Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Łuszczy się lakier... Co teraz?

Featured Replies

Napisano

Pany. Mam problem z łuszczącym się lakierem. Kupiłem drzwi (świadomy wybór, widziałem, że łuszczy się lakier) i teraz tak się zastanawiam czy da się temu jakoś zaradzić?

Oprócz ponownego malowania 270751858-jezyk.gif

Jak lekko porobię czymś plastikowym to ten klar odpada. Czy spróbować zerwać go w ten sposób do końca i potem na nowo siknąć klarem? confused.gif

Wiem, że przydałoby się zdjęcie, ale dopiero jutro mogę zrobić oslabiony.gif

Napisano

> nie zluszczysz calkowicie, testowane niestety, tylko ponowne lakierowanie

Nawet jakby złuszczył, to i tak nic nie da. Klar, z tego co widziałem u znajomego lakiernika, kładzie się na jeszcze wilgotną bazę. Położenie go na całkowicie suchą, jest właśnie częstym powodem łuszczenia.

Napisano

> Pany. Mam problem z łuszczącym się lakierem. Kupiłem drzwi (świadomy wybór, widziałem, że łuszczy

> się lakier) i teraz tak się zastanawiam czy da się temu jakoś zaradzić?

> Oprócz ponownego malowania

> Jak lekko porobię czymś plastikowym to ten klar odpada. Czy spróbować zerwać go w ten sposób do

> końca i potem na nowo siknąć klarem?

> Wiem, że przydałoby się zdjęcie, ale dopiero jutro mogę zrobić

Może rdza jest pod tym złuszczonym lakierem?

Napisano
  • Autor

No właśnie tego się obawiałem. A zjechanie tego klaru i polerka? Może to głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi, a ja jestem laikiem w tych sprawach (kosmetycznych) więc tylko próbuje jakoś zaradzić. W ostateczności zostanie tak jak jest. Ważne, że drzwi dostałem w kolor budy wink.gif

Napisano
  • Autor

> Może rdza jest pod tym złuszczonym lakierem?

Nie. Pod klarem jest lakier, ale dość cienka warstwa chyba, bo paznokciem schodzi i widać podkład.

Napisano

nic Ci nie da, jedynie lakierowanie, zacznijmy od tego ze nie jestes w stanie zerwac wszystkiego tak by mozna bylo polozyc klar. nie kombinuj tylko maluj i tyle, wiecej wydasz kasy i czasu na kombinowanie niz pomalowanie pozadnie

Napisano

> Pany. Mam problem z łuszczącym się lakierem. Kupiłem drzwi (świadomy wybór, widziałem, że łuszczy

> Jak lekko porobię czymś plastikowym to ten klar odpada. Czy spróbować zerwać go w ten sposób do

Chyba niestety nie masz innego wyjścia jak zedrzeć wszystko i pomalować ponownie. Mój brat miał podobną sytuację ze zderzakiem i próbowałam to jakoś częściowo zamalowywać itp., ale nic z tego nie wyszło.

Napisano
  • Autor

Dzięki za porady ok.gif Cóż, trzeba będzie malować, albo pogodzić się z tym i olać sprawę smile.gif

Napisano

> Dzięki za porady Cóż, trzeba będzie malować, albo pogodzić się z tym i olać sprawę

Teść miał podobnie na seju dojazdówce do pracy. Skończyło się na malowaniu.

Napisano

Mi schodzi ze zderaków maski i lusterek . Z chodzi do pewnego momentu ale wkurza bo jest wtedy mat.

Napisano
  • Autor

No wkurza :/ Mi już powoli też zaczyna na masce się łuszczyć, więc zastanawiam się czy warto będzie malować same drzwi. Jak już to trzeba będzie malować najlepiej razem z maską. Dach już płowieje. Bardziej jednak zastanawiam się nad zmianą budy smile.gif

Niestety ktoś spartolił sprawę jak malował.

Napisano

> No wkurza :/ Mi już powoli też zaczyna na masce się łuszczyć, więc zastanawiam się czy warto będzie

> malować same drzwi. Jak już to trzeba będzie malować najlepiej razem z maską. Dach już

> płowieje. Bardziej jednak zastanawiam się nad zmianą budy

> Niestety ktoś spartolił sprawę jak malował.

Podjedz do niego do https://www.facebook.com/lakiernik.lubon?fref=ts albo do http://www.autodomserwis.com.pl/

rozwzam taka opcje aby mi to wycenili i wtedy bede myslał do dalej z autem robic

Napisano
  • Autor

> http://www.autodomserwis.com.pl/

słyszałem dobre opinie o nich, ale jakość idzie w parze z kosztami 270751858-jezyk.gif Auto warte max 4k, więc nie wiem czy jest sens malować, tym bardziej, że służy tylko na dojazdy do pracy smile.gif