Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik krokowy

Featured Replies

Napisano

Witam.Mam problemy z silniczkiem krokowym.W moim modelu punto 1.2 16v 63kw 86 km,występuje żadko spotykany silniczek o oznaczeniu B20/01.Trudno go kupic.Czy można zamontować inny silniczek np z 1.2 75km.Proszę o porade.

Pozdrawiam.

Napisano

> Witam.Mam problemy z silniczkiem krokowym.W moim modelu punto 1.2 16v 63kw 86 km,występuje żadko

> spotykany silniczek o oznaczeniu B20/01.Trudno go kupic.Czy można zamontować inny silniczek np

> z 1.2 75km.Proszę o porade.

> Pozdrawiam.

Jesli jest na 3 piny jak w 75km to powinien działać ale proponuje poszukac na allegro zamiennika ja ostatnio kupiłem za 32pln z przesyłka

Napisano
  • Autor

> Jesli jest na 3 piny jak w 75km to powinien działać ale proponuje poszukac na allegro zamiennika ja

> ostatnio kupiłem za 32pln z przesyłka

Mógbyś podać jakiś namiar na sprzedawce albo numer aukcji

Napisano

> Jesli jest na 3 piny jak w 75km to powinien działać

ty masz w 1.2 75 krokowy na 3 piny?

Napisano

> ty masz w 1.2 75 krokowy na 3 piny?

Chyba na 3 nie pamietam dokladnie ale napewno w 1,2 i 1,1 sa takie same

Napisano
  • Autor

> Chyba na 3 nie pamietam dokladnie ale napewno w 1,2 i 1,1 sa takie same

u mnie są 4 piny to co mogę zamontować inny

Napisano

> u mnie są 4 piny to co mogę zamontować inny

Jeśli sa 4 to 4pinowy moze mój bład moze faktycznie sa 4 u mnie tez nie pamietam dokładnie ale napewno 1,2 i 1,1 to to samo sprawdzone doświadczalnie jak mi padl mój krokowiec to dostałem od kolegi z silnika 1,1 i wszystko smigało Sprawdz na allegro na niektórych aukcjach podaja do jakich silników pasuje dany krokowiec i po problemie

Napisano
  • Autor

> Jeśli sa 4 to 4pinowy moze mój bład moze faktycznie sa 4 u mnie tez nie pamietam dokładnie ale

> napewno 1,2 i 1,1 to to samo sprawdzone doświadczalnie jak mi padl mój krokowiec to dostałem

> od kolegi z silnika 1,1 i wszystko smigało Sprawdz na allegro na niektórych aukcjach podaja

> do jakich silników pasuje dany krokowiec i po problemie

A czy z bravo/brava 1.6 16v może być bo z wyglądu to samo,a moge tanio kupić nowy

Napisano

> A czy z bravo/brava 1.6 16v może być bo z wyglądu to samo,a moge tanio kupić nowy

tego ci nie powiem wyglad to nie wszystko głowka jest najważniejsza żeby miała taka sama średnice jak w 1,2 bo to ona zamyka i otwiera przepływ i reguluje obroty jak bedzie za duża to nie wejdzie w otwór i bedzie ci falowała i głupiał na obrotach Musiał bys organoleptycznie porównac ze swoim czy taki sam

Ps a allegro jrest pełno róznych silniczków w cenie do ok 50pln