Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Syfon do zlewu w kuchni

Featured Replies

Napisano

Szukam i nie mogę znaleźć, a dołączony syfon w zestawie ze zlewem nadaje się...do niczego. Chodzi mi o syfon do zlewu 1,5 komory (jedna głębsza od drugiej) ale jak najbardziej płaski. W tej chwili zamontowany syfon sprawia, że kosz na śmieci nie mieści się pod zlewem icon_rolleyes.gif

Ktoś mi mówił, że IKEA ma takie wynalazki, ale szukałem na ich stronie i to co widzę na obrazku to chyba jest podobne do tego co mam obecnie - czyli zajmuje połowę szafki pod zlewem frown.gif

Napisano

> Szukam i nie mogę znaleźć, a dołączony syfon w zestawie ze zlewem nadaje się...do niczego. Chodzi

> mi o syfon do zlewu 1,5 komory (jedna głębsza od drugiej) ale jak najbardziej płaski. W tej

> chwili zamontowany syfon sprawia, że kosz na śmieci nie mieści się pod zlewem

> Ktoś mi mówił, że IKEA ma takie wynalazki, ale szukałem na ich stronie i to co widzę na obrazku to

> chyba jest podobne do tego co mam obecnie - czyli zajmuje połowę szafki pod zlewem

Kompletnego pewnie nie znajdziesz, ale możesz złożyć z kawałków np. w obi zaczynając od tzw półsyfonu

Napisano

tak jak napisał kol. powyżej, spróbuj złożyć. ostatnio wymieniałem syfon do wanny i był dość płaski podobny do tego

chodzi mi o sam syfon oczywiście, myślę że te gwintowane połączenia są typowe i dasz radę złożyć żeby Ci pasowało.

Napisano

> Szukam i nie mogę znaleźć, a dołączony syfon w zestawie ze zlewem nadaje się...do niczego. Chodzi

> mi o syfon do zlewu 1,5 komory (jedna głębsza od drugiej) ale jak najbardziej płaski. W tej

> Ktoś mi mówił, że IKEA ma takie wynalazki, ale szukałem na ich stronie i to co widzę na obrazku to

> chyba jest podobne do tego co mam obecnie - czyli zajmuje połowę szafki pod zlewem

Mam zlew taki jak mówisz, i z syfonem z IKEI bez problemu wchodzi mi do szafki 11kg butla z gazem i wysuwany pojemnik na śmieci z IKEI. Syfon z tego co pamiętam jest tak zbudowany że jest tak jakby "przesunięty" do tyłu dzięki czemu zajmuje mniej miejca.

Napisano

Płaskie są syfony podbrodzikowe, ale nie wiem czy w kuchni zda egzamin i nie będzie się szybko i często zatykał.

Napisano
  • Autor

> Mam zlew taki jak mówisz, i z syfonem z IKEI bez problemu wchodzi mi do szafki 11kg butla z gazem i

> wysuwany pojemnik na śmieci z IKEI. Syfon z tego co pamiętam jest tak zbudowany że jest tak

> jakby "przesunięty" do tyłu dzięki czemu zajmuje mniej miejca.

Czy to jest to:

KLIK - wygląda mi to na syfon do zlewu, w którym komory są jednakowej głębokości, ale pewności nie mam niewiem.gif

U mnie mniejsza komora jest płytsza i analogicznie rura spustowa musi być trochę dłuższa. Nic innego na stronie IKEA nie widzę niewiem.gif

Napisano

> Czy to jest to:

> KLIK - wygląda mi to na syfon do zlewu, w którym komory są jednakowej głębokości, ale pewności

> nie mam

> U mnie mniejsza komora jest płytsza i analogicznie rura spustowa musi być trochę dłuższa. Nic

> innego na stronie IKEA nie widzę

Tak, coś takiego. No jak przecież widać że lewa strona jest niżej od prawej o tą grubość rurki czyli te pare centymetrów. Właśnie fajne są te długie rurki, dzięki czemu cały syfon jest z tyłu szafki.

Napisano
  • Autor

> Tak, coś takiego. No jak przecież widać że lewa strona jest niżej od prawej o tą grubość rurki

> czyli te pare centymetrów. Właśnie fajne są te długie rurki, dzięki czemu cały syfon jest z

> tyłu szafki.

sciana.gif Faktycznie - tylko trzeba to obrócić do zamontowania ok.gif

OK, muszę kupić, bo szlag mnie trafia - mam wielkie drzwiczki na prowadnicach z miejscem na dwa kosze na śmieci, a przez cholerny syfon nie mogę tam nic wstawić.

Napisano

odsunięcie syfonu do tyłu zależy od rozstawu odpływów w zlewie.

Napisano

> odsunięcie syfonu do tyłu zależy od rozstawu odpływów w zlewie.

Ja mam taki zlewozmywak

boholmen-zlew--komorowy-wtopiony__76368_PE195920_S4.JPG

i ten syfon z ikei jest mocno z tyłu, po jednej stronie stoi butla z gazem a po drugiej stronie taki kosz z prowadnicą:

variera-kosz-na-odpady-segregowane__0212542_PE366293_S4.JPG

Napisano
  • Autor

> Ja mam taki zlewozmywak

> i ten syfon z ikei jest mocno z tyłu, po jednej stronie stoi butla z gazem a po drugiej stronie

> taki kosz z prowadnicą:

Mój zlew jest tego typu, tyle, że ma jeszcze kawałek ociekacza i jest z innego materiału. Ale generalnie też ma 1,5 komory i odpływy na środku każdego komory. U mnie nie mieści się praktycznie nic do tej szafki, a chciałbym tam wstawić chociaż jeden taki kosz jak pokazałeś. Ideałem by było, gdybym upchał tam 2 szt koszy ok.gif

Napisano

> Mój zlew jest tego typu, tyle, że ma jeszcze kawałek ociekacza i jest z innego materiału. Ale

> generalnie też ma 1,5 komory i odpływy na środku każdego komory. U mnie nie mieści się

> praktycznie nic do tej szafki, a chciałbym tam wstawić chociaż jeden taki kosz jak pokazałeś.

> Ideałem by było, gdybym upchał tam 2 szt koszy

Jak chcesz zrobię zdjęcie jak to u mnie wygląda zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jak chcesz zrobię zdjęcie jak to u mnie wygląda

Poproszę ok.gif

Napisano

a po drugiej stronie

> taki kosz z prowadnicą:

Tak troche poza tematem watku: Jakich workow uzywasz do tego kosza?

Napisano

> a po drugiej stronie

> Tak troche poza tematem watku: Jakich workow uzywasz do tego kosza?

Teraz aktualnie mam dwa kosze zamiast jednego, ale z tego co pamietam kupowałem worki w biedronce, z taśmą, chyba niebieskie. Wchodziły na styk dzięki czemu ładnie opinały kosz i nie zsuwały się zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Proszsz...

Dzięki ok.gif Wygląda na to, że to rozwiązanie sprawdzi się również u mnie.