Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Roznice w wyposazeniu na MK-ciekawe co w FIACIE piszczy

Featured Replies

Napisano

Otoz panowie, poczytalem na MK posta Roznice w wyposazeniu i w zadumke pewna zapadlem co w cromalach mozna po taniosci dolozyc poprzez zarowke/kostke/przekaznik.

Ja poki co nic nie rozbieralem i wiedza ma elektryczna nietega ale moze ktos z Was odkryl cos ciekawego.

A moze fiat okraja na maxa wiazki i kostki?

Napisano

> Otoz panowie, poczytalem na MK posta Roznice w wyposazeniu i w zadumke pewna zapadlem co w

> cromalach mozna po taniosci dolozyc poprzez zarowke/kostke/przekaznik.

> Ja poki co nic nie rozbieralem i wiedza ma elektryczna nietega ale moze ktos z Was odkryl cos

> ciekawego.

> A moze fiat okraja na maxa wiazki i kostki?

a czego Ci brakuje i chciałbyś dołożyć - pytam o konkretne rozwiązania/elementy.

Z tego co wiem nie było nigdy w Cromach instalacji pod to, czego mi brakowało, brakuje:

- czujników parkowania z przodu;

- oświetlenia podłoża w tylnych drzwiach;

- dogrzewania płynu chłodniczego;

Dzięki Liskowi dołożyłem u siebie składanie lusterek zewnętrznych, ale wymagało to wymiany samych lusterek, panelu sterowania i rzeźbienia w modułach drzwiowych (dokładanie przekaźników, rezystorów itd)

Napisano

> a czego Ci brakuje i chciałbyś dołożyć - pytam o konkretne rozwiązania/elementy.

> Z tego co wiem nie było nigdy w Cromach instalacji pod to, czego mi brakowało, brakuje:

> - czujników parkowania z przodu;

> - oświetlenia podłoża w tylnych drzwiach;

> - dogrzewania płynu chłodniczego;

> Dzięki Liskowi dołożyłem u siebie składanie lusterek zewnętrznych, ale wymagało to wymiany samych

> lusterek, panelu sterowania i rzeźbienia w modułach drzwiowych (dokładanie przekaźników,

> rezystorów itd)

dołożenie przeciwmgielnych w Cromie wymagało założenia reflektorów i włącznika w desce. Instalacja była gotowa. Sterowanie radiem z kierownicy to wymiana zwijaka i kierownicy ze sterowaniem/. Do tego oczywiście włączenie w ECU

Napisano

> a czego Ci brakuje i chciałbyś dołożyć - pytam o konkretne rozwiązania/elementy.

> Z tego co wiem nie było nigdy w Cromach instalacji pod to, czego mi brakowało, brakuje:

> - czujników parkowania z przodu;

> - oświetlenia podłoża w tylnych drzwiach;

> - dogrzewania płynu chłodniczego;

Mi brakuje dodatkowo:

- doświetlania zakrętów

- kierunków migających 3/5 razy po dotknięciu dźwigni

- automatycznie zapalających się świateł ( to wiem że można uruchomić niestety poprzednik przed sprzedażą na wiosnę wyłączył sciana.gif)

jest na to sposób hmm.gif

> Dzięki Liskowi dołożyłem u siebie składanie lusterek zewnętrznych, ale wymagało to wymiany samych

> lusterek, panelu sterowania i rzeźbienia w modułach drzwiowych (dokładanie przekaźników,

> rezystorów itd)

to nie jest mulher.gif konieczne

Napisano

> - kierunków migających 3/5 razy po dotknięciu dźwigni

to chyba każda Croma ma w standardzie, czyżby nie ?? yikes.gif

Napisano

> Mi brakuje dodatkowo:

> - doświetlania zakrętów

w mojej po FL tego też nie ma, a nektórzy mają

> - kierunków migających 3/5 razy po dotknięciu dźwigni

mruga 3 razy - Croma po FL

> - automatycznie zapalających się świateł ( to wiem że można uruchomić niestety poprzednik przed

> sprzedażą na wiosnę wyłączył )

jak to zrobił? Ja zostawiam światła w pozycji włączone i zależnie od położenia kluczyka i ew zapłonu są włączone lub nie

> jest na to sposób

> to nie jest konieczne

Napisano
  • Autor

np brakuje mi BT i dziwie sie ze NAVI ta pierwsza tego nie miala:(

no i brakuje lampki w lusterku ze po odpilotowaniu swieci w dol "pod nogi" wygodne toto zanim drzwi sie otworzy w lesie:)

i cholernie brakuje kubkotrzymaczy z przodu frown.gif bezpiecznych no ale skoro to miala byc lymuzyna to wiadomo, kierowca nie pije ino prezesy na tyle hehe.gif

Napisano

> np brakuje mi BT i dziwie sie ze NAVI ta pierwsza tego nie miala:(

Można sobie do daszka przyczepić

> no i brakuje lampki w lusterku

tym do makijażu zlosnik.gif, czy wstecznym?

> ze po odpilotowaniu swieci w dol "pod nogi" wygodne toto zanim drzwi

> sie otworzy w lesie:)

dobrze że po otwarciu drzwi świeci. Pewnie dałoby się jakiegoś leda pod klamkę wcisnąć hmm.gif, ale teraz każdy ma leda w telefonie zlosnik.gif

> i cholernie brakuje kubkotrzymaczy z przodu bezpiecznych no ale skoro to miala byc lymuzyna to

> wiadomo, kierowca nie pije ino prezesy na tyle

nie sięgniesz do tyłu? wink.gif

Napisano
  • Autor

> Można sobie do daszka przyczepić

> tym do makijażu , czy wstecznym?

> dobrze że po otwarciu drzwi świeci. Pewnie dałoby się jakiegoś leda pod klamkę wcisnąć , ale

> teraz każdy ma leda w telefonie

> nie sięgniesz do tyłu?

nie lubie wisiorkow, zawieszek itp

w zewnwtrznym lusterku, swieci na ziemie naturalnie

do tulu jak siegam , za krotkie rece:)

Napisano

> to chyba każda Croma ma w standardzie, czyżby nie ??

Nie każda, a wygodne to bardzo ok.gif

Pewnie można to jakimś dokładanym modułem załatwić, podobnie jak doświetlanie zakrętów.

Napisano

> nie lubie wisiorkow, zawieszek itp

To kartę SIM dodatkową sobie załatw.

> w zewnwtrznym lusterku, swieci na ziemie naturalnie

A to. Myślę że można to rozwiązać bardzo łatwo we własnym zakresie, jak komuś bardzo zależy.

> do tulu jak siegam , za krotkie rece:)

Najlepszym trzymakiem kawy jest żona. Naleje, zamiesza, podmucha jak za gorące, ciśnienie podniesie jak się kawa skończy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Nie każda, a wygodne to bardzo

> Pewnie można to jakimś dokładanym modułem załatwić, podobnie jak doświetlanie zakrętów.

doswietlanie to z czujnikiem zmierzchu powinno dzialac a nie zawsze bo bez sensu i wiocha taka ktore w pelnym sloncu:)

Napisano

> doswietlanie to z czujnikiem zmierzchu powinno dzialac a nie zawsze bo bez sensu i wiocha taka

> ktore w pelnym sloncu:)

Są moduły doświetlania zakrętów z czujnikiem zmierzchu. Teraz w zasadzie są moduły do wszystkiego wink.gif

Napisano

> to chyba każda Croma ma w standardzie, czyżby nie ??

No niestety, moja to maj 2005, jak jest opcja uruchomienia to bym to chętnie zrobił

Napisano

> w mojej po FL tego też nie ma, a nektórzy mają

> mruga 3 razy - Croma po FL

> jak to zrobił? Ja zostawiam światła w pozycji włączone i zależnie od położenia kluczyka i ew

> zapłonu są włączone lub nie

> > to nie jest konieczne

Ponoć zapalały się automatycznie po uruchomieniu silnika, a nie po włączeniu zapłonu, tak mamy też w firmowym combo, nie działa przy tym podświetlenie zegarów

Napisano

> Ponoć zapalały się automatycznie po uruchomieniu silnika, a nie po włączeniu zapłonu, tak mamy też

> w firmowym combo, nie działa przy tym podświetlenie zegarów

To jakaś nowość, nie słyszałem o czymś takim w Cromie hmm.gif