Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dwa pytania po wymianie reduktora...

Featured Replies

Napisano

Wymieniłem reduktor i spalanie poszło o dwa litry do przodu, na parowniku nic nie kręciłem a po złożeniu chodzi jak trzeba tzn przełącza na czas, nie muli nie strzela. Reduktor wymieniony na inny niż pierwotny, mierzyłem napięcie na sondzie i oscyluje w okolicy 0,78 - 0,85 czyli za bogato? Auta lanos 1,5 16v instalka 2 gen landi renzo

Dobra mogę pojechać do gazownika i za 5-7 dych pewnie mi ustawi instalację mogę też dołożyć 4-5 dych i zakupić taki interfejs i spróbować samemu ustawić instalkę, dodam że mam też drugie auto z LPG i już dwa razy korzystałem z usługi regulacji płacąc 60pln kilka minut regulacji.

Czy taki interfejs pozwoli na samodzielne regulacje attuatora w instalacji 2 generacji i drobne korekty w sekwencji? Trzeba posiadać specjalistyczną wiedzę by to w miarę ogarnąć na poziomie attuator czy zmiana temp. przełączania itp. Lewych rąk nie mam - jak by ktoś miał zapędy by mnie do gazownika od razu pogonić zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Wymieniłem reduktor i spalanie poszło o dwa litry do przodu, na parowniku nic nie kręciłem a po

> złożeniu chodzi jak trzeba tzn przełącza na czas, nie muli nie strzela. Reduktor wymieniony na

> inny niż pierwotny, mierzyłem napięcie na sondzie i oscyluje w okolicy 0,78 - 0,85 czyli za

> bogato? Auta lanos 1,5 16v instalka 2 gen landi renzo

> Dobra mogę pojechać do gazownika i za 5-7 dych pewnie mi ustawi instalację mogę też dołożyć 4-5

> dych i zakupić taki interfejs i spróbować samemu ustawić instalkę, dodam że mam też drugie

> auto z LPG i już dwa razy korzystałem z usługi regulacji płacąc 60pln kilka minut regulacji.

> Czy taki interfejs pozwoli na samodzielne regulacje attuatora w instalacji 2 generacji i drobne

> korekty w sekwencji? Trzeba posiadać specjalistyczną wiedzę by to w miarę ogarnąć na poziomie

> attuator czy zmiana temp. przełączania itp. Lewych rąk nie mam - jak by ktoś miał zapędy by

> mnie do gazownika od razu pogonić

Kupuj fejsa i dzialaj sam. wink.gif nawet jak za 1 razem Ci sie nie uda, to za 2 czy 3 na pewno wyregulujesz. wink.gif Troche cierpliwosci i sie uda. Ale nastaw sie ze bedziesz musial troche poczytac a potem regulowac i jezdzic regulowac i jezdzic zeby wyczuc jak wprowadzone zmiany dzialaja na auto. wink.gif w kazdym razie 2 generacja to obserwowanie lambdy i korygowanie nastawow elektroniki i reduktora, tak aby dzialanie lambdy bylo poprawne tj. zblizone do wskazan lambdy podczas pracy na benzynie.

Napisano
  • Autor

jako że spalanie nie malało a trochę kilometrów robię pojechałem do warsztatu i wyregulowałem instalację za cełe 60 pln w moim przypadku to za 3-4 tankowania się zwróci, po pierwszym tankowaniu z 10,6 na 8.8 Litra, zobaczymy jak będzie dalej. Teraz planuję zamontować elektryczny podgrzewacz płynu z jakiegoś diesla by szybciej silnik uzyskiwał właściwą temperaturę a za razem będę krócej marzł zlosnik.gif