Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pralko suszarka uzywa ktos?

Featured Replies

Napisano

Powoli sie rozgladam za pralko-suszarka. Musi byc plytka. Narazie znalazlem LG. Ale mam pytanie czy ona rzeczy nie niszczy? W USA czesto uzywam suszarki ale takie przemyslowe w pralniach i czasem mi podkoszulki zmniejsza choc suszy dobrze. A taka mala? zlosnik.gif

Napisano

> Powoli sie rozgladam za pralko-suszarka. Musi byc plytka. Narazie znalazlem LG. Ale mam pytanie czy

> ona rzeczy nie niszczy? W USA czesto uzywam suszarki ale takie przemyslowe w pralniach i

> czasem mi podkoszulki zmniejsza choc suszy dobrze. A taka mala?

Ja mam pralkę oraz suszarkę. Liczy się?

Napisano
  • Autor

> Ja mam pralkę oraz suszarkę. Liczy się?

Ale w jednym? Nie mam miejsca na dwa sprzety.

Napisano

> Ale w jednym? Nie mam miejsca na dwa sprzety.

Mam używam i jestem zadowolony. Pranie i suszenie trwa jakieś 4_6 godzin ale ogólnie bardzo fajnie u miło. Ja mam hotpoint aristo i nie mam na co narzekać...

Napisano

> Powoli sie rozgladam za pralko-suszarka. Musi byc plytka. Narazie znalazlem LG. Ale mam pytanie czy

> ona rzeczy nie niszczy? W USA czesto uzywam suszarki ale takie przemyslowe w pralniach i

Ogólnie ludzie nie polecają tych dwóch urządzeń w jednym. Jeżeli już musisz tak a nie inaczej to kupuj z jak największym bębnem bo inaczej przy 5 kg wsadzie w pralce będziesz musiał połowę wyciągnąć i suszyć na dwa razy.

Edyta: Jeżeli masz miejsce nad pralką to masz miejsce na osobną suszarkę. Suszarki można stawiać na pralkach, są specjalne łączniki do tego. Suszarka jest lekka, samemu ją weźmiesz w ręce, nie to co pralka i dlatego może stać na górze.

Napisano

W małej łazience to albo pralkosuszarka z kondensacją wodną lub suszarka z pompą ciepła.

Napisano

Mam od lat (chyba z 8) takową firmy Candy. Suszarka używana była głównie gdy dzieci były małe. Działa bezawaryjnie, przeżyła 2 przeprowadzki zlosnik.gif Osobiście polecam.

Napisano
  • Autor

> Ogólnie ludzie nie polecają tych dwóch urządzeń w jednym. Jeżeli już musisz tak a nie inaczej to

> kupuj z jak największym bębnem bo inaczej przy 5 kg wsadzie w pralce będziesz musiał połowę

> wyciągnąć i suszyć na dwa razy.

> Edyta: Jeżeli masz miejsce nad pralką to masz miejsce na osobną suszarkę. Suszarki można stawiać na

> pralkach, są specjalne łączniki do tego. Suszarka jest lekka, samemu ją weźmiesz w ręce, nie

> to co pralka i dlatego może stać na górze.

Planuje wstawic ja do drugiej mniejszej lazienki wiec nie bedzie miejsca. Z tego co widzialem pralka ma 6kg a suszarka 3kg. Ale np koszule czy majtasy i skarpety to da sie ogarnac. Gorzej z recznikami czy posciela wtedy bedzie trzeba rozdzielic na dwa.

Napisano
  • Autor

> W małej łazience to albo pralkosuszarka z kondensacją wodną lub suszarka z pompą ciepła.

O matko a co to i czym sie rozni? zlosnik.gif

Napisano

> O matko a co to i czym sie rozni?

Dokładnie tym, co napisałem.

W pralkosuszarce skraplanie pary z suszenia jest na zimnej wodzie z sieci, dlatego taka pralkosuszarka nie nagrzewa łazienki.

Suszarka z pompą ciepła działa w obiegu zamkniętym - ciepło krąży w środku, i grzeje tylko przez straty ciepła na obudowie i kompresorze. Nagrzewa łazienkę dość umiarkowanie i nie pogarsza się działanie urządzenia przy nagrzewaniu łazienki.

Za to suszarka kondensacyjna z grzałkami i kondensatorem powietrznym całe ciepło z grzałem pompuje na zewnątrz - grzeje jak farelka, a do skraplania wymaga zimnego powietrza. Więc, w małej łazience, jak ją zagrzeje - może nawet przestać działać.

Napisano

> Planuje wstawic ja do drugiej mniejszej lazienki wiec nie bedzie miejsca. Z tego co widzialem

> pralka ma 6kg a suszarka 3kg. Ale np koszule czy majtasy i skarpety to da sie ogarnac. Gorzej

> z recznikami czy posciela wtedy bedzie trzeba rozdzielic na dwa.

Praktycznie jest jak to wsad suszarki jest większy od pralki bo wiadomo mokre i cięższe. Jeżeli z góry zakładasz, że wyciąganie połowy pralki Ci nie przeszkadza to problemu nie ma, kupuj smile.gif

Napisano

Mam taką

GO_W_264_D.jpg

Candy nieduża idealna przy dzieciak.Przy suszeniu połowę trzeba wyciągnąć.Problemów z nią nie odnotowałem ,mam około 5 lat.Ciuchów nie niszczy,są jednak trochę bardziej pogniecione.Do małych powierzchni -Polecam ok.gif

Napisano

tak, raz dla testu na początek i może ze dwa razy w roku ....

drugi raz nie kupie