Napisano 24 Sierpnia 201411 lat Teść nabył drogą kupna Zafirę A. Niestety ktoś pozbawił ją radia,pod fotelem jest zmieniarka na 4cd Philips,z instalacji radiowej wychodzą: potrójna kostka i dwa przewody jakby antenowe -szary i czarny. Pytanie od czego one są oraz jakie radio zapodać aby działało sterowanie z kierownicy,oraz zmieniarka cd. Na szybko wyczytaliśmy że były montowane CDR 400,CDR 500. Kolejne pytanie o żółtą kontrolkę na desce- ikona samochodu z kluczem wewnątrz. Co jakiś czas się zaświeca na nieokreślony czas po czym zgaśnie. Z góry dzięki za pomoc.
Napisano 24 Sierpnia 201411 lat Wygląda jak by była NAVI. Skoro tak to SIEMENS NCDR 1100. Jeżeli NAVI nie potrzebna to CDR500 polecam. A co do auta z kluczykiem to oznacza jakiś błąd lub awarię, trzeba podpiąć się do kompa i sprawdzić co mu dolega. Jeżeli kolega nie boi się grzebać w aucie można wymrugać błędy, opis jak to robić. A tak na marginesie z jakim autem mamy do czynienia? Wiemy tylko Zafira A, ale jaki motor?
Napisano 24 Sierpnia 201411 lat Autor > Wygląda jak by była NAVI. Skoro tak to SIEMENS NCDR 1100. Jeżeli NAVI nie potrzebna to CDR500 > polecam. > A co do auta z kluczykiem to oznacza jakiś błąd lub awarię, trzeba podpiąć się do kompa i sprawdzić > co mu dolega. > Jeżeli kolega nie boi się grzebać w aucie można wymrugać błędy, opis jak to robić. > A tak na marginesie z jakim autem mamy do czynienia? Wiemy tylko Zafira A, ale jaki motor? Zafira 2.0 D. Czy z tym CDR 500 zadziała sterowanie z kierownicy i zmieniarka?
Napisano 24 Sierpnia 201411 lat Jeżeli zależy na zmieniarce to PHILIPS CCR600, nie wiem jak ze sterowaniem z kierownicy, na pewno to radio szło do modeli ze zmieniarkami. CDR500 świetnie działa ze sterowaniem z kierownicy nie współpracuje ze zmieniarkami. Teraz tak. Ciekawe czy zmieniarka z zafiry czy kombinowana, fabrycznie zmieniarki były w schowku więc ta instalacja raczej mam mało wspólnego z fabryką, więc jakie radio nie mam pojęcia. Jaki model zmieniarki, wtedy bardziej wydedukujemy.
Napisano 24 Sierpnia 201411 lat Jaki tam jest wyświetlacz? Co do radia, można olać zmieniarkę i kupić radio które współpracuje z adapterami do sterowania z kierownicy i mieć normalne MP3 z USB, nowe radio i fabryczne sterowanie z kierownicy. Adapteru do kupienia na znanym portalu aukcyjny. Wiem, że dobrze się sprawdzają.
Napisano 25 Sierpnia 201411 lat Autor > Jaki tam jest wyświetlacz? Taki (foto poglądowe) Ostatecznie stanie chyba na CDR500-priorytetem ma być wyświetlacz i sterowanie z kiery. Jaką moc wyjściową ma ten model?
Napisano 25 Sierpnia 201411 lat Autor > 101KM Mnie chodzi o radio,nie motor I jeszcze jedno- które radio CDR 500 jest lepsze: Delco czy VDO?
Napisano 26 Sierpnia 201411 lat się zrozumieli Które lepsze?? Podobno Delco gra ładniej, ja bardziej cenię VDO bo ma większą moc. Delco 4x7w a VDO 4x14
Napisano 26 Sierpnia 201411 lat > się zrozumieli > Które lepsze?? Podobno Delco gra ładniej, ja bardziej cenię VDO bo ma większą moc. Delco 4x7w a > VDO 4x14 VDO jest lepsze.
Napisano 28 Sierpnia 201411 lat Autor > VDO jest lepsze. Zamówione VDO przez internet bo na okolicznych szrotach,komisach sklepach z częściami nie szło dostać.