Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamarzające zamki w Seatach

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanie do właścicieli Ibizy/Cordoby z roczników 2000/2002 (nie pamiętam oznaczenia modelu). Jaki jest tam centralny zamek , elektryczny czy pneumatyczny oraz czy dalej występuje problem z zamarzającymi zamkami znany mi z poprzedniego modelu.

Napisano

> Witam

> Mam pytanie do właścicieli Ibizy/Cordoby z roczników 2000/2002 (nie pamiętam oznaczenia modelu).

> Jaki jest tam centralny zamek , elektryczny czy pneumatyczny oraz czy dalej występuje problem

> z zamarzającymi zamkami znany mi z poprzedniego modelu.

wydaje mi sie że pneumatyczny był. Miałem 6K FL 01r. 3d.

Nie miałem problemu z zamarzającymi zamkami, jak zamarzała to tylko klapa z tyłu. Sąsiad też ma ten model i wiem że miewał problemy ale jego trochę nie zadbana Ibi jest. Później postawił garaż o problemy znikły

Napisano

> Mam pytanie do właścicieli Ibizy/Cordoby z roczników 2000/2002 (nie pamiętam oznaczenia modelu).

> Jaki jest tam centralny zamek , elektryczny czy pneumatyczny oraz czy dalej występuje problem

> z zamarzającymi zamkami znany mi z poprzedniego modelu.

Mój ojciec miał 2001 Cordobę i co zimę zamki zamarzały. Miał nowy, z salonu. Po 6 latach nie wytrzymał i sprzedał grata. Twierdzi, że głównie przez te zamki. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano
  • Autor

Dzięki za informację , model skreślony z listy zakupów.

Napisano

> Dzięki za informację , model skreślony z listy zakupów.

Tylko przez zamki?

Ja bym dodał zamarzającą odmę w silniku 1,4 grinser006.gif

Napisano
  • Autor

O tym wiem bo miałem model wcześniejszy i nigdy więcej VW . Liczyłem na konfigurację SDI i nowa buda .

Napisano

> Tylko przez zamki?

> Ja bym dodał zamarzającą odmę w silniku 1,4

Mój ojciec miał 1.6. Na silnik nie narzekał. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano

> O tym wiem bo miałem model wcześniejszy i nigdy więcej VW . Liczyłem na konfigurację SDI i nowa

> buda .

IMHO zamarzające zamki są do ogarnięcia.

Miałem Cordobę z 2006r w której też podobno zamarzały zamki - założyłem sterowanie centralnym z pilota i nigdy nie miałem problemu z otwarciem auta.

Napisano

> IMHO zamarzające zamki są do ogarnięcia.

> Miałem Cordobę z 2006r w której też podobno zamarzały zamki - założyłem sterowanie centralnym z

> pilota i nigdy nie miałem problemu z otwarciem auta.

Tlko widzisz w tej starszej ibizie centralny byl sterowany pneumatycznie, popmka w bagazniku, i jak woda ''zostala'' w ukladzie to nie dawalo cisnienia lub pompka zamarzala i nie otwieral zamkow, wszystkich na raz albo ktroegos z kolei

Napisano

> Tlko widzisz w tej starszej ibizie centralny byl sterowany pneumatycznie, popmka w bagazniku, i jak

> woda ''zostala'' w ukladzie to nie dawalo cisnienia lub pompka zamarzala i nie otwieral

> zamkow, wszystkich na raz albo ktroegos z kolei

Zmącę spokój, miałem Ibizę 97-99 z 99r, z salonu, centralny z kluczyka, ale dokładany, elektryczny - też pozamarzało pewnej zimy grinser006.gif

Rozbiórka wszystkiego i gruntowne smarowanie wszyskiego łącznie z kasetami i cięgnami i problem się nie pojawił ok.gif

Napisano
  • Autor

> Mój ojciec miał 1.6. Na silnik nie narzekał.

> mar00ha

Jeżeli ojciec jeździł na dłuższych trasach to nigdy się nie dowiedział o odmie . Ja niestety poruszam się po mieście i moje trasy to kilka czy kilkanaście kilometrów i niestety poznałem co to ta odma.