Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samochód na 18-te urodziny

Featured Replies

Napisano

> Popieram! Dzieci trzeba rozpieszczać. Punto i Ibiza to dla dalszej rodziny.

Dziecko ma sie jedno ... dwoje ... trzeba uczyć ich klasy i wygody ... potem samo bedzie parło na to żeby mieć wygodnie w życiu

Po za tym bezpieczeństwo

Po za tym klasa ...

A póki ma 18 lat to może jeździc fajną bryką ... punto jest dobre dla mojego ojca który w 16 letnim aucie dobija 100 tys km ... a córka potem jak bedzie miała dzieci to takim cabrio nie pojeździ ... wiec za młodu niech poszaleje sobie kobieta ...

Jedyny minus w Mercu czy BMW to tylny napęd ... ale to jeszcze pare złty na nauke bezpiecznej jazdy bym znalazł ... pojechał bym z nią razem polatać bokiem grinser006.gif

Napisano

> Dziecko ma sie jedno ... dwoje ... trzeba uczyć ich klasy i wygody ... potem samo bedzie parło na

> to żeby mieć wygodnie w życiu

> Po za tym bezpieczeństwo

> Po za tym klasa ...

> A póki ma 18 lat to może jeździc fajną bryką ... punto jest dobre dla mojego ojca który w 16 letnim

> aucie dobija 100 tys km ... a córka potem jak bedzie miała dzieci to takim cabrio nie pojeździ

> ... wiec za młodu niech poszaleje sobie kobieta ...

Za 50 lat bedzie jeździła równie dobrze jak Lucek i wtedy mozna jej Punto czy Uno zakupic, bo wtedy ryzyko wypadku jest zerowe.

> Jedyny minus w Mercu czy BMW to tylny napęd ... ale to jeszcze pare złty na nauke bezpiecznej jazdy

> bym znalazł ... pojechał bym z nią razem polatać bokiem

Nowe samochody maja te ESP i naped nie jest ważny.

Napisano

Myślę, że mógłbyś pokusić się o Astrę II z silnikiem 1,6. Kolega to miał i przejechał prawie 400 kkm bez jakiś szczególnych awarii. Może niezbyt piękne auto ale też nie ma tragedii. Na pewno proste i w miarę trwałe.

Napisano

Nie wiem czy ktoś proponował, ale może Citroen C3 ?

> Ponieważ moja córka niebawem ukończy 18. urodziny chciałbym kupić jej starszy (2000-2001) samochód

> aby mogła nabrać wprawy w prowadzeniu samochodu.

> Budżet to 6-8 tys.zł. Ma to być samochód niewielki i tutaj skłaniam się głównie ku segmentowi B

> choć niekoniecznie. Mały, miejski samochód, no i ekonomiczny. Może być benzyna, może być

> diesel. Byłoby dobrze gdyby miał klimatyzację, ABS, elektryczne szyby i centralny zamek.

> Wytypowałem kilka samochodów, ale niestety w kwestii doboru pod katem silników nie bardzo się

> orientuję.

> 1. VW Lupo

> 2. VW Polo

> 3. Corsa C

> 4. Punto II

> 5. Seat Ibiza

> 6. Mercedes A

> Jakich silników w tych modelach unikać, a jakie polecacie?

Napisano

> Myślę, że mógłbyś pokusić się o Astrę II z silnikiem 1,6. Kolega to miał i przejechał prawie 400

> kkm bez jakiś szczególnych awarii. Może niezbyt piękne auto ale też nie ma tragedii. Na pewno

> proste i w miarę trwałe.

I kompletnie nudne jak nie wiem co