Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zafira A kilka pytań.

Featured Replies

Napisano

Teść nabył drogą kupna Zafirę A. Niestety ktoś pozbawił ją radia,pod fotelem jest zmieniarka na 4cd Philips,z instalacji radiowej wychodzą: potrójna kostka i dwa przewody jakby antenowe -szary i czarny.

vb282_20140824529.jpg

Pytanie od czego one są oraz jakie radio zapodać aby działało sterowanie z kierownicy,oraz zmieniarka cd. Na szybko wyczytaliśmy że były montowane CDR 400,CDR 500.

Kolejne pytanie o żółtą kontrolkę na desce- ikona samochodu z kluczem wewnątrz. Co jakiś czas się zaświeca na nieokreślony czas po czym zgaśnie. Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

Wygląda jak by była NAVI. Skoro tak to SIEMENS NCDR 1100. Jeżeli NAVI nie potrzebna to CDR500 polecam.

A co do auta z kluczykiem to oznacza jakiś błąd lub awarię, trzeba podpiąć się do kompa i sprawdzić co mu dolega.

Jeżeli kolega nie boi się grzebać w aucie można wymrugać błędy, opis jak to robić.

A tak na marginesie z jakim autem mamy do czynienia? Wiemy tylko Zafira A, ale jaki motor?

Napisano
  • Autor

> Wygląda jak by była NAVI. Skoro tak to SIEMENS NCDR 1100. Jeżeli NAVI nie potrzebna to CDR500

> polecam.

> A co do auta z kluczykiem to oznacza jakiś błąd lub awarię, trzeba podpiąć się do kompa i sprawdzić

> co mu dolega.

> Jeżeli kolega nie boi się grzebać w aucie można wymrugać błędy, opis jak to robić.

> A tak na marginesie z jakim autem mamy do czynienia? Wiemy tylko Zafira A, ale jaki motor?

Zafira 2.0 D. Czy z tym CDR 500 zadziała sterowanie z kierownicy i zmieniarka?

Napisano

Jeżeli zależy na zmieniarce to PHILIPS CCR600, nie wiem jak ze sterowaniem z kierownicy, na pewno to radio szło do modeli ze zmieniarkami. CDR500 świetnie działa ze sterowaniem z kierownicy nie współpracuje ze zmieniarkami.

Teraz tak. Ciekawe czy zmieniarka z zafiry czy kombinowana, fabrycznie zmieniarki były w schowku więc ta instalacja raczej mam mało wspólnego z fabryką, więc jakie radio nie mam pojęcia. Jaki model zmieniarki, wtedy bardziej wydedukujemy.

Napisano

Jaki tam jest wyświetlacz?

Co do radia, można olać zmieniarkę i kupić radio które współpracuje z adapterami do sterowania z kierownicy i mieć normalne MP3 z USB, nowe radio i fabryczne sterowanie z kierownicy. Adapteru do kupienia na znanym portalu aukcyjny. Wiem, że dobrze się sprawdzają.

Napisano
  • Autor

> Jaki tam jest wyświetlacz?

Taki (foto poglądowe)

0001Z5MU81HDCOCQ-C116.jpg

Ostatecznie stanie chyba na CDR500-priorytetem ma być wyświetlacz i sterowanie z kiery. Jaką moc wyjściową ma ten model?

Napisano
  • Autor

> 101KM

Mnie chodzi o radio,nie motor wink.gif

I jeszcze jedno- które radio CDR 500 jest lepsze: Delco czy VDO?

Napisano

grinser006.gif się zrozumieli zlosnik.gif

Które lepsze?? Podobno Delco gra ładniej, ja bardziej cenię VDO bo ma większą moc. Delco 4x7w a VDO 4x14

Napisano

> się zrozumieli

> Które lepsze?? Podobno Delco gra ładniej, ja bardziej cenię VDO bo ma większą moc. Delco 4x7w a

> VDO 4x14

VDO jest lepsze. skromny.gif

Napisano
  • Autor

> VDO jest lepsze.

Zamówione VDO przez internet bo na okolicznych szrotach,komisach sklepach z częściami nie szło dostać.