Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dziwne "przyśpieszanie" ..

Featured Replies

Napisano

chyba coś dopada pacjenta czyli 1.9 tdi axr (czyli PD z przebiegiem 235tys)

postał z 10 dni, pojechał na wymianę oleju, wrócił ..... i jeździ, nie krztusi się, nie szarpie, wszystko płynnie tylko jakiegoś laga dostał przy przyśpieszaniu, wrażenie jak przy gwałatowniejszym dodaniu gazu na 2 biegu na śliskim tylko bez buksowania kół .... niby obroty rosną, niby chce jechać, a jakoś słabiutko przyśpiesza jakby go kto trzymał na lince i ciągnął do tyłu, zjawisko (lag) dużo bardziej widoczne przy wciśnięciu gazu w podłogę, bo przy delikatnym obchodzeniu się mam wrażenie, że przyspiesza znacznie lepiej ..... po przekroczeniu 2.5 tys obrotów zjawisko się zmniejsza ale to nie to ciągle co było ... pogoniłem go, wlałem świeże paliwo, przepaliłem i dalej to samo ... filtr paliwa zmieniany był przy poprzedniej zmianie oleju, a nie teraz ... turbina, wtryski, sprzęgło jeszcze ori ... nie jest dłubany

stawiam na sprzęgło hmm.gif

Napisano

Wyglada na slizgajace sie sprzeglo

Napisano
  • Autor

> Wyglada na slizgajace sie sprzeglo

rozpędziłem się max do 140 ... spróbuję jeszcze gdzieś wyczytanego testu ruszania na 3 na zaciągniętym ręcznym a jutro raczej do doktora, bo chyba nie m co z tym tak jeździć ...

Napisano

> rozpędziłem się max do 140 ... spróbuję jeszcze gdzieś wyczytanego testu ruszania na 3 na

> zaciągniętym ręcznym a jutro raczej do doktora, bo chyba nie m co z tym tak jeździć ...

Jak za dlugo pojezdzisz to poleci sloneczko

Napisano
  • Autor

> Jak za dlugo pojezdzisz to poleci sloneczko

rozumiem, że żadnych innych niż fizyczne zużycie przyczyn (tańszych w naprawie niż wymiana całego zestawu zlosnik.gif) nie ma? hmm.gif

Napisano

> rozumiem, że żadnych innych niż fizyczne zużycie przyczyn (tańszych w naprawie niż wymiana całego

> zestawu ) nie ma?

Niestety nie.

Napisano
  • Autor

> Niestety nie.

to zostaje poczytać/zastanowić się czy dwumas czy może sztywne

Napisano

> to zostaje poczytać/zastanowić się czy dwumas czy może sztywne

Ja zapakowalbym sztywne i zapomnial o temacie.

Ostatnio jezdzilem autem po zmianie i roznicy wyczuc sie nie dalo.

Napisano
  • Autor

> Ja zapakowalbym sztywne i zapomnial o temacie.

też tak myślę

> Ostatnio jezdzilem autem po zmianie i roznicy wyczuc sie nie dalo.

to i tak generalnie, i dla wielu jest już traktor zlosnik.gif który mi nie przeszkadza więc też pewnie różnicy nie poczuję

Napisano
  • Autor

i zaoszczędzone sporo pieniążków zlosnik.gif

taka jedna wtyczka się wzięła i odpieła.. facepalm%5B1%5D.gif

288208477-wtyczka.jpg

tyle, że na tablicy nie zapalił się żaden check, ani inne świetle podpowiedzi ..

jutro podepnę pod kompa i zobaczymy czy jakieś błędy są ...

Napisano

> i zaoszczędzone sporo pieniążków

> taka jedna wtyczka się wzięła i odpieła..

> tyle, że na tablicy nie zapalił się żaden check, ani inne świetle podpowiedzi ..

> jutro podepnę pod kompa i zobaczymy czy jakieś błędy są ...

Coz zrobic to Ty jezdziles tym autem a uslizgu sprzegla raczej nie da sie pomylic zniczym innym:)

Napisano
  • Autor

> Coz zrobic to Ty jezdziles tym autem a uslizgu sprzegla raczej nie da sie pomylic zniczym innym:)

a oczywiście smile.gif ja jeździłem, ja opisałem co się działo, ja przyjąłem wstępne wnioski .... czy się da pomylić to nie wiem bo nigdy wcześniej uślizgu sprzęgła nie doświadczyłem... ani z nikim z taką usterką nie było mi dane się przejechać, koniec końców kasa została w kieszeni ...

testy z neta też nieprecyzyjne bo próbowałem po południu dwóch opisywanych i samochód gasł, nie momentalnie ale gasł

Napisano

> a oczywiście ja jeździłem, ja opisałem co się działo, ja przyjąłem wstępne wnioski .... czy się

> da pomylić to nie wiem bo nigdy wcześniej uślizgu sprzęgła nie doświadczyłem... ani z nikim z

> taką usterką nie było mi dane się przejechać, koniec końców kasa została w kieszeni ...

> testy z neta też nieprecyzyjne bo próbowałem po południu dwóch opisywanych i samochód gasł, nie

> momentalnie ale gasł

Odpieta przeplywka powinna zapisac blad w sterowniku. sprawdz co sie zapisalo.

Napisano

> a oczywiście ja jeździłem, ja opisałem co się działo, ja przyjąłem wstępne wnioski .... czy się

> da pomylić to nie wiem bo nigdy wcześniej uślizgu sprzęgła nie doświadczyłem...

Uślizg raz jedyny poczułem w Vectrze C 2.8T, podczas przyspieszania pedał w podłogę, a auto musiało "chwilę pomyśleć" jak przenieść moc na koła, gdy sprzęgło było już nie teges zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif