Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[L] Jak poprowadzić kabel do kamerki z lusterka do gniazdka?

Featured Replies

Napisano

No więc jedzie do mnie kamerka zamówiona z uchwytem na lusterko wsteczne. Chciałbym poprowadzić kabel tak żeby mi nie dyndał i się nie pałętał po aucie. Da się puścić kabel przez słupek od pasażera i jakoś puścić go za schowkiem? Robił ktoś taki manewr? Jak ściągnąć ten plastik ze słupka? Da się?

Napisano

> No więc jedzie do mnie kamerka zamówiona z uchwytem na lusterko wsteczne. Chciałbym poprowadzić

> kabel tak żeby mi nie dyndał i się nie pałętał po aucie. Da się puścić kabel przez słupek od

> pasażera i jakoś puścić go za schowkiem? Robił ktoś taki manewr? Jak ściągnąć ten plastik ze

> słupka? Da się?

Mam głośniki wysokotonowe na podszybiu i pamiętam, że z przepchnięciem kabla za kokpitem (w samym rogu) nie miałem problemu. Osłony słupka bym nie demontował tylko lekko odchylił od strony szyby i wcisnął tam kabel. ok.gif

Napisano

Nie ma żadnego problemu.

Osłona słupka siedzi na chyba 2 zatrzaskach, łapiesz za nią i ciągniesz. Podsufitkę da się delikatnie podważyć aby coś tam wcisnąć a jak zejdziesz z kablami po słupku to w kokpicie jest tyle miejsca że bez problemu sobie poradzisz.

Napisano

Tak jak koledzy pisali - po deska jest tyle miejsca , ze wszytko zmieścisz , potem bokiem do słupka , ściągasz słupek (ja doczepiłem kabel do idącego w słupsku) i delikatnie upychasz pod podsufitkę.

U mnie wyszło tak..

CAM00178.jpg

CAM00179.jpg

Napisano

Ja w evandzie rejestrator jak i zestaw głośnomówiący poprowadziłem najpierw trochę w podsufitce, potem zdemontowałem prawy słupek i kable poprowadziłem w dół, następnie zdemontowałem uszczelkę i między bokiem deski rozdzielczej a drzwiami pojawiła się idealna szczelina na kable smile.gif Dalej kable poprowadziłem za schowkiem i wygląda to tak jak lubię, czyli ład i porządek w aucie smile.gif

13708e787d2e.jpg

46f67ca1554d.jpg

e748c1172a35.jpg

8f771095ba5e.jpg

6a15926d55a8.jpg