Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lampka oświetlenia wnetrza PII

Featured Replies

Napisano

witajcie, znikło oświetlenie wnętrza, sprawdzałem żarówkę optycznie wygląda ok, sprawdziłem 39 bezpiecznik też ok, czy obwód oswietlenia wnetrza jest jakos specjalnie połączony jeszcze z czymś? Jutro chyba wezmę próbnik i zobaczę czy jest napięcie.

Napisano
  • Autor

> Jesli mnie pamiec nie myli to razem z oswietleniem bagaznika.

tak wiem, ale u mnie nie ma oświetlenia bagażnika, czy jeszcze z czymś jest to sprzężone bo mam wrażenie, że będzie trudno w moim przypadku.

Napisano

> tak wiem, ale u mnie nie ma oświetlenia bagażnika, czy jeszcze z czymś jest to sprzężone bo mam

> wrażenie, że będzie trudno w moim przypadku.

To, ze nie ma oswietlenia bagaznika nie znaczy, ze nie ma tam doprowadzonego zasilania dla lampki wink.gif.

Bezpieczniki sprawdzales, dochodzi +12V do lampki w kabinie??

Napisano
  • Autor

sprawdzilem bezpiecznik co odpowiada za ten obwód - w manualu jest to 39 i ma byc 10 A u mnie siedzi 15.

Napisano

> sprawdzilem bezpiecznik co odpowiada za ten obwód - w manualu jest to 39 i ma byc 10 A u mnie

> siedzi 15.

Sprawdz miernikiem, probowka czy +12V dochodzi do lampki. Wylaczniki masz na slupkach czy w zamkach i body zalacza lampke ??

Jak znajde chwile to poszukam schematu i popatrze dokladnie jak jest polaczone.

Napisano
  • Autor

było tak, że tylko jak przekręcę kluczyk w zamku lub piknę z pilota drzwi się otwierały i zapalała się lampka.

Sprawdziłem próbnikiem - brak prądu we wtyczce. Masę brałem ze śruby co jest antena przykręcona, czyżby tam nie było masy? Próbnik jest sprawny 100%. Może kurcze inny bezpiecznik jest jednak za to odpowiedzialny? Swoją drogą bardzo ciężko wyciągać bezpieczniki bez takiego "wyciągacza". Jak będzie jasno to muszę "przelecieć" wszystkie bezpieczniki.

Napisano

> było tak, że tylko jak przekręcę kluczyk w zamku lub piknę z pilota drzwi się otwierały i zapalała

> się lampka.

> Sprawdziłem próbnikiem - brak prądu we wtyczce. Masę brałem ze śruby co jest antena przykręcona,

> czyżby tam nie było masy? Próbnik jest sprawny 100%. Może kurcze inny bezpiecznik jest jednak

> za to odpowiedzialny? Swoją drogą bardzo ciężko wyciągać bezpieczniki bez takiego

> "wyciągacza". Jak będzie jasno to muszę "przelecieć" wszystkie bezpieczniki.

Sama mala nakretka przy antenie nie ma masy, bo to rdzen wink.gif. Jak nie ma +12 to trzeba szukac problemu gdzies indziej. W sumie do lampki sa 3 przewody, +12V na stale, masa na stale i masa podawana przez "body".

288072216-schematlampki.JPG

post-73486-14352527149905_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

winowajcą była żarówka - wyglądała na dobrą, jak się okazało zła. Nowa założona i ładnie świeci.