Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Engine fault - jak skasowac blad?

Featured Replies

Napisano

Kiedys ktos cos pisal o kasowaniu bledow z kompa poprzez 3 krotne zapalenie silnika czy cos takiego. Niestety nie moge nic znalesc.

Problem mam taki ze wczoraj wieczorem podczas jazdy zapalil sie engine fault i zniknac nie chce. Nie ma zadnych innych objawow takich jak brak mocy itp.

3 tys km temu robilem wszystkie przeglady auta i gazu. Wszystkie filtry powymieniane, wyczyszczone listry wtryskow itp itd.

Nie mam pojecia o co chodzi stilonowi ale narazie do aso mi sie nie spieszy bo mam do niego 25 mil a nawet nie chce myslec ile wezma funciakow za podpiecie do kompa crazy.gif

Ostatecznie pojade do ASO ale wczesniej chce sprobowac jakos usunac ten blad. A moze odpiac akumulator na jakis czas?

Macie jakies sprawdzone pomysly?

Ja coprawda z tym bledem moge zyc... tylko nie wiem jak stilon.

frown.gif

Napisano

> Kiedys ktos cos pisal o kasowaniu bledow z kompa poprzez 3 krotne

> zapalenie silnika czy cos takiego. Niestety nie moge nic

> znalesc.

nono.gif albo się nie chce ... zlosnik.gifproszę

---------------------

Pozdrawiam Jarek

Fiat Stilo JTD 5D z chipkiem

Napisano

> Macie jakies sprawdzone pomysly?

U mnie kikakrotnie (dokładnie trzy razy) pomogło wypięcie akumulatora na kilka godzin. W miedzy czasie go sobie doładowałem. Potem tylko ustawiam godzinę i datę i jest spokój na kika miesięcy. Spróbuj może pomoże. Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> albo się nie chce ... proszę

To nie tak. Szukalem ale nie zajrzalem do tego tematu z braku czasu. Inne przegladalem.

Maluje mieszkanie, klade wykladziny, zalatwiam prad gaz... a z tymi angolami sie umowic to lepiej nie mowic.

Dzieki waytogo.gif

Napisano

> albo się nie chce ... proszę

Witam i potwierdzam, testowałem tą procedurę w sobote i pomogło yay.gif. Z tym że już po drugim zapaleniu i przygazowaniu pokazało CHECK OK winner.gif

Napisano

W ASO powiedziano mi kiedyś, że jeżeli jest to błąd tzw "przerywany" ( rozumiem przez to, że nie występuje non-stop), to potrzebne są 3 cykle jezdne, a on sam automatycznie ulega wykasowaniu

Potwierdzało by to w pewnym stopniu procedurę polegającą na 3- krotnym zapaleniu, przegazowaniu do 6000 obrotów itd.

Napisano
  • Autor

Niestety dwukrotne zastowosanie procedury nie pomoglo. Aczkolwiek chwile pojezdzilem, zostawilem autko na godzinke zapalilem i... jak reka odjol. Zniknelo!!! zlosnik.gif

Napisano

A tak z ciekawosci ... to nie zaobserwowales, że ENGINE FAULT pojawia ei tylko w czasiee jazdy na Gazie ?

U mnie tak ... diagnoza zly sklad mieszanki ... pomga pojezdzenie na benzynie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.