Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Robić, nie robić? Sprzedać? Megane I ph II po wypadku

Featured Replies

Napisano

Ostatnio prześladuje mnie jakiś nie fart, przyśniło mi się że będę miał wypadek i traf chciał że wyjechałem z wyjazdu pod Suzuki Grand Vitare... Nie wiem tą Suzą musiał jechać przy samym krawężniku z dość dużą prędkością bo wysunąłem się delikatnie samym czubkiem maski i skończyło się jak się skończyło. Boli mnie troszkę głowa bo uderzyłem się w słupek. A dzisiaj przyszło mi jeszcze foto z fotoradaru frown.giffrown.gif Pytanie do was czy robić Megankę? Przejeździłem nią 46 tys km instalacja LPG od lutego tego roku... Dbałem o nią jak o dziecko frown.gif

Dodam że auto odpala jeździ, chłodnica cała o dziwo....

25091e009b44ed55m.jpg

7218df77e4a9ddd1m.jpg

de3ba6c94a9d0fe1m.jpg

7796fde2ce75ea7cm.jpg

Napisano

> Dodam że auto odpala jeździ, chłodnica cała o dziwo....

zostawić zdjęcia - masakry nie ma i dla mnie robić i jeździć. AC było?

Nawet jakby nie było: mniej stracisz jak zrobisz i sprzedasz aniżeli sprzedasz tak jak jest.

Ja bym zrobił porządnie, to powiedzmy większa stłuczka i tyle. I dalej się nią cieszył - można wyczuć Twój sentyment wink.gif

Napisano

> Ostatnio prześladuje mnie jakiś nie fart, przyśniło mi się że będę miał wypadek i traf chciał że

> wyjechałem z wyjazdu pod Suzuki Grand Vitare... Nie wiem tą Suzą musiał jechać przy samym

> krawężniku z dość dużą prędkością bo wysunąłem się delikatnie samym czubkiem maski i skończyło

> się jak się skończyło. Boli mnie troszkę głowa bo uderzyłem się w słupek. A dzisiaj przyszło

> mi jeszcze foto z fotoradaru Pytanie do was czy robić Megankę? Przejeździłem nią 46 tys km

> instalacja LPG od lutego tego roku... Dbałem o nią jak o dziecko

> Dodam że auto odpala jeździ, chłodnica cała o dziwo....

Na oko to tylko brzydko wygląda. Kosmetyka, błotnik(i) zderzak, maska, lampy, pas pod chłodnice.

Na Allegro może nawet dobierzesz w kolorze.

No chyba że geometria przekoszona

Napisano
  • Autor

podłużnica lewa delikatnie dostała ale nie złożyła się lecz wygięła... Geometria raczej ok wygląda... Jutro robieram zobaczymy co i jak... o dziwo błotnik prawy cały... Ogólnie to tak maska, błotnik lewy, zderzak, 2 lampy, nadkole, przedni pas... Gdyby nie było to orurowane Suzuki grand vitara to skończyło by się na mniejszych uszkodzeniach... Całe szczęście obyło się bez policji, dowody są i bez mandatowo...

Napisano

> podłużnica lewa delikatnie dostała ale nie złożyła się lecz wygięła... Geometria raczej ok

> wygląda... Jutro robieram zobaczymy co i jak... o dziwo błotnik prawy cały... Ogólnie to tak

> maska, błotnik lewy, zderzak, 2 lampy, nadkole, przedni pas... Gdyby nie było to orurowane

> Suzuki grand vitara to skończyło by się na mniejszych uszkodzeniach... Całe szczęście obyło

> się bez policji, dowody są i bez mandatowo...

No to już masz częściowo zminimalizowanie koszty smile.gif odzyskiwania DR smile.gif

Napisano
  • Autor

On nie chciał ja też nie chciałem policji i bardzo się z tego powodu cieszę bo raz że mandat, dwa że punkty no i zabranie DR. A tak to oświadczenie i koniec czyli i kasa zminiamlizowana na naprawę... Nie wiem tylko czy nie będę się później bał tego auta grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif Powiem szczerze tyle lat jeżdżę ok. 200 km dziennie robię a tu taka wtopa... Mam na kamerce to nagranie z wypadku i dosłownie czubeczkiem maski się wysunąłem na asfalt no i efekt widoczny na zdjęciach... Nie wiem ile on jechał... Twierdził że 60km/h ale zatrzymał się po ok. 200metrach ...

Ogólnie kupiłem sobie trochę za duże auto... jestem weterynarzem i wożę leki, bańkę z azotem, usg, papiery i combi jest za duże... Doszedłem do wniosku że Clio nawet by wystarczyło ale nie ukrywam w Megane nie czuje w ogóle zmęczenia...

Napisano
  • Autor

A najlepsze w tym wszystkim że lampy dzienne wytrzymały i nawet śladu nie mają grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif Biorę znajomego i ściągamy ją na warsztat....

Napisano
  • Autor

Autko na warsztacie, rozebrałem ze znajomym co się dało... Przyjechał oglądać blacharz-lakiernik i podłużnice ocalały ale są ponaginane + fartuchy od błotników... Blacharz powiedział że to zrobi ale obawiam się czy będzie to prosto jeździć frown.gif

Napisano

> Autko na warsztacie, rozebrałem ze znajomym co się dało... Przyjechał oglądać blacharz-lakiernik i

> podłużnice ocalały ale są ponaginane + fartuchy od błotników... Blacharz powiedział że to

> zrobi ale obawiam się czy będzie to prosto jeździć

olal bym , mam ten wiek ze bezpieczeństwo jest najważniejsze ok.gif

Napisano

Ty? a Ty kącików to nie pomyliłeś? grinser006.gif

Na oko to auto wygląda, że nie jest dużo do roboty ale wiem po swoim, które też podobnie wyglądało, że naprawa może okazać się mało opłacalna.

Na moje oko to naprawa wyniesie około 4kpln. Jeśli było AC to bym robił, jeśli nie to podejrzewam że sprzedałbym jak stoi.

Napisano

> Ty? a Ty kącików to nie pomyliłeś?

> Na oko to auto wygląda, że nie jest dużo do roboty ale wiem po swoim, które też podobnie wyglądało,

> że naprawa może okazać się mało opłacalna.

> Na moje oko to naprawa wyniesie około 4kpln. Jeśli było AC to bym robił, jeśli nie to podejrzewam

> że sprzedałbym jak stoi.

I za ile sprzeda? za 1500zł??? Bo tyle się dostaje za takie auto rozbite i kupujący ma gdzieś ile tam wsadzone. Ma auto z nową instalacją LPG , wie co ma, a to że kilka blaszek wymieni się i polakieruje. pikus. Za rozbitka dostanie z 1,5 koła a w auto wyremontuje za 2500zł (blachy, nadkola używane) i wie co ma a nie kupi coś nowszego ale co w tym siedzi i ile ma przebiegu tego nawet wróżbita Maciej nie wie smile.gif . Po naprawie tylko ustaw geometrię

Napisano

Te 3,5-4kpln może wziąć za to auto. Musiałby zdjąć to co trzeba wymienić i wtedy będzie wiedział ile wyniesie naprawa mniej więcej.