Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wtryskiwacze CR i ich cewki

Featured Replies

Napisano

Wyobrażamy sobie: auto z układem wtryskowym common rail Boscha, I generacja, najprostsze wtryskiwacze elektromagnetyczne bez kodowania. Teraz pytanie brzmi czy możliwa jest "naprawa" poprzez podmiany części elektrycznych - cewek wtryskiwaczy na zasadzie miejscami i poprawa sytuacji czy to kompletna bzdura? Tak ktoś mnie zapytał, że swoje auto naprawia w ten sposób a ja pojęcia nie mam. IMO bzdura ale może coś ktoś wyjaśni.

Napisano

problem z wtryskiwaczami to raczej ich szczelność, zużycie elementów (które za tą szczelność i prezycyjną dawkę paliwa odpowiadają), cewki z tego co wiem raczej się nie psuja. A jeśli już miałoby paść to zero jedynkowo, albo działa albo nie.

Napisano
  • Autor

Też tak mi się wydawało, ale człowiek nie chce po prostu chyba dopuścić do siebie myśli że problem ma z przelewami i nawet tego nie sprawdził a takie coś wycudował. Przekopałem internet i nic takiego nie znalazłem też na ten temat, także potwierdzasz moje rozumowanie waytogo.gif