Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prośba o streszczenie

Featured Replies

Napisano

Cześć francuzy oink.gifgrinser006.gif

nie mam czasu na grzebanie w forum więc może podpowiecie/odpowiecie:

właśnie wróciłem ze znajomym który kupił dla mulher.gif Meganę 2001 1.4 16V 95KM (K4J750?) przejechałem 250km. Jestem pod miłym wrażeniem jak to ciągnie, i mimo niezłego buta 6.0 spalanie.

1. Czy to jakiś kultowy silnik czy porażka? Jechałem kiedyś zastępczym Megane 2 sedan z podobnym i mulił strasznie.

2. Rozrząd zmieniany przy 65tkm ale ma 6 lat (auto ma origin 127tkm!) - jakie rady?

3. do zmiany hamulce (bije pedał, lata kasta), nie wiem jeszcze czy to tarcze/klocki czy też może jakieś typowe (?) w Renault zapieczenie zacisków na prowadnicach itp...

4. przy przyspieszaniu na skręconych kołach stuka w lewym kole ale w obie strony: przegub czy łożysko? bez przyspieszania cisza więc obstawiam że przegub ale... może znowu jakaś typówka ? zlosnik.gif

5. nie działa centralny przy zamykaniu z kluczyka, tylko klawiszem w środku - chyba tak nie ma być... Kobita ma tym jeździć więc bankowo nie będzie pamiętać o zamykaniu w środku, to chyba typowe bo w robocie miałem kiedyś movano/mastera i było to samo. Wkładka? Siłownik CZ?

I pierdzi ale to jakiś przedmuch. A może jakiś "typowy" kolektor? zlosnik.gif

Auto było tylko odbierane, proszę nie wchodzić w dyskusję za ile, czy tanio czy drogo itp bo to absolutnie nic nie wniesie. Byłem tylko kierowcą.

Ogólnie wygodne auto, welurek, utrzymane cacy, przez ostatni rok zrobiło 1tkm, od zimy gość nawet zimówek nie zmienił zlosnik.gif Stan wewn i zewn był taki, że też kupiłbym go.

Dajcie proszę znaka co z powyższymi 20.GIF

Napisano

Silnik b.ok. Rozrząd wymienić, raptem 400. Tarcze do wymiany to i klocki. Przeguby do wymiany- mogą być nieściągalne. Kluczyk do przelutowania

Napisano

1. silnik jeden z lepszych smile.gif

2. zmienic, ori + pompa i zaslepki

3. tarcze + klocki do wymiany, sprawdz czy P czy T

4. polos do wymiany.

Napisano
  • Autor

> 1. silnik jeden z lepszych

> 2. zmienic, ori + pompa i zaslepki

> 3. tarcze + klocki do wymiany, sprawdz czy P czy T

> 4. polos do wymiany.

@1: super, naprawdę niezły i to spalanie jak na benzynę icon_eek.gif mimo but.gif

@2: jasność

@3: obejrzymy, ocenimy. Muzyk: obstawiam przód, na ręcznym cisza. Na nożnym takie bicie i odgłos że aż wysiadłem zobaczyć czy koła przykręcone icon_eek.gif

@4: Muzyku: Pascal ( facepalm%5B1%5D.gif no ale jednak zlosnik.gif) niby ma w ofercie. To nie to to? niewiem.gif

@5+6: dzięki 20.GIF kluczyk obejrzymy przy czasie bo ja nie kojarzę żadnych przycisków w nim ale .... wszystko szło jak u James'a Bonda grinser006.gif

Ogólnie bardzo dziękuję

Napisano

zasada prosta, najpierw sprobuj zdjac potem szukaj ok.gif

Napisano
  • Autor

> zasada prosta, najpierw sprobuj zdjac potem szukaj

aaa... o to biega w tej francużjence

Dzięki.

Napisano
  • Autor

> 5. nie działa centralny przy zamykaniu z kluczyka, tylko klawiszem w środku - chyba tak nie ma

> być... Kobita ma tym jeździć więc bankowo nie będzie pamiętać o zamykaniu w środku, to chyba

> typowe bo w robocie miałem kiedyś movano/mastera i było to samo. Wkładka? Siłownik CZ?

doprecyzuję jeszcze: nie chodziło mi o zamykanie guzikiem na kluczu tylko CZ nie działa przy manualnym zamykaniu kluczem włożonym we wkładkę zamka drzwi kierowcy - zamykają się tylko drzwi kierowcy a powinny wszystkie - to właśnie miałem w Movano.

Typówka?

Napisano

> Typówka?

Nie wiem czy typówka, ale tak mam w swoim nowym/starym nabytku Reno Klio 2 PH2.

Otwieranie/Zamykanie mechnicznie kluczykiem działa tylko na dane drzwi (kierowcy lub pasażera)

Najgorsze, że w przednich drzwiach nie ma żadnych kołków/rygli grinser006.gif

W tylnych owszem, są kołeczki.

Zatem jeżeli padnie pilot (np z powodu baterii) to jak zamknąć otwarty samochód?

Najpierw użyć zamka drzwi kierowcy, a potem pasażera LOL smile.gif

No ale póki pilot działa to w sumie się nie czepiam.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem czy typówka, ale tak mam w swoim nowym/starym nabytku Reno Klio 2 PH2.

coś jest nie halo, tylko co zlosnik.gif