Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kia carens

Featured Replies

Napisano

Witam

Chciałbym kupić taki samochodzik 2,0 D z 2002r

Chciałbym się dowiedzieć czy warto tai silnik brać.

Z góry dziękuje za odpowiedz

Napisano

miałem takie auto ale z 2004 wersja CRDI hmm.gif, jeździłem nim od 2009 do 2011 i silnik jak i całe auto wspominam miło i pozytywnie waytogo.gif

auto odkupiłem od swojego staruszka, staruszek często jeździł z przyczepą z drewenem do kominka i kultura pracy auta była naprawdę spoko

jedyne słabe strony to w zimę przymarzające klamki ... no kufa dwie mi pękły, ale u mnie auto stało pod chmurką clown.gif

w pewnym momencie miałem problem z ustawieniem zbieżności i nawet ASO się namęczyło a auto 100% bezwypadkowe, nie uderzyło nigdy bokiem w krawężnik wink.gif

auto sprzedałem dalekiemu znajomemu i nie wiem co się stało ale zaczęła mu sama z siebie wyskoczyć trójka icon_eek.gif ... u mnie nie miało to miejsca

obaj z ojcem wspominamy to auto naprawdę dobrze ok.gif

kumpel z pracy jeździ w tej chwili carensem '02 i u niego dla odmiany wyskakuje czwórka icon_eek.gif próbował to naprawiać ale nie znam efektu bo to dość świeży temat

on ma wersję ze skórą (sam przywiózł auto z Włoch) i ta skóra świetnie wygląda jak na swój wiek i nie powiem że gdybym szukał to patrzyłbym własnie za skórą i szybedachem a niby też wersja CRDI

u niego wyszła rdza na nadkolach, na tylnej klapie pod plastikiem z napisem carens i wokół wycieraczki ok.gif

to chyba tyle "reklamy" wink.gif

jak by co to pytaj może jeszcze coś pomogę ok.gif

Napisano

Hultaj az do niedawna nie mial swoich dieseli. Tam siedzi najprawdopodobniej VM Motori. Silnik ok bardziej bym sie bal calej reszty w tej kile. U mnie w duzo mlodszym aucie silnik bez zarzutu ale osprzet juz mniej.

Napisano
  • Autor

> miałem takie auto ale z 2004 wersja CRDI , jeździłem nim od 2009 do 2011 i silnik jak i całe auto

> wspominam miło i pozytywnie

> auto odkupiłem od swojego staruszka, staruszek często jeździł z przyczepą z drewenem do kominka i

> kultura pracy auta była naprawdę spoko

> jedyne słabe strony to w zimę przymarzające klamki ... no kufa dwie mi pękły, ale u mnie auto stało

> pod chmurką

> w pewnym momencie miałem problem z ustawieniem zbieżności i nawet ASO się namęczyło a auto 100%

> bezwypadkowe, nie uderzyło nigdy bokiem w krawężnik

> auto sprzedałem dalekiemu znajomemu i nie wiem co się stało ale zaczęła mu sama z siebie wyskoczyć

> trójka ... u mnie nie miało to miejsca

> obaj z ojcem wspominamy to auto naprawdę dobrze

> kumpel z pracy jeździ w tej chwili carensem '02 i u niego dla odmiany wyskakuje czwórka próbował

> to naprawiać ale nie znam efektu bo to dość świeży temat

> on ma wersję ze skórą (sam przywiózł auto z Włoch) i ta skóra świetnie wygląda jak na swój wiek i

> nie powiem że gdybym szukał to patrzyłbym własnie za skórą i szybedachem a niby też wersja

> CRDI

> u niego wyszła rdza na nadkolach, na tylnej klapie pod plastikiem z napisem carens i wokół

> wycieraczki

> to chyba tyle "reklamy"

> jak by co to pytaj może jeszcze coś pomogę

Mnie zainteresowała ta kijanka

http://otomoto.pl/kia-carens-klimatronik-esp-elektryka-C35490120.html

jadę ją obejrzeć .

Co do biegów to oglądałem jedna wcześniej i nawet miałem brać w ciemno ale właściciel powiedział że zacinają się ( i nieraz nie wchodzą) 2 i 4 bieg.

Chyba to taka bolączka tych samochodów.

Napisano

> Mnie zainteresowała ta kijanka

> http://otomoto.pl/kia-carens-klimatronik-esp-elektryka-C35490120.html

> jadę ją obejrzeć .

odnośnie tego auta to ze zdjęć ciężko wróżyć. wgniotkę na przednim błotniku i zarysowany przedni zderzak dojrzałeś ?

jak dla mnie brak czujek cofania to pierwsza rzecz jaką powinieneś zamontować na "zerowym" przeglądzie

jedno dinowe radio razi w oczy sick.gif

po dzisiejszej rozmowie z kumplem wspólnie doradzamy:

sprawdź klimatronik .. ale nie wiem jak przy -10 na dworze niewiem.gif

sprawdź czy tylna roleta ma oba zaczepy -> patrz foto (foto mojego auta aż się łezka kręci buu.gif)

jeżeli któryś z zaczepów jest połamany to aby go wymienić trzeba rozebrać prawie cały tył auta spineyes.gif

edit: doprecyzuję że chodzi mi o zaczepy w boczku auta a nie w samej rolecie zakrywającej co się wozi w bagażniku wink.gif

288141015-P1040605123.JPG

288141015-P1040607123.JPG

na zdjęciach z ogłoszenia nie widzę siatkowanej pionowej rolety, więc w razie chęci zakupu masz argument do targowania

nie widzę też popielniczki, u mnie spełniała funkcję na drobniaki wink.gif

> Co do biegów to oglądałem jedna wcześniej i nawet miałem brać w ciemno ale właściciel powiedział

> że zacinają się ( i nieraz nie wchodzą) 2 i 4 bieg.

> Chyba to taka bolączka tych samochodów.

na to wygląda oslabiony.gif