Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Corsa B problem z odpalaniem

Featured Replies

Napisano

Szczegóły...silnik 1.4 98r.

Aku wymieniony, co jakiś czas po wsadzeniu kluczyka i przekręceniu na "rozruch" nic sie nie działo. Wymieniłem rozrusznik, palił jakiś czas i znów dziś to samo. Bendinks rozrusznika pyka ...

Gdzie szukać problemu ?

Napisano

> Szczegóły...silnik 1.4 98r.

> Aku wymieniony, co jakiś czas po wsadzeniu kluczyka i przekręceniu na "rozruch" nic sie nie działo.

> Wymieniłem rozrusznik, palił jakiś czas i znów dziś to samo. Bendinks rozrusznika pyka ...

> Gdzie szukać problemu ?

zwarcie na instalacji do rozrusznika, ew. "luzne" polaczenie kabla na klemach - zasniedziale polaczenie - w tym kierunku bym szedl

edyta:

skoro nowy rozrusznik - poedejzewam ,ze chinski zamiennik, a bendisk "pyka" ,a nie kreci to sie szczotki bardzo szybko koncza, lub podwieszaja. Jesli masz jeszcze swoj "stary" oryginalny rozrusznik sprobuj go zreanimowac na troche lepszych podzespolach. Te rozruszniki sa bardzo tanie w naprawie wiec, nie wiem dlaczego postawiles na wymiane na "nowy" - pozdroofka

Napisano
  • Autor

> zwarcie na instalacji do rozrusznika, ew. "luzne" polaczenie kabla na klemach - zasniedziale

> polaczenie - w tym kierunku bym szedl

sprawdze wszystko to

> edyta:

> skoro nowy rozrusznik - poedejzewam ,ze chinski zamiennik, a bendisk "pyka" ,a nie kreci to sie

> szczotki bardzo szybko koncza, lub podwieszaja. Jesli masz jeszcze swoj "stary" oryginalny

> rozrusznik sprobuj go zreanimowac na troche lepszych podzespolach. Te rozruszniki sa bardzo

> tanie w naprawie wiec, nie wiem dlaczego postawiles na wymiane na "nowy" - pozdroofka

"nowy" ze szrutu bo teściu stwierdził że w sklepie mu powiedzieli 300zł za rozrusznik więc podziekował...

Napisano

> sprawdze wszystko to

> "nowy" ze szrutu bo teściu stwierdził że w sklepie mu powiedzieli 300zł za rozrusznik więc

> podziekował...

jak bedziesz sprawdzal polaczenia zwroc uwage na "zacisniecie" kabla przy klemie. mialem kiedys w Omedze taki numer ,ze caly czas zazyla mi sie kontrolka ladowania. Wymienilem akumulator, oddalem do rege. altka i dalej bylo to samo. W koncu sAM WZIALEM SIE ZA ROBOTE I SIE OKAZALO WLASNIE ,ZE BYLO "slabe" polaczenie kabla w klemie. Wymienilem kleme na "srubowa" i spokoj byl caly czas.

Jesli rozrusznik byl montowany uzywany to istnieje duze prawdopodobienstwo ,ze szczotki sie skonczyly z racji wyeksploatowania i nie ma co szukac dalej. Pamietaj jedna rzecz, ze jak bedzieszy wymienial szczotki w rozruszniku kup od razu nowy szczotko trzymacz- plastykowy. Na 10000% stary sie rozleci podczas wymiany, a zakup nowego wraz ze szczotkami to okolo 25 -30 zlotych. pozdroofka

Napisano
  • Autor

> jak bedziesz sprawdzal polaczenia zwroc uwage na "zacisniecie" kabla przy klemie. mialem kiedys w

> Omedze taki numer ,ze caly czas zazyla mi sie kontrolka ladowania. Wymienilem akumulator,

> oddalem do rege. altka i dalej bylo to samo. W koncu sAM WZIALEM SIE ZA ROBOTE I SIE OKAZALO

> WLASNIE ,ZE BYLO "slabe" polaczenie kabla w klemie. Wymienilem kleme na "srubowa" i spokoj byl

> caly czas.

> Jesli rozrusznik byl montowany uzywany to istnieje duze prawdopodobienstwo ,ze szczotki sie

> skonczyly z racji wyeksploatowania i nie ma co szukac dalej. Pamietaj jedna rzecz, ze jak

> bedzieszy wymienial szczotki w rozruszniku kup od razu nowy szczotko trzymacz- plastykowy. Na

> 10000% stary sie rozleci podczas wymiany, a zakup nowego wraz ze szczotkami to okolo 25 -30

> zlotych. pozdroofka

o dziw po sprawdzeniu syków w aku i na alternatorze dokręciłem"luzy"i jak narazie corsa pali i jeździ ... zobaczymy jak długo smile.gif