Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problemy z paleniem

Featured Replies

Napisano

witam forumowiczów.

Następny drobny problemik . Po zaciętych drzwiach które udało się odblokować przyszedł czas na zapalanie. Garażuję pod chmurką. Rano gdy przychodzę do auta i przekręcam rozrusznik to silnik próbuje zapalić ale chwyta tylko na chwilkę, za drugim razem chwyta tak jakby na dwa gary. Przegazowanie i chodzi potem cały dzień. Przy mrozach było spoko. Moj jako jedyny zapalał wśród takich samochodów jak VW i mercedesy. Ale teraz jest inaczej. Świece wymienione, kable choć nie nowe spryskane plastikiem w spray'u. Benzyna 98. I nie wiem gdzie szukać przyczyny. Może to już brak sprężania w cylindrach, ale tak od razu po zmianie temperatury na lekko dodatnią i trochę wilgoci? Jeszcze jedno - po zdjęciu kaptura do którego zakłada się filtr powietrza zobaczyłem zapaćkaną całą górę nad wtryskiem olejem. Nie jest to cieknący olej ale nie jest to srebrne tylko brązowe. Może tu leży przyczyna. Podczas mrozów było to zmrożone a teraz rano zatyka jakieś dziurki i paliwo nie leci do garów. Nie wiem. Można to czymś wyczyścić? icon_rolleyes.gif Np benzyną ekstrakcyjną? Proszę o ewentualne sugestie. I jeszcze jedno ile kosztuje i gdzie można wykonać pomiar sprężania w okolicach Katowic lub Mysłowic. Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

z tego co widzę nie mają formumowicze takich problemów oprócz jednego kolegi który unoka ma dość starego i pompkę paliwa ma tam gdzie ja mam rozdzielacz. Jednak wtryski żądzą się innymi prawami choć usterki są podobne

Napisano

to co zapackalo ci dolot. wydobylo sie z odmy.

Jest to wilgoc zmieszana z olejem. najpierw zobacz czy ma droznosci i wyczyscic. jak masz wtryskiwacz to mu to nic nie szkodzi.

jezeli chcesz zobaczyc czy dochodzi paliwo, zdejmij obudowe dolotu/niech ktos prubuje zakrecic i patrz czy wtrysk podaje paliwo

obstawiam elektryke moze masz zalane swiece po wielu probach odpalki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.