Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regeneracja wtrysku benzynowego.A jednak :-)

Featured Replies

Napisano

Witam 20.GIF Niedawno pisałem o zawieszonych wtryskach m moim kropku(1 był całkowicie zatkany a 2 powiecmy że kapały).Pracuje chwilowo na regeneracji wtrysków do diesel i mam dostęp do sprzętu. Zniszczyliśmy jeden wtrysk aby zobaczyć czy da się kolejne 2 naprawić .Pierwszym krokiem były 2 godziny w myjce ultra dźwiękowej i następnym ^%&^%&**procesem widocznych na fotce$#^%%$)_ i eureka wink.gif2 wtryski zostały naprawione.

Pierwszym krokiem jest ściągnięcie dolnej gumki wtrysku (A) następnie umieszczamy w myjce ultra. tak na 2 h. Do następnego kroku niezbędna jest równa metalowa matryca( może być w imadło byle by proste ) i tą igłę ( w kółeczku) mieszczoną w głowicy powoli wciskamy do środka i z powrotem ,( tak z 3 do 6 razy) podłanczamy pod kompresor (ostrzegam 3 a nawet 10 atmosfer to za mało ) i sikamy .Na początku będą leciały odrobinki rdzy i brudu

Powtarzamy te wszystkie czynności 3 razy , czyścimy wszystko najlepiej w ropie.

276598684-SANY0111.JPG

276598684-SANY0112.JPG

276598684-SANY0113.JPG

276598684-SANY0114.JPG

276598684-SANY0115.JPG

276598684-SANY0116.JPG

276598684-SANY0117.JPG

A bym zapomniał jeszcze na krótko ( a najlepiej przerywacz kierunkowskazu) podłączamy napięcie 12V żeby wtrysk się otworzył . Ja dodatkowo otwierałem go w myjce i raz jak wcisłem tą igleę do środka.

Przyznam że w garażowych warunkach cięszko jest to zrobić ale ja k się ma kompresor,prostownik to idzie rozruszać chociaż tą igłę.

Ja niestety już wcześniej kupiłem 3 wtryski bo większość ludzi mówiła że nie da rady uratować wtrysk , dlatego zanim kupicie nowe lub używkę warto samemu lub poszukać warsztatu który tym się zajmuje. A i jak nie naprawi wtrysku to klient nic nie płaci, bynajmniej tak jest u nas.

post-29300-14352468970403_thumb.jpg

Napisano

wszystko fajnie...robilem dokladnie tak samo u siebie - myjka ultradzwiękowa do wtryskwiaczy,a potem ciśnienie,i to duże.

Wtrysk zaczął chodzić,pozornie OK...ale...wydatek się zmienił.

A to wielopunkt... crazy.gif

Napisano

> Witam Niedawno pisałem o zawieszonych wtryskach m moim kropku

czym sie to objawialo?

Napisano
  • Autor

> wszystko fajnie...robilem dokladnie tak samo u siebie - myjka

> ultradzwiękowa do wtryskwiaczy,a potem ciśnienie,i to duże.

> Wtrysk zaczął chodzić,pozornie OK...ale...wydatek się zmienił.

> A to wielopunkt...

Jak wydajność się zmniejszyła to już nic nie da się zrobić w diesel to jeszcze ale bęzyna nie.

Musiał byś go otworzyć i wykasować luz między głowicą a przekładką co jest nie możliwe

Ja wydajność będę sprawdzał na aucie założę jutro i zobaczymy. Powiem ci że nawet jest możliwość otwarcia wtrysku tylko trzeba wiedzieć gdzie nacinać i pozostaje problem połączenia tego. Spróbujemy na pewno i zobaczymy czy coś wskóramy

Napisano
  • Autor

> czym sie to objawialo?

Mi siadały wtryski pojedynczo więc objawy były takie

1 wtrysk na jałowym bez zarzutu ale przy dużej prędkości i i mocnym bucie czasem miał ( ja to nazywam dziurę) lekkie przyduszanie się czyli brak paliwa na tym wtrysku

Jak 2 siadły to na jałowym znów dobrze ale już jak ruszałem to musiałem dawać co najmniej 2000 obr

Przy 3 to tylko odpaliłem i musiałem przechodzić na LPG bo jazda na PB była po prostu niemożliwa

Jest możliwość sprawdzenie niezbyt dokładnego ale zawsze coś, na ciepłym silniku odkręcasz listwę wtryskową (2 torksy) bez odkręcania dopływu paliwa ,podstawiasz 4 kubeczki i przy pomocy 2 osoby kręcisz rozrusznikiem i powinno wyjść który słabiej albo wogóle nie sika.

Ale najpierw radze sprawdzić ciśnienie pompy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.