Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

chevrolet orlando problem

Featured Replies

Napisano

silnik 1.8 po założeniu gazu zapala sie kontrolka check podłączenie do kompa pokazuje ciągle za małą dawke gazu mechanik coś kombinował ustawiał przyspieszał nawet ostatnio listwe zmienił na bardziej wydajną (podobno) i nic kontrolka dalej sie zapala

macie pomysły dlaczego ??

Napisano

> po założeniu gazu

> mechanik coś kombinował

> macie pomysły dlaczego ??

Myślę, że to jest główna przyczyna wink.gif Pojedź do gazownika, sprawdzi na komputerze numer błędu, będzie wiedział co robić.

Przyczyn zapalenia się kontrolki silnika może być milion. Jak chociażby błąd na sondzie lambda która wariuje od innej wartości* spalin przy instalacji lpg

U mnie jakiś czas temu, z pierwszymi mrozami, pojawiał się błąd kiedy instalacja włączała się podczas postoju (np. na światłach), okazało się, że silnik dostawał zbyt słabą mieszankę a wtryskiwacze średnio radziły sobie z mrozami. Kazałem podnieść temperaturę w której włącza się lpg, zmieniłem obroty w których "zaskakuje" (z 550/600 na 1200, chodziło o to, żeby nie przełączał się stojąc) i wgrałem nową mapę z poprawionym dozowaniem. Problem znikł.

*tu mogę się mylić, niech mnie ktoś poprawi.

Napisano

> silnik 1.8 po założeniu gazu zapala sie kontrolka check podłączenie do kompa pokazuje ciągle za

> małą dawke gazu mechanik coś kombinował ustawiał przyspieszał nawet ostatnio listwe zmienił na

> bardziej wydajną (podobno) i nic kontrolka dalej sie zapala

> macie pomysły dlaczego ??

za plotem stoi orlando znajomego. nawet szpece z AC nie potrafia tak zrobic zeby bledu nie wywalalo. ten typ tak ma wink.gif

Napisano
  • Autor

> za plotem stoi orlando znajomego. nawet szczepe z AC nie potrafia tak zrobic zeby bledu nie

> wywalalo. ten typ tak ma

bede walczył zlosnik.gif

Napisano

> bede walczył

daj znac jak poszlo,

w tym o ktorym mowie nie udalo sie, jezdzi tak z tym checkiem

jakies rozwiazanie to sterownik lpg kroty kasuje ten konkretny blad jak tylko sie pojawi wink.gif

Napisano

> za plotem stoi orlando znajomego. nawet szpece z AC nie potrafia tak zrobic zeby bledu nie

> wywalalo. ten typ tak ma

E tam pitu pitu. Moje orlando z tym silnikiem od nowości na gazie i kompletne zeeeroo problemów. Zresztą nie tylko moje bo wiele takich olków i cruze z tym silnikiem 1,8 pomyka bez problemów i sprzedawane były w salonach z opcją LPG. Dedykowane były instalacje sekwencyjne BRC ale także inne działają ok. Wszystko kwestia dobranej instalacji komponentów i prawidłowego jej ustawienia. Założenie w instalacji sekwencyjnej urządzenia kasującego check to proszenie się w przyszłości o kłopoty. Usterkę trzeba usunąć a nie ją zamaskować żeby nie było widać.

Napisano

> w tym o ktorym mowie nie udalo sie, jezdzi tak z tym checkiem

Nie powinno i nie może tak być.

> jakies rozwiazanie to sterownik lpg kroty kasuje ten konkretny blad jak tylko sie pojawi

To takie pudrowanie trupa...

Napisano

> Nie powinno i nie może tak być.

> To takie pudrowanie trupa...

nie moje piaskownica nie moje zabawki, co mnie to

Napisano

> E tam pitu pitu. Moje orlando z tym silnikiem od nowości na gazie i kompletne zeeeroo problemów.

> Zresztą nie tylko moje bo wiele takich olków i cruze z tym silnikiem 1,8 pomyka bez problemów

> i sprzedawane były w salonach z opcją LPG. Dedykowane były instalacje sekwencyjne BRC ale

> także inne działają ok. Wszystko kwestia dobranej instalacji komponentów i prawidłowego jej

> ustawienia. Założenie w instalacji sekwencyjnej urządzenia kasującego check to proszenie się w

> przyszłości o kłopoty. Usterkę trzeba usunąć a nie ją zamaskować żeby nie było widać.

jak wyzej

Napisano
  • Autor

no i problem chyba rozwiązany tydzień już kontrolki nie widziałem zlosnik.gif

pomogła zmiana listwy na wydajniejszą i zmiana dysz na większe zlosnik.gif

Napisano

> no i problem chyba rozwiązany tydzień już kontrolki nie widziałem

> pomogła zmiana listwy na wydajniejszą i zmiana dysz na większe

jaka listwa jakie dysze? podpowiem sasiadowi smile.gif

Napisano
  • Autor

> jaka listwa jakie dysze? podpowiem sasiadowi