Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Właśnie jechałem Hondą CTX 700

Featured Replies

Napisano

Otako:

269598.jpg

Ino z kuframi. Dzisiaj dni otwarte POLO w Motorista. BYłem w pobliżu to podjechałem, akurat mieli okienko w jazdach próbnych.

I... się troche zawiodłem. Po recenzjach w sieci itp. nastawiłem się na fajny krążownik wagi lekkiej. Wygląd niepowtarzalny (może sie podobać lub nie) ale nic nawet ciut podobnego konkurencja nie ma.

Obiektywnie:

0. Ergonomia i prowadzenie bez zarzutów... psztyczki tam gdzie powinny, brak klamki sprzęgła - łatwo się przyzwyczaić. moc - jest jak w katalogu, takze oczekiwań żadnych nie miałem (aczkolwiek liczyłem na troche więcej po 20KM słabszym niż moje moto). Kilka razy odruchowo szukałem setów tak jak w nakedzie smile.gif musiało fajnie wyglądać - jadę i pedałuję. Dopiero po kilku stopach załapałem jak daleko z przodu trzeba sięgać wink.gif

Co i utkwiło we łbie:

1. Silnik z NC - niskoobrotowy, niby są tam te wałki i inne wygładzacze, ale nie pracuje to zbyt kulturalnie. Ponizej 2 tys obrotów (a to jest 1/3 skali!!!) poszarpuje, a automat (o którym dalej) lubi tak nisko schodzić, celem oszczędzania paliwa. Przy 4-6 tys obrotów wibruje jak moje V2 (nie wiem czy nawet nie bardziej). Przy czym moje V2 wibruje w tym zakresie najbardziej a potem jeszcze zostaje 5 tys obrotów do wykorzystania wink.gif

2. DCT - kulturalne to to nie jest. Zmiany biegów czuć i słychać (i nie piszę o obrotach). Wrzut z N na D, to jakby ktoś łomem przyłożył w wydech. O tyle o ile byłem zainteresowany tym automatem, to teraz bym nie kupił. Muszą to jeszcze poprawić imho.

3. Pozycja - moto dla mnie za małe. Niby w cruiserku kanapa jest, sety daleko z przodu - pozycja powinna być rozluźniona, ale czułem że nie odpoczywam. Po 30 minutach jazdy, już coś mnie łypało w udzie prawym wink.gif IMHO brakowało jakoś tak 5 cm do przodu i w dół, żeby nogi były swobodniej...

4. owiewki brakuje. Jest gorzej niż w moim SV - gdzie wiatr rozkłada się na cały korpus, tam idzie całe ciśnienie w kask wink.gif

Ogólnie - moto za tą cene jest zacne. Kufry, automat, niepowtarzalność za <30 tys PLN. ale nie da się kupić bez automatu smile.gif

Dziękować smile.gif

mozecie wpisywać jak babski w skali 1/10 jest ten motocykl vs Wasze wink.gif