Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jakie opony 17"

Featured Replies

Napisano

Macie jakieś godne polecenia oponki R17? Jazda tylko po asfalcie nieduże imprezy rally sprinty, treningi itp. Cena żeby nie osiągała 500zł/sztuka. Przy 13" wiem, że Nankangi fajnie trzymają i nie drogie są, a znacie jakieś opinie o nankangach 17"? Może coś innego w +- ich cenie?

Napisano

> Macie jakieś godne polecenia oponki R17? Jazda tylko po asfalcie nieduże imprezy rally sprinty,

> treningi itp. Cena żeby nie osiągała 500zł/sztuka. Przy 13" wiem, że Nankangi fajnie trzymają

> i nie drogie są, a znacie jakieś opinie o nankangach 17"? Może coś innego w +- ich cenie?

Federal RSR ok.gif

Napisano
  • Autor

> Federal RSR

Dzięki, tak właśnie i kilka osób poleca ja na jakimś forum rajdowym co szukałem opinii i cena nie kosmiczna, jeszcze zobaczę co jak z czym i dziś pewnie coś się wybierze i zamówi smile.gif

A wiesz jeszcze jak z trwałością takich opon? Bo samochód kupiony za 3kzł, a tu koszty mocno w górę idą... Że też człowiek nie mógł piłki nożnej polubić bardziej to buty za 200zł i starczą na rok lub dwa zlosnik.gif

Napisano

> Dzięki, tak właśnie i kilka osób poleca ja na jakimś forum rajdowym co szukałem opinii i cena nie

> kosmiczna, jeszcze zobaczę co jak z czym i dziś pewnie coś się wybierze i zamówi

> A wiesz jeszcze jak z trwałością takich opon? Bo samochód kupiony za 3kzł, a tu koszty mocno w górę

> idą... Że też człowiek nie mógł piłki nożnej polubić bardziej to buty za 200zł i starczą na

> rok lub dwa

Są nadzwyczaj trwałe.

Ogólnie najlepszy stosunek ceny do jakości i po prostu uwierz mi na słowo zlosnik.gif

Jedyny minus to z czasem robi się kolano na krawędzi opony i w połowie ich cyklu dobrze jest przełożyć je na felgach.

Chyba, że ktoś nie lata bokami, to nie będzie takiej potrzeby.

Napisano
  • Autor

Dzięki za pomoc, bardzo cenię zdanie osób z doświadczeniem ok.gif

narazie zamówione Nankangi, bo dobre wspomnienia z tą marką mam a i o sekundy narazie nie walczymy tylko o wyrobienie dobrych nawyków na torze i doszliśmy do wniosku, że parę złotych zostanie, a jak się załapie już jakieś podstawy to wpadną lepsze opony, pewnie właśnie Federale smile.gif

A bokami nie latane, bo samochód średnio nadający się do tego- Vectra B zlosnik.gif

Napisano

> Dzięki za pomoc, bardzo cenię zdanie osób z doświadczeniem

> narazie zamówione Nankangi, bo dobre wspomnienia z tą marką mam a i o sekundy narazie nie walczymy

> tylko o wyrobienie dobrych nawyków na torze i doszliśmy do wniosku, że parę złotych zostanie,

> a jak się załapie już jakieś podstawy to wpadną lepsze opony, pewnie właśnie Federale

> A bokami nie latane, bo samochód średnio nadający się do tego- Vectra B

Jakie Nankangi konkretnie ?

Napisano
  • Autor

> Jakie Nankangi konkretnie ?

NS-20 215/45 R17

Opony cywilne, a nie sportowe, ale jeśli będą trzymały jak moje TS611 w Seicencie lub taty (nie pamiętam jaki model opony) to na początek powinny się nadać.

Napisano

> NS-20 215/45 R17

> Opony cywilne, a nie sportowe, ale jeśli będą trzymały jak moje TS611 w Seicencie lub taty (nie

> pamiętam jaki model opony) to na początek powinny się nadać.

No to zapytałeś nie w tym dziale co trzeba grinser006.gifzlosnik.gif

Zaoszczędziłeś 100 zł na sztuce, a straciłeś 200 zł przyjemności z jazdy w przeliczeniu na sztukę grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Na to wyszło mlot.gif ale na szybkości założyłem wątek, żeby się rozeznać i zdążyć zamówić opony tak, żeby do czwartku doszły, bo przy dobrych wiatrach w niedziele pojeżdżawka, dopiero potem przyszła rozkmina, żeby najpierw nauczyć się jeździć zlosnik.gif Tak czy inaczej i tak się za jakiś czas nankangi skończą i jak będzie faza na lepszą gumę to będą Federale oink.gif

Napisano

> Na to wyszło ale na szybkości założyłem wątek, żeby się rozeznać i zdążyć zamówić opony tak, żeby

> do czwartku doszły, bo przy dobrych wiatrach w niedziele pojeżdżawka, dopiero potem przyszła

> rozkmina, żeby najpierw nauczyć się jeździć Tak czy inaczej i tak się za jakiś czas nankangi

> skończą i jak będzie faza na lepszą gumę to będą Federale

Tak to sobie tłumacz zlosnik.gifgrinser006.gif