Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy ktoś wie co to za żółta lampka ostrzegawcza

Featured Replies

Napisano

ta kontrolka pojawia się czasem nieregularnie a po ponownym uruchomieniu już jej nie ma

nie mogę znaleźć opisu co to i do czego

astra g 2.0 dti elegance , ksenony

post-96833-14352525195713_thumb.jpg

Napisano

Po wyglądzie wychodzi, że jest to kontrolka od poziomowania ksenonów

jeżeli nie gaśnie wraz z innymi kontrolkami po uruchomieniu lub zapala się podczas jazdy to sygnalizuje usterkę w ukladzie

Napisano

Jest to kontrolka usterki w układzie automatycznego poziomowania reflektorów. Zapala się po właczeniu zapłonu i gaśnie. Jesli zapala się podczas jazdy, oznacza, że wystąpił błąd poziomowania reflektorów.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

no tak myślałem ale przeczytałem że może to być oznaczenie automatu włączania świateł i jest jakiś schemat ich właczania lub nie ale nie do końca wiem o co chodzi , znalazłem taki wątek na czeskich stronach

Napisano

> no tak myślałem ale przeczytałem że może to być oznaczenie automatu włączania świateł i jest jakiś

> schemat ich właczania lub nie ale nie do końca wiem o co chodzi , znalazłem taki wątek na

> czeskich stronach

nie wiem jak znasz czeski ale podejrzewam, że korzystałeś z jakiegoś tłumacza który błędnie przetłumaczył

zapewne chodziło o automatyczne poziomowanie świateł a nie włączanie wink.gif

Napisano

> może to być oznaczenie automatu włączania świateł

Ja ją wykorzystałem właśnie w ten sposób, ale jak masz xenony, to w oryginale ona słuzy do sygnalizacji usterki pozycjonowania. Spróbuj podłączyć się do sterownika poziomowania świateł za pomocą komputera i odczytaj, jaki to błąd, z pewnością ułatwi to naprawę.

EDIT: A na początek przemyj KontaktemS wtyki i gniazda silniczków przy lampach - tam lubi się często zrobić przerwa z powodu zanieczyszczeń!

Pozdr.