Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Focus II wariuje regulacja temperatury nawiewu

Featured Replies

Napisano

Problem mnie już męczy chwilę ale jakoś nie mam się czasu nad nim pochylić - może ktoś pomoże...

Zacząć trzeba od tego, że autko ma klimę automatyczną dwustrefową ale przypadek opisany poniżej dotyczy sytuacji gdy AC jest wyłączona.

Otóż zdarza mi się przy ustawieniu temperatury nawiewu na LO, że z nawiewów leci ciepłe powietrze. Czasami ze wszystkich czterech, czasami tylko z dwóch od strony pasażera kiedy po stronie kierowcy leci w miarę chłodne.

I różnice potrafią być dość duże.

Pomaga podkręcenie temperatury na HI po czym obniżenie jej z powrotem na LO wtedy wraca wszystko do normy ale do kolejnego odpalenia auta.

Ktoś ma jakiś pomysł może? Jakiś czujnik temperatury? Da się jakoś zdiagnozować panel klimy poprzez jakąś magiczną kombinację klawiszy? A może jest jakaś kombinacja klawiszy, która resetuje w jakiś sposób panel klimy?

Help! grinser006.gif

Napisano

wiesz może w jakis sposób sterowne są nawiewy? mam na myśli czy klapki wewnątrz sterowane sa silniczkami elektrycznymi czy pneumatycznie - dzięki podciśnieniu?

Napisano
  • Autor

> wiesz może w jakis sposób sterowne są nawiewy? mam na myśli czy klapki wewnątrz sterowane sa

> silniczkami elektrycznymi czy pneumatycznie - dzięki podciśnieniu?

Do końca nie jestem pewny ale kiedyś znajomy mechanik mi mówił, że tutaj klapki są regulowane elektrycznie - masz jakiś pomysł?

Napisano

zawiesza ci sie klapka - pewnie silniczek nie ten teges

Napisano
  • Autor

> zawiesza ci sie klapka - pewnie silniczek nie ten teges

W tym kierunku szły też moje przypuszczenia zlosnik.gif Klapka jest jedna? Choć z racji tego że to jest strefówka (i w sumie objawów) pewnie dwie?

Dostęp jest jakiś w miarę czy trzeba całą deskę targać? sick.gif