Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra [F] 95, brak stałego plusa

Featured Replies

Napisano

Witam.

W mojej astrze mam niefabryczny centralny, radio i zapalniczkę (używana tylko do ładowania tel.) razem wpięte pod stałego plusa od kostki z radia. Dodatkowo stały plus i plus po kluczyku są złączone razem przy radiu, coby grało bez klucza. Wszystko ładnie działało w ten sposób przez 2 lata, aż do wczoraj. Po krótkiej trasie wysiadam z auta, naciskam pilot i brak reakcji. Radio również się nie włącza. Przy włożonym kluczu zarówno radio, centralny jak i zapalniczka działają ok - z racji połączenia obu plusów przy radiu zapewne. Sprawdziłem skrzynkę bezpieczników dwa razy- najpierw każdy bezpiecznik "na oko", dzisiaj po kolei każdy bezpiecznik wyciągnąłem i sprawdziłem go miernikiem, czy nie przepalony - wszystkie sprawne.

Czy w oplach był stosowany jakiś dodatkowy bezpiecznik na stałym plusie między skrzynką a radiem? Gdzie jeszcze szukać źródła tej usterki?

Napisano

Zobacz, czy jest 12V na grubym czerwonym kablu przy radiu i czy pojawia się na cienkim czerwonym po przekręceniu kluczyka.

Powtórz próbę po odłączeniu radia.

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedz:)

Już znalazłem i okazało się ,że kabel od niefabrycznej instalacji zamka był skręcony i sklejony a mimo to nie łączył.

pozdrawiam