Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Adresy sklepow car audio w Lodzi

Featured Replies

Napisano

Witam!

Chcialbym kupic radio do samochodu CD/MP3. Przy czym jestem zupelnie nie zorietowany w tym temacie. Gdzie w Lodzi moglbym poszukac takiego radia? Oprocz firmy Car Audio Bartex z ulicy Wojska Polskiego.

Napisano

Firma IMPULS, ul. Rojna 41, pawilon 61

Pozdr - Przem

Napisano

"Media Markt" przy M1.

Od tyłu jest firma car-audio. Montaż sprzętu zakupionego w MM- gratis waytogo.gif

Napisano
  • Autor

W MediaMarkt nie kupie radia z kilku powodow. A jesli chodzi o sprzet to chcialbym przeznaczyc na radio 300 - 400 zl. Nie zalezy mi na znaczku ale na tym aby radio gralo, wiec nie koniecznie musza to byc sklepy car audio, myslalem zeby podjechac do Art Domu albo jakiegos innego sklepu tego typu.

Napisano

> W MediaMarkt nie kupie radia z kilku powodow. A jesli chodzi o sprzet

> to chcialbym przeznaczyc na radio 300 - 400 zl. Nie zalezy mi na

> znaczku ale na tym aby radio gralo, wiec nie koniecznie musza to

> byc sklepy car audio, myslalem zeby podjechac do Art Domu albo

> jakiegos innego sklepu tego typu.

przyznam ze nie rozumiem o co ci chodzi. Ze na MM (ze znaja sie srednio na jeza wiadomo - ale jest tam czesto najtaniej) sie obraziles - ok, twoja wola twoj wybor. Ale dlaczego ArtDom mialby byc lepszy (tanszy??) od MM czy sklepow CA?

W ArtDom'ie jest maly wybor radyjek, jedyny imho plus to dobre ceny Pioneera (jak ktos lubi Pioneera tongue.gifzlosnik.gif).

W sklepach CA (bartex, nie wiem jak Alka) jest drozej a czy lepiej to nie jestem pewien - jesli nawet chlopaki znaja sie na tym co robia (tzn. wiedza co dobrze gra) to maja w "4 literach" klienta ktory przyznaje sie ze chce wydac malo pieniedzy. Poza tym (alka) czasem wygaduja bzdury - jak szukalem anteny ew. nowego radyjka to koniecznie chcieli mi zamiast tego wcisnac lepsze glosniki mimo ze juz mam wcale nienajgorsze i sa one najlepsza czescia mojego naglosnienia! To maja byc fachowcy?

Napisano

> W sklepach CA (bartex, nie wiem jak Alka)

to chyba w jednym sklepie a nie w sklepach wink.gif

>Poza tym

> (alka) czasem wygaduja bzdury - jak szukalem anteny ew. nowego

> radyjka to koniecznie chcieli mi zamiast tego wcisnac lepsze

> glosniki

nie obrazaj sie ... ale z reguly to glosniki sa duzo nizszej klasy niz radyjko, a pozatym nie rozumiem jak mozna chciec wcisnac ?

mozna doradzac i pewnie to robili, chyba zgodzisz sie ze ty jako klient nie musisz z rad korzystac, prawda ?

Napisano

> to chyba w jednym sklepie a nie w sklepach

dobra, moze za bardzo uogolnilem. Ale pokaz mi jakis warsztat/sklep CA gdzie "z sercem" podchodza do klienta, nawet tego z malo wypchanym portfelem. Tylko nie mow mi ze to norma i trzeba sie przyzwyczaic, ja z zasady doradzam kazdemu klientowi ktory chce zeby mu tej porady udzielic, nawet takiemu co widac ze groszem nie smierdzi i wiele lub zgola nic na nim nie zarobie. I takie wlasnie, i tylko takie, zachowanie uwazam za norme.

> nie obrazaj sie ... ale z reguly to glosniki sa duzo nizszej klasy

> niz radyjko, a pozatym nie rozumiem jak mozna chciec wcisnac ?

> mozna doradzac i pewnie to robili, chyba zgodzisz sie ze ty jako

> klient nie musisz z rad korzystac, prawda ?

jest imho roznica miedzy porada bazujaca na analizie (chocby krotkiej i pobieznej, wystarczy pare pytan zadac i chwilke pomyslec) problemu a wymadrzaniem. Tu mielismy do czynienia z tym drugim niestety.

IMHO fachowosc nakazuje najpierw zapytac sie choc co za sprzet mam w aucie a dopiero potem jesli trzeba doradzac wymiane. Alka'meni w ogole ani nie zerkneli ani nie zapytali na moje zabawki, widzac Skode burkneli tylko cos o separatorze o ktorym dobrze wie kazde dziecko w przedszkolu (a w moim aucie jest on akurat niepotrzebny bo antene mam nieoryginalna). Poza tym ja przyjechalem z problemem ze zanika stereo przy odbiorze radia a oni rzekli tylko ze "eeee tam, mozna CD sluchac, no a najlepiej wymienic glosniki" Przeciez to jest zalosnie smieszne, juz pomijajac drobny fakt ze CD wtedy jeszcze nie mialem (tylko kaseciaka alpine). A potem jednak okazalo sie ze na nic byly ich teorie o antenach za 500zl (jak juz na anteny rozmowe skierowalem bo upierali sie zeby mi te glosniki jednak wymienic i drzwi wygluszyc choc to mam juz zrobione) bo po wymianie radyjka (szkoda alpinki, chlip ...) na kilku innych bylo ok nawet na zwyklej krotkiej antenie bez wzmacniacza. Prosze - oto "fachowosc by Alka" tongue.gif

Napisano
  • Autor

Nie chce wiecej kupowac w MediaMarkt bo w ciagu 3 ostatnich miesiecy zawiodlem sie kilka razy na tym sklepie i wiecej tam nie kupie. Ale zostawmy Media w spokoju. Jesli natomiast chodzi o sklepy CA to zgadzam sie z Toba w stu procentach. Wszedlem w poniedzialek do Bartexu, od momentu wejscia do momentu obsluzenia mnie minelo tyle czasu, ze bez wysilku wyniosl bym ze sklepu 1/3 artykolow [jestem jeszcze w stanie zrozumiec to, ze wlasciciel byl w tym momencie czyms zajety, bo biegal w ta i spowrotem po sklepie ale chyba zatrudnia kogos w sklepie]. Nastepnie podszedl do mnie jakis sprzedawca. Zapytalem o niedrogie radio z mp3. Polecil mi jakies markowe za chyba 500 zl. Wiec poprosilem go o cos z przedzielu 300 - 400 zl bo "jak juz powiedzialem, pytalem o niedrogi sprzet". Gosc wskazal mi jeden model, za 350 zl. Na tej samej polce zauwazylem jeszcze dwa lub trzy inne radia w tej samej cenie, wiec sie pytam o roznice. Na co uslyszalem, ze roznic nie ma. I wlasciwie tyle sie dowiedzialem na temat radia z mp3 frown.gif A co z iloscia zapamietywanych stacji, moca wyjsciowa radia, obsluga RDS i innych systemow... Nie wiem nic! Dopiero przegladajac Allegro zaczalem chwytac co radio moglo by miec. No i gdzie ja znajde teraz duzy wybor TANICH radyjek do samochodu ??? Nie chce kupowac drogiego radia, do sluzbowego samochodu, tymbardziej, ze moga mi je ukrasc! I co... zarobiona kasa w plecy frown.gif

Napisano

> i gdzie ja znajde teraz duzy wybor TANICH radyjek do samochodu

> ??? Nie chce kupowac drogiego radia, do sluzbowego samochodu,

> tymbardziej, ze moga mi je ukrasc! I co... zarobiona kasa w

> plecy

jak tanio to moze JVC ? - wlasnie zostalem fanem tej marki patrz tutaj smile.gif

Napisano

kazde radio moga Ci ukrasc pamietaj o tym

trzeba dac troche od siebie zeby nie bylo tak latwo ... czyli zrobic jakas maskownice, nie sluchac za glosno w miejscu parkowania, nie wyciagac panelu dopiero gdy dojedziesz ... ogolnie nie dac poznac ze radio jest w srodku, mozesz sobie nawet w schowku zamontowac.

A co do alki, znam wielu bardzo zadowolonych klientow, ze mna wlacznie, ostatnio byly zmiany kadrowe wiec proponuje ich odwiedzic, a co do radyjek ... mniej wiecej w tej cenie polecam blaupunkta badz clariona ... modeli w tej chwili nie pamietam

Napisano

Witam!

A to opowiem szybką historie blah.gif dotycząca CA w Mieście Łodzi.

Szukałem zestawu rozdzielnego 16,5cm na przód.

Kumpel mi podpowiedział idz na ul. Brzeźną tam gość sie zna i dobrze coś dobierze. 270751858-jezyk.gif

Sklep z zewnątrz jest obklejony logo wszystkich znaych i dobrych firm. Wchodze do środka, na półkach jest z czego wybrać - wygląda to dobrze. Mówie ładnie "dzień dobry" i sie rozglądam.

Mysle sobie zaraz sie cos dla mnie znajdzie, chciałem wydać do 450zł, więc pytam na pewniaka: Szukam zestawu rozdzielnego 16,5 cm najlepiej komplet ze zwrotnicami.

Na to obrażonym głosem koleś z za "lady":

"Rozdzielne zestawy to sie od 700zł zaczynają, prawdziwe!".

I nic więcej nie powiedział, nie raczył nawet podnieść dupy ze stołka, ani zapytać ile chce wydać. Nie zaproponował dosłownie nic. Chyba mu bardzo przeszkadzałem, bo siedział i pił herbate, a sklep był pusty.

Z tej historii wynika że jezeli na Brzeźnej w Łodzi nie wyglądasz na klienta za 700zł to nic nie kupisz.

A może to dlatego że przyszedłem pieszo...?! No tak raczej to wygodniej jak sie mieszka 100m od sklepu. Heh

DOZO

Napisano

Dla kolegi jeżeli chodzi o sprzęt do 400zł to proponuję:

'ALMI' ul Gdańska 149 tam jest obsługa "dla ludzi".

Albo Piotrków Trybunalski jesli tam bywasz na ulicy Słowackiego nie pamiętam ile. Nabyłem tam droga kupna w tamtym roku Pionka 4700 za 470zł Nowego. Polecam.

Dozo

Napisano
  • Autor

> Dla kolegi jeżeli chodzi o sprzęt do 400zł to proponuję:

> 'ALMI' ul Gdańska 149 tam jest obsługa "dla ludzi".

Czy aby nie pomyliles numerow? Wydaje mi sie ze Gdanska konczy sie w okolicy numeru 130. Dalej [za Mickiewicza] zaczyna sie juz Stefanowskiego.

Napisano

Dalej [za Mickiewicza] zaczyna sie juz

> Stefanowskiego.

Też mi się tak zdawało ale miałem akurat wizytówkę a tam napisane jak wół ..Gdańska.

Dozo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.