Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

IMOBILAIZER W CC 700

Featured Replies

Napisano

WITAM WSZYSTKICH

MAM PYTANIE -PODŁĄCZAŁEM ZAPALNICZKĘ W CC I ZROBIŁEM ZWARCIE . "POSZEDŁ" BEZPIECZNIK ,WYMIENIŁEM GO ALE OKAZAŁO SIĘ ŻE NIE DZIAŁA IMOBILAIZER TZN.JEST WYŁĄCZONY

PROSZĘ O POMOC

Napisano

> WITAM WSZYSTKICH

> MAM PYTANIE -PODŁĄCZAŁEM ZAPALNICZKĘ W CC I ZROBIŁEM ZWARCIE .

> "POSZEDŁ" BEZPIECZNIK ,WYMIENIŁEM GO ALE OKAZAŁO SIĘ ŻE NIE

> DZIAŁA IMOBILAIZER TZN.JEST WYŁĄCZONY

troche malo danych - patrzyles czy jest napiecie na centralce?

Napisano

A to z aisanem agent? Napisz coś więcej, ten immo to raczej jakiś nieseryjny musi być.

Napisano

Jak miałeś zakładany centralny w firmie jakowejś bo watpie żebyś miał serie (ale na 700 się nie znam czy były czy nie) to istnieje duże prawdopodobieństwo że tak jak ja miałem spięcie cool.gif to przepalił się jeszce dodatkowy bezpiecznik od centranego ktory masz schowany dopiero za wszystkimi bezpiecznikami. One są jakby na takim panelu musisz go cały odkręcić i z tyłu powinny być 2 bezpieczniki jeszcze (od centralnego i od domykania szyb jeśli masz domykanie) i sprawdź ten bezpiecznik jak to nie to to musi być chyba niestety centralka niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> A to z aisanem agent? Napisz coś więcej, ten immo to raczej jakiś

> nieseryjny musi być.

ten immo był zamontowany oryginalnie i na breloczku wyłączającym ma napisane" SILIKON"

Napisano
  • Autor

> ten immo był zamontowany oryginalnie i na breloczku wyłączającym ma

> napisane" SILIKON" CC 700 jest z 97r. gażnik aisan

Napisano
  • Autor

> Jak miałeś zakładany centralny w firmie jakowejś bo watpie żebyś miał

> serie (ale na 700 się nie znam czy były czy nie) to istnieje

> duże prawdopodobieństwo że tak jak ja miałem spięcie to

> przepalił się jeszce dodatkowy bezpiecznik od centranego ktory

> masz schowany dopiero za wszystkimi bezpiecznikami. One są jakby

> na takim panelu musisz go cały odkręcić i z tyłu powinny być 2

> bezpieczniki jeszcze (od centralnego i od domykania szyb jeśli

> masz domykanie) i sprawdź ten bezpiecznik jak to nie to to musi

> być chyba niestety centralka

niestety nie mam takich cudownych urządzeń bo to jest chyba najuboższa wersja samochodu w dziejach motoryzacji

ale dzięki za podpowiedz

Napisano

To ten immo to jest taki na przykładaną pastylkę?

I teraz nie mozesz odpalić furki tak?

Jeśli tak to jest wielce prawdopodobne że padł trzeba po kablach znaleźć co on odłacza i wywalić go

Napisano

> niestety nie mam takich cudownych urządzeń bo to jest chyba

> najuboższa wersja samochodu w dziejach motoryzacji

> ale dzięki za podpowiedz

ale jak masz serie to musisz mieć dodatkowy bezpiecznik od centralnego gdzieś tam na sete on musi byc i istnieje duże prawdopodobieństwo że tak jest że to on jest przepalony poszukaj jeszcze bo nie wydaje mi się żeby jakis "inteligentny pan konstruktor" nie zrobił bezpicznika confused.gif

Napisano
  • Autor

> ale jak masz serie to musisz mieć dodatkowy bezpiecznik od

> centralnego gdzieś tam na sete on musi byc i istnieje duże

> prawdopodobieństwo że tak jest że to on jest przepalony poszukaj

> jeszcze bo nie wydaje mi się żeby jakis "inteligentny pan

> konstruktor" nie zrobił bezpicznika

sprawdzę jutro ale mam jeszcze jedną uwagę-w momencie przekręcania kluczyka, immo wydaje krótki i"urwany"dzwięk

a wyłączyć te immo po "mojej awarii" mogłem dopiero gdy rozłączyłem akumulator i po chwili podłączyłem

Napisano

> sprawdzę jutro ale mam jeszcze jedną uwagę-w momencie przekręcania

> kluczyka, immo wydaje krótki i"urwany"dzwięk

> a wyłączyć te immo po "mojej awarii" mogłem dopiero gdy rozłączyłem

> akumulator i po chwili podłączyłem

Kolego - masz Immobiliser Silicon. Jest to urządzenie domontowane do Twojego samochodu. Nie było to jako fabryczne montowane na 1000%. Jest to immo 3 obwodowe. Widocznie w momencie zwarcia powiesił się CPU. Wtedy tak jak piszesz wystarczy klemę na chwilę zdjąć. Urządzenie powinieneś mieć za licznikiem. Taka czarna puszka wielkości mniej więcej pudełka na CD, ale trochę grubsza (ok. 1.5cm). Napisz mi jaki kolor diody masz na czytniku. Podejrzewam, że czerwony sądząc po roczniku autka. W sumie urządzenie bardzo skuteczne.

Pracowałem w serwisie Silicona na dolną Polskę 10 lat jako szef serwisu i znam te sprzęty lepiej niż własną kieszeń, także jak coś to pisz śmiało.

• 1 rok później...
Napisano

Nie chciałem pisać w nowym temacie i zaśmiecać forum więc pisze w tym, a sprawa dotyczyt immobilisera, Powiem tak auto cc 700 z 95 roku i jak teraz sprawdzam ogłoszenie z którego zakupiłem auto pisze ze posiada cenralny zamek immobiliser, wszytko się zgadza, ale nie wiem czy jest w aucie ów immobiliser ? Jest tylko jakas dioda (taka jak z alarmu, ale nie świeci) kluczyk normalny płaski nie jakiś gruby jak w innych samochodach z immobiliserem, i teraz moje pytanie jak to sprawdzić czy jest no i czy działa? Bo centralny dział odpala bez problemu, wiem że w innych samochodach nawet gdzies trzeba kluczykiem przejechac aby się odbezpieczył immobiliser a jak to wygląda w cc 700? Poprzedni właściciel nie wiem napisał to co zostało mu przekazane kiedyś od poprzedniego właściciela, a dioda mu ponoć cała czas nie świeciła, są też czujniki (wyłączniki jakieś) zamontowane pod maską i klapą tak jak do alarmu, ale niestety zadnej syreny ani nić nie znalazłem, a te czujniki (wyłączniki są w każdym cc 700 ?)

Aha kluczyk mój dokładnie tak wygląda jak na poniższej aukcji:

http://www.allegro.pl/item180890640_bebenek_wkladki_zamkow_cinquecento_komplet_nowe.html

Napisano

> WITAM WSZYSTKICH

> PROSZĘ O POMOC

nie wiem jaki masz imobilaizer i jak go naprawic ale wiem jak szybko i łatwo go obejsc smile.gif

Napisano

> WITAM WSZYSTKICH

> PROSZĘ O POMOC

jak bedziesz chciał wiedziec wiecej to priv smile.gif

Napisano

> jak bedziesz chciał wiedziec wiecej to priv

@osg z całysz szacunkiem, ale to na co odpowiadasz było zadane w marcu 2006 roku, a ja ze swojej strony napisałem zapytanie w tym temacie aby nie zaśmiecac forum smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.