do dużego złącza w lewym progu.

• 2 lata później...
Napisano

Odkopię, gdyż potrzebuję paru wskazówek w temacie. Pacjent to Astra GSI 16V z fabrycznym alarmem, bez pilotów, aktywowanym przez zaryglowanie drzwi. Dioda we włączniku świateł awaryjnych jest, centralka z jedną dużą kostką. Lampka wewnętrzna zwykła, zakupiłem lampkę z czujką, gdyż znalazłem w dachu dwa wolne przewody. Wg schematu powinny to być przewody czerwono-biały oraz czerwono-niebieski i takowe znalazłem.

Żeby lampka zadziałała potrzebna jest jeszcze kostka z czterema przewodami, wymienione powyżej oraz +12V i masa, które już mam i lampka świeci, jednak po podłączeniu dioda we włączniku awaryjnych ani myśli się zapalić.'

Auto jest z 1992r., gdzieś doczytałem, że takie lampki wychodziły od 1994r. Czy możliwe jest, że po prostu "czegoś" w instalacji nie ma, np. czujników stłuczenia szyb?

Którędy biegną te przewody od alarmu? Pod osłoną słupka B od kierowcy?? Zdejmowałem osłonę słupka A i nic tam nie ma oprócz anteny...

Wiem, że temat już dość stary, ale może ktoś coś jeszcze pamięta...

Dzięki

Pozdr.

Edytowane przez luisiak

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.