Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

instlacja elektryczna w domu

Featured Replies

Napisano

> No wlasnie nie ma Ale zdjęcie takiego sprężynowego wynalazku po 20 latach dalem

Czyli nie ma co gdybać że się nie sprawdzą hehe.gif

Napisano

> Czyli nie ma co gdybać że się nie sprawdzą

Po co gdybać jak się nie sprawdziły. grinser006.gif

Napisano

> Po co gdybać jak się nie sprawdziły.

To co wracamy do skrętki?? Mnie już kilka razy wyśmiano za nie a teraz co? Znów są cacy?? niewiem.gif

Napisano

> To co wracamy do skrętki?? Mnie już kilka razy wyśmiano za nie a teraz co? Znów są cacy??

Kto Cię wyśmiał - inwestor? To rób tak, jak on sobie życzy, daj 2 lata gwarancji i OK. Jak instalacja za kilka lat zacznie się "dziwnie zachowywać", to roboty Ci nie braknie grinser006.gif

Napisano

> Kto Cię wyśmiał - inwestor?

no jak kto??? Ludki na AK zlosnik.gif

>To rób tak, jak on sobie życzy, daj 2 lata gwarancji i OK. Jak

> instalacja za kilka lat zacznie się "dziwnie zachowywać", to roboty Ci nie braknie

ok.gif

Napisano

> To co wracamy do skrętki?? Mnie już kilka razy wyśmiano za nie a teraz co? Znów są cacy??

Ja tam skrętki, szczególnie lutowanej, nie wysmiewalem.Kostki wciskane sa dobre dla elektryków, bo przyspieszają i ulatwiają pracę, ale nie oczekiwalbym od nich takiej samej trwałości.

Napisano

> Ja tam skrętki, szczególnie lutowanej, nie wysmiewalem.Kostki wciskane sa dobre dla elektryków, bo

> przyspieszają i ulatwiają pracę, ale nie oczekiwalbym od nich takiej samej trwałości.

Tu akurat mieliśmy takie same zdanie ok.gif20.GIF

Napisano

> A czemu?? Ja byłem zatwardzialcem odnośnie łączenia(tylko skrętka) ale koledzy robili mi test tych

> złączek i przy 30A nic a nic się nie działo. Może kiedyś poproszę chłopaków o powtórzenie

> testu i nagram to kamerą termowizyjną. Ja zmieniłem zdanie na temat tych złączek

Bo Wago do domu dobre jest. Oryginalne wago. Podróbki do loteria.

Z resztą, jak to w Polsce - nikt nie czyta instrukcji i potem, że złe. Ciekawym, kto czytał, na jaką długość odizolować przewód, i jak go poprawnie wcisnąć, by się nie wypiął. Niby banał, ale kiedys wykonałem sobie test - jest różnica.

Tak samo jest u nas ze wszystkim - ile to lat zajęło nam zaakceptowanie miedzianych instalacji CO? Jeszcze długo kładziono stal, choć ceny były porównywalne.

Nie mówię, że należy zachwycać się każdą nowinką, ale akurat przy wago mogę powiedzieć, że to dobry produkt do domu.

Lutować przewodów nie wyobrażam sobie w dzisiejszych czasach, choć jak ktoś to robi poprawnie to pewnie mu wyjdzie i działać będzie. Ubolewam tylko nad tym, że bardzo mało jest już listew zaciskowych z blaszką pod śrubką - było to rozwiązanie chyba niezniszczalne prądowo...

Napisano

> Bo Wago do domu dobre jest. Oryginalne wago. Podróbki do loteria.

> Z resztą, jak to w Polsce - nikt nie czyta instrukcji i potem, że złe. Ciekawym, kto czytał, na

> jaką długość odizolować przewód, i jak go poprawnie wcisnąć, by się nie wypiął. Niby banał,

> ale kiedys wykonałem sobie test - jest różnica.

wago-2273.jpg

tych używam ok.gif

> Tak samo jest u nas ze wszystkim - ile to lat zajęło nam zaakceptowanie miedzianych instalacji CO?

> Jeszcze długo kładziono stal, choć ceny były porównywalne.

> Nie mówię, że należy zachwycać się każdą nowinką, ale akurat przy wago mogę powiedzieć, że to dobry

> produkt do domu.

> Lutować przewodów nie wyobrażam sobie w dzisiejszych czasach, choć jak ktoś to robi poprawnie to

> pewnie mu wyjdzie i działać będzie. Ubolewam tylko nad tym, że bardzo mało jest już listew

> zaciskowych z blaszką pod śrubką - było to rozwiązanie chyba niezniszczalne prądowo...

te były super ok.gif