Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Filtr do wody w domku - zmiękczacz

Featured Replies

Napisano

Mam problem z twardą wodą w domu. Chcę kupić filtr do wody na całą instalację i zaczynam głupieć od ilości wariantów jakie są dostępne. Pierwsze pytanie czy cokolwiek da mi wstawienie filtra tzw. 10 cali przy liczniku? Mam coś takiego zamontowane choć nigdy nie wkładałem tam wkładu, ale zastanawiam się czy jest sens, czy to coś da? Druga opcja to osobna stacja i tutaj widzę rozstrzał cenowy od 900 zł wzwyż? Czy najprostsze modele załóżmy do 1500 zł dadzą radę, czy jednak te są za słabe i trzeba zainwestować? Główny powód to zmiękczenie wody żeby nie osadzał się kamień, szczególnie w piecu, ale również w łazience. Nie potrzebuję ekstra opcji typu w konkretnych godzinach ma być twardsza a innym razem miększa, ma być bezobsługowo i najprościej jak się da. Czego szukać w jak najniższej cenie, ale jednocześnie żeby obsłużyło 4-osobową rodzinę, szczególnie żeby nadążało filtrować jak się bierze prysznic.

Napisano

> Mam problem z twardą wodą w domu. Chcę kupić filtr do wody na całą instalację i zaczynam głupieć od

> ilości wariantów jakie są dostępne. Pierwsze pytanie czy cokolwiek da mi wstawienie filtra

> tzw. 10 cali przy liczniku? Mam coś takiego zamontowane choć nigdy nie wkładałem tam wkładu,

> ale zastanawiam się czy jest sens, czy to coś da? Druga opcja to osobna stacja i tutaj widzę

> rozstrzał cenowy od 900 zł wzwyż? Czy najprostsze modele załóżmy do 1500 zł dadzą radę, czy

> jednak te są za słabe i trzeba zainwestować? Główny powód to zmiękczenie wody żeby nie osadzał

> się kamień, szczególnie w piecu, ale również w łazience. Nie potrzebuję ekstra opcji typu w

> konkretnych godzinach ma być twardsza a innym razem miększa, ma być bezobsługowo i najprościej

> jak się da. Czego szukać w jak najniższej cenie, ale jednocześnie żeby obsłużyło 4-osobową

> rodzinę, szczególnie żeby nadążało filtrować jak się bierze prysznic.

zdecydowanie warto ok.gif mam wodę z wodociągu, czyli nie bardzo twardą, ale mimo to na umywalkach czy armaturze osadzał się kamień. JAk z powodu lenia czy wyjazdu przegapisz tygodniowe sprzątanie to potem była walka z szorowaniem kamienia. Zmontowano mi zmiękczacz Erie i od tego momentu umywalki i armatura się zawsze błyszczy zlosnik.gif aż strach pomyśleć co kamień zadziałał w systemie ogrzewania. No i to filtruje na bieżąco, więc wody ci "nie zabraknie". Mam już 3 miesiąc i nie żałuję wydatku ok.gif No i te najtańsze modele są słabe: niska jakośc wykonania i elementy "strategiczne" firm krzak. Widziałem w sklepie gdzie zamawiałem swój ok.gif