Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Moto Guzzi i dostępność części

Featured Replies

Napisano

Czy wiecie może gdzie poza ASO można dostać części do Griso 1100?

Brat wczoraj miał wypadek i w motocyklu oprócz głownie detali, prawdopodobnie rozszczelniła się lub pękła obudowa wału Cardana.

Dzisiaj w ASO powiedzieli mu, że jest to teoretycznie nierozbieralne i nie wymienia się tego w częściach, tylko trzeba kupić całość, która kosztuje u nich bagatela 16 000 zł.

Stąd też pytanie, czy zna ktoś jakiś namiar na importera części lub jakiś sklep, w którym mogą mieć lub sprowadzić części do tego egzotyka w bardziej realnych cenach niż ASO?

Sprawdziłem włoskie, niemieckie i angielskie ebay'e, ale chyba monowahacze padają znacznie rzadziej niż klocki hamulcowe, więc nie ma ich w ciągłej sprzedaży grinser006.gif

Napisano

chyba mogłeś trafić na wymieniaczy a nie na mechanika... wszystko co złozył człowiek to i człowiek da radę naprawic... przynajmniej Polak wink.gif wiedza, literatura i narzędzia specjalistyczne...

wydaje mi sie że jedynym co może tą naprawę skomplikowac to wydystansowanie kół zębatych...

ale plus za to że nie podjął sie nauki na twojego brata sprzęcie. tylko chyba prosciej do tego się przyznac niż zrażać do ASO klienta...

Napisano
  • Autor

> chyba mogłeś trafić na wymieniaczy a nie na mechanika... wszystko co złozył człowiek to i człowiek

> da radę naprawic... przynajmniej Polak wiedza, literatura i narzędzia specjalistyczne...

> wydaje mi sie że jedynym co może tą naprawę skomplikowac to wydystansowanie kół zębatych...

> ale plus za to że nie podjął sie nauki na twojego brata sprzęcie. tylko chyba prosciej do tego się

> przyznac niż zrażać do ASO klienta...

Jakby chciał to z własnej kieszeni robić, to najpewniej znalazłby serwis, który by się podjął rozbiórki wału, ale w tym przypadku w grę wchodzi AC, a tym samym wymóg wymiany części na nową, nawet jeśli jest tylko ryska.

Na szczęście kilka godzin temu zrobili dokładne oględziny (przed rzeczoznawcą nie mogą nawet nic umyć) i na 99,9% szlag trafił tylko odpowietrznik i stąd się wylał olej, wyglądając tak jakby się na łączeniu obudowy rozszczelniło.

Także zostało mnóstwo pierdół, których łączny koszt nie jest już aż taki niebotyczny, ale i tak znaczny. Najgorsze jednak jest to, że trzeba czekać na nie minimum miesiąc, więc pewnie o tym sezonie może już zapomnieć. :/

Jak już jesteśmy przy próbach naprawy motocykli, to żaden serwis w Łodzi nie chce mi w M800 wyprostować subframe'a tylnego błotnika... Jak żyć? grinser006.gif

Napisano

> Najgorsze jednak jest to, że trzeba czekać na nie minimum >miesiąc, więc pewnie o tym

> sezonie może już zapomnieć. :/

uroki włoskiej motoryzacji ...

> Jak już jesteśmy przy próbach naprawy motocykli, to żaden serwis w Łodzi nie chce mi w M800

> wyprostować subframe'a tylnego błotnika... Jak żyć?

niewdzięczne zajęcie... mam wrazenie ze zawsze będą jakieś naprężenia

Napisano

> Czy wiecie może gdzie poza ASO można dostać części do Griso 1100?

> Brat wczoraj miał wypadek i w motocyklu oprócz głownie detali, prawdopodobnie rozszczelniła się lub

> pękła obudowa wału Cardana.

> Dzisiaj w ASO powiedzieli mu, że jest to teoretycznie nierozbieralne i nie wymienia się tego w

> częściach, tylko trzeba kupić całość, która kosztuje u nich bagatela 16 000 zł.

> Stąd też pytanie, czy zna ktoś jakiś namiar na importera części lub jakiś sklep, w którym mogą mieć

> lub sprowadzić części do tego egzotyka w bardziej realnych cenach niż ASO?

> Sprawdziłem włoskie, niemieckie i angielskie ebay'e, ale chyba monowahacze padają znacznie rzadziej

> niż klocki hamulcowe, więc nie ma ich w ciągłej sprzedaży

ebay.de

Kardan Gehäuse

wink.gif

Napisano

chodzi o obudowę wału kardana ? kosztuje to ok 2800zł, ściągamy części głównie do Aprili jako ,że specjalizujemy się w naprawach tej marki ale do Gutków też mamy dostęp, mogę pomóc, zadzwoń.

Napisano
  • Autor

> chodzi o obudowę wału kardana ? kosztuje to ok 2800zł, ściągamy części głównie do Aprili jako ,że

> specjalizujemy się w naprawach tej marki ale do Gutków też mamy dostęp, mogę pomóc, zadzwoń.

Dzięki za znak - zainteresowany na pewno zwróci się do Ciebie z listą części smile.gif